10 parasta nähtävyyttä Lontoossa

Lontoo matkat pääkuva - House of Parliament

Yhteistyössä cybersoup/Thomas Pallesen

Lontoo on yksi Euroopan tunnetuimmista paikoista. Se on monipuolinen kaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa.

Mikäli matkakuume alkoi nousta, varaa Lontoo matkat tältä nettisivulta järkevin hinnoin jo tänään. Ei kun vain pakkaamaan!

Ensimmäistä kertaa tähän taianomaiseen paikkaan matkustaessa voi olla hankalaa selvittää, mitä kaikkea Lontoossa on ja mitkä maailmankuuluista nähtävyyksistä kiinnostavat juuri itseä.

Upeita nähtävyyksiä Lontoossa

Matkat Lontoo - London Eye
London Eye

Tässä listattuna kymmenen kuuluisaa nähtävyyttä, jotka kannattaa käydä katsomassa paikan päällä, sekä hieman tietoa jokaisesta niistä. Lisäksi listan lopusta löytyy muutamia vinkkejä, joiden avulla voit nauttia Lontoosta täysin siemauksin!

Lontoon upea arkkitehtuuri ja kulttuuri ihastuttavat takuuvarmasti. Tässä 10 suosittua nähtävyyttä Lontoossa: 

1. Tower of London – tämä historiallinen linna sijaitsee Thames-joen pohjoisrannalla ja on toiminut kuninkaallisena palatsina, vankilana ja linnoituksena. Vierailijat pääsevät ihastelemaan kruununjalokiviä, kiertämään White Towerin ja oppimaan linnan tapahtumarikkaasta historiasta. 

2. The British Museum – maailmankuulu museo sisältää valtavan kokoelman taidetta ja esineitä ympäri maailmaa, mukaan lukien Rosettan kivi ja Elginin marmorit. Ja mikä parasta, sisäänpääsy on ilmainen lukuun ottamatta joitakin erikoisnäyttelyjä. 

3. London Eye – jättimäinen maailmanpyörä tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupungista 135 metrin korkeudesta. Kuhunkin kapseliin mahtuu korkeintaan 25 henkilöä, ja täysi kierros kestää noin puoli tuntia. 

4. Buckingham Palace – brittiläisen monarkin virallinen asuinpaikka. Palatsi itsessään on jo merkittävä näky, mutta erityistä mielenkiintoa puoleensa vetää kuninkaallinen vartiosto, joka partioi linnan edessä suojellen hallitsijaansa sekä kuninkaallista perhettä. 

Matkat Lontoo - Buckingham Palace
Buckingham Palace

5. Tate Modern – tämä nykytaiteen museo sijaitsee entisessä voimalaitoksessa Thamesin etelärannalla. Museossa on esillä teoksia 1900- ja 2000-luvun merkittävimmiltä taiteilijoilta, kuten Pablo Picasso, Andy Warhol ja David Hockney. 

6. West End – Lontoon kuuluisalla teatterialueella esitetään joitakin maailman suosituimmista musikaaleista ja näytelmistä, mukaan lukien Les Misérables, The Phantom of the Opera ja Hamilton. Liput on hyvä varata ajoissa, mutta yksittäisiä lippuja on usein saatavilla alennettuun hintaan saman päivän näytöksiin. 

7. Westminster Abbey – historiallinen kirkko on ollut kruunajaisten ja kuninkaallisten häiden tapahtumapaikkana vuosisatojen ajan ja siellä lepää monia kuuluisia henkilöitä brittiläisen historian varrelta, esimerkiksi Isaac Newton ja Charles Dickens. Kirkon arkkitehtuuri on todella kaunista ja se itsessään on jo hyvä syy käydä tutkimassa tätä ihmeellistä rakennusta!

8. House of Parliament ja Big Ben – ikoninen kellotorni, jossa Big Ben sijaitsee, on juuri remontoitu, jotta tämä UNESCO:n maailmanperintökohde säilyttää loistonsa vielä pitkälle tulevaisuuteenkin. Vierailijat voivat kellon ihastelemisen lisäksi kierrellä parlamenttitaloa ja oppia kiehtovia faktoja Iso-Britannian hallituksen historiasta ja toiminnasta. 

Lontoo matkat pääkuva - House of Parliament
House of Parliament ja Big Ben

9. Luonnonhistorian museo (Natural History Museum) – tässä tunnetussa museossa on laaja kokoelma luonnonmaailman näytteitä, mukaan lukien alkuperäiskokoinen sinivalaan malli ja massiivinen dinosaurusnäyttely. 

10. Camdenin markkinat (Camden Market) – tämä vilkas tori Pohjois-Lontoossa toimii myyntipaikkana sadoille myyjille, jotka kaupittelevat kaikkea vintage-vaatteista katuruokaan ja käsintehtyihin esineisiin. Se on täydellinen paikka upottaa itsensä kaupungin säkenöivään energiaan ja löytää uniikkeja matkamuistoja.

Vinkkejä sujuvaan lomailuun

Matkat Lontoo - Victoria Memorial
Victoria Memorial

Jotta reissaaminen Lontoossa sujuisi mutkattomasti, on kuitenkin hyvä tietää joitakin kaupungille ominaisia niksejä.

