Viikko 10 – Kevättä luvassa

Viikko 10 – Kevättä luvassa.

Tämän viikon kirjoitus tulee olemaan lyhyt ja myöhässä, koska inspiraatiota ei ole ilmassa edelleenkään. Meille ei tullut edes lunta tai pakkasta, jota voisi voivotella 😉.

Talvesta voi ammentaa monipuolista inspiraatiota. Varmaan keneltäkään ulkomaalaiseltakaan ei mennyt ohi se fakta, että Suomeen on saapunut karsea takatalvi – sen verran on tullut postauksia blogeihin, someen ja näkyy uutisia valtamediassa.  Ainakin oli, mistä kirjoittaa 😀.

Toisaalta maaliskuu on ihan normaali talvikuukausi suurimmassa osassa Suomea. Hyvä laskettelukausi on tulossa.

Myöhäinen kevät on tänä vuonna vaivannut koko Eurooppaa. Maltalla mantelipuut olivat 2-3 viikkoa myöhässä kukinnassa. Eikä säät ole vieläkään keväisen lämpimiä vaan sellaista välikeliä on ilmassa, +17+18 C. 

Täältä päin on tietysti turha valittaa, koska talvi on Maltalla se vihrein aika vuodessa. Toki vettä sataa välillä, tuulee paljon eikä ilman takkia pärjää sisälläkään, mutta muuten ihan ok keli. 

Onneksi koleiden aamujen aika näyttää olevan ohi.

Olen jo ostanut ja tappanut melkein kaikki kevään kukat, joten tänä viikonloppuna kävin kuvaamassa niitä ulkona. 

Kevät saa tulla jo!

Tässä on pari asiaa, jotka nauratti tällä viikolla.

Kun olin tekemässä Matka-aakkosiani vastaan on tullut aika monta kirjoitusta suomalaisista paikkojen nimistä. Oli jollakin mielikuvitusta, kyllä. 

Lapsimessut. Ehkä Lapsimessujen keksijät eivät sitä tarkoittaneet, mutta minulle se jotenkin kilahti korvaan. Matkamessuilla esitellään ja myydään matkoja, Ruokamessuilla – ruokaa, Kirjamessuilla – kirjoja, niin Lapsimessuilla ilmeisesti lapsia… – Kyllä, minä voisin jo uuden lapsen ostaa, kun edellinen on jo 12 v vanha. 

Ensi viikoksi yritän saada muutaman järkevän tekstin julkaisukuntoon. 

Viikko 10 – Kevättä luvassa.

Referenssit:

Visits: 595

12 vastausta artikkeliin “Viikko 10 – Kevättä luvassa

 1. En ymmärrä miksi ihmiset täällä Suomessa hötkyilee, maaliskuu on talvikuukausi ainakin mulle ja on täysin normaalia, että lunta sataa ja on pakkasta. Ens kuussa sitten aletaan pikku hiljaa siirtyä kevääseen. Kauniita kukkia siellä! Niitä täällä pitää vielä odotella, mutta mulla on leikkokukkia ja magnolian oksia maljakossa 🙂 Toivottavasti inspiraatio siellä iskee kevään edetessä! 🙂

  1. Talvi-väsymystä. Kevät tulee ja menee, mutta kaipuu lämpimämpään jää. Etelä-Suomessa se välillä sahaa tosi ikävästi, monta astetta ylös-alas. Joskus koko talvikin.

 2. Olisi se ihanaa, jos hangista moikata suoraan kukkien keskelle. Mutta täällä koto-Suomessa on pakko elää tuo välivaihe. Ehkä parasta keväässä on tuoksut, joten niitä odotellessa 😊

 3. Lintujen viserrystä kuuntelin tänään ja päättelin että sieltä se kevät tulee. On sitä jo odotettu.

 4. Tämän aamun sää pari astetta plussalla, sulavesi on vallannut monet mutkat että notkot ja veden alla ihanasti liukas jää. Jostain meemistä luin “kun Suomen talvi yrittää tappaa sinut” niin vähän sellainen fiilis tämän aamun liukkaan vetisestä kelistä tuli. Mutta joo, ei tuo sää nyt ihan hirveästi inspiroinut 😂 Aurinkoisia kevätpäiviä odotellessa taas. Mukavaa viikonjatkoa sinne Maltalle!

  1. Tänään oli taas sellainen myrsky, että pyykkiteline lensi ilmaan. Pyykkine kaikkineen. Niin, kevättä edelleen odotellaan täälläkin.
   Tosin muistan, miten tuskaista alkukevät oli Suomessa (ja Virossakin), niin ei valittamista 😁.
   Aurinkoista loppuviikkoa Savonlinnaankin!

 5. Mukavan vehreää teillä siellä! Kevät tulee tosiaan tavattoman keikkuen. Kaksi viikkoa sitten istuin terassilla paitahihasillani ja kaksi päivää myöhemmin tuli lunta. Nyt päivälämmöt sahaavat 10 ja 20 asteen välillä ja lähipäiville ennustetaan jopa yöpakkasta. Tosin täällä keskustassa sellaista tuskin tulee. Mutta kun maaliskuussa on mittari joskus kivunnut jopa +30:een, niin on ollut vähän takatalvinen olo. Itse talvi olikin sitten leuto, lunta ei pahemmin täällä tasangolla näkynyt.

  1. Jotenkin se, juu, sahailee. Täällä oli tosin tasaisen viileä tänä vuonna. Viileämpää kuin yleensä. Mutta toitottavasti paranee tästä teenpäin.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.