Olosuhteet ovat monella tapaa erilaiset kuin vaikkapa monille meistä tutuiksi tulleissa Baltian maissa. Matkaamista kaupungin sisällä helpottaa Oyster Card, lontoolainen metrokortti. Lontoon metroliikenne on vilkasta ja metroverkoston kautta pääsee melkein kaikkialle Lontoon kaupunkialueella. 

Lontoossa liikkuessa on hyvä varautua sateenvarjolla, sillä sateisen Lontoon sääolot ovat arvaamattomat. Käteistä kannattaa vaihtaa jo lentokentällä, sillä ravintoloissa annetaan yleensä noin kymmenen prosenttia tippiä ja valuuttana toimii punta. Lontoolaiset ovat todella kohteliaita ja tottuneita turisteihin ja mikäli olet eksyksissä, voit pyytää reittiohjeita huoletta!

Matkat Lontoo.

8 vastausta artikkeliin “10 parasta nähtävyyttä Lontoossa

 1. Olipa kiva lukea Lontoon suosituksiasi. Lontoo on minulle tuttu kaupunki, sillä olen asunut menneisyydessä ex-mieheni kanssa Irlannissa. Ja Dublinista pääsi helposti Lontooseen.
  Nyt on kolmisen vuotta kulunut viime kerrasta, kun olen Lontoossa käynyt. Tuohon suosituslistalle laittaisin Sky Gardenin, upean pilvenpiirtäjän Lontoossa. Voi korkeammalta ihailla Lontoota kuin London Eyes’ista. Se on peräti ilmainen! Aika pitää varata netistä. Suosittelen!
  Ja nyt viimeisellä kerralla en käyttänyt enää Oyster Cardia (ihanaa, ei tarvinnut enää sitä jonottaa). Niin metrossa kuin busseissakin voi maksaa matkan näppärästi pankkikortilla. Siinä on joku ylärajakin, jonka jälkeen ei maksua peritä, jos paljon reissaa päivän aikana. Lontoo on aina hyvä kohde!
  Ps. Tate Modernissa oli muuten Picasson näyttely, kun Lontoossa viimeksi kävin. Lontoo on ihana <3

  1. Kiitos kommentista, Tuula!

   Vau, Picasson näyttelyä olisi kiva nähdä.

   Rehellisesti sanottuna, en ole käynyt kummassakaan, ei London Eye:ssä eikä Sky Gardenissa, vaikka kumpaakin on kehuttu maasta taivaaseen. Ne on vielä to do -listallani. Minulla on ollut Lontoon kanssa aina huonoa säätuuria: joka kerta oli harmaata, sumusta ja koleaa, kun siellä kävin. Ja niitä kertoja on kasapäin. Nyt on pakko suunnitella jokin reissu kesäksi, että pääsee näkemään kaupungin vihreänä ja aurinkoisena. Haluaisin myös käydä jokiristeilyllä ja viettää enemmän aikaa ulkona.

   Nyt aika monessa kaupungissa on otettu käyttöön lähimaksu julkisliikenteessä. Tallinnassa on sama systeemi. Siellä muistaakseni 4.5€ per päivä on raja, jonka jälkeen kaikki liikkuminen on maksutonta.

 2. Lontoo on niin kiva! Viime kerrasta muutama vuosi jo ja aina yhtä mukavaa kiertää ja ihmetellä. Viimeksi taas British museum -kohteena, niin upea ja pääsymaksuton! West endissä käytiin musikaali katsomassa, siellä pyörii aina jotain hyvää. Hmm, milloinhan taas pääsisi…

  1. Lontoo on klassikko. Sinne on aina kiva päästä. Ja siellä aina löytyy paljon katsottavaa. Valtava kaupunki se on.

 3. Nyt löytyi tuttuja paikkoja 🙂 Pari-kolme kertaa olen paikalla käynyt. Tykkään kyllä kaupungista ja voisin koska vaan lähteä uudelleen. Viimeksi kävin ihan himmeillä Nukkekotimessuilla. Pikkuisen erilaista kuin nämä kotimaan vastaavat.

  1. Minä olen käynyt Lontoossa useita kertoja enkä vieläkään saanut nuo kaikki käytyä läpi. Valtavahan tuo kaupunki on.

   En ikinä ole käynyt Nukkekotimessuilla. Nyt mielenkiinto heräsi sen verran, että pitää käväistä niissä jossain päin maailmaa, jos en nyt Suomesta onnistu löytämään itseni juuri sopivasti. Milloin Suomessa järjestetään seuraavat sellaiset?

 4. Joskus nuorempana olin Lontoon lähellä yhden kesän töissä, silloin tuli Lontooseenkin tutustuttua. Kiinnostuksenkohteet toki oli silloin erilaiset kuin nyt, mutta varsin suuri osa noista 10 nähtävyydestä oli kuitenkin tuttuja. Luonnonhistorian museo kiinnostaisi erityisen paljon, siellä en ole vielä käynyt.

  1. Varmaan sellaisessa kohteissa, kuten Lontoo, Ateena tai Rooma, nähtävyydet säilyvät aika pitkiä aikoja samoina. Oma listani (hieman laajempi kuten tämä Thomaksen koostama), mitä Lontoossa haluaisin nähdä, olen tehnyt joskus vuonna papu (veikkaan että 1985-86), niin moni kohde on edelleen näkemättä, vaikka olen käynyt Lontoossa useita kertoja. Kaupunki oli niin valtava, etten pystynyt käydä kerralla kun pieniessä osassa siitä, ja se yllätti täysin. Eli Lontoo on edelleen työn alla.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.