3 x helmikuun kuva

3 x helmikuun kuva pääkuva

3 x helmikuun kuva.

Huomasin ihmeekseni, että olen ottanut helmikuussa vain 276 kuvaa. Se on suunnilleen viidesosa siitä, mitä mun normaali määrä on. Ei ole sinänsä ihme: helmikuu on kulunut paljolti sisätiloissa, mikä ei ole meille ominaista, mutta sää ei vain ole suosinut tässä kuussa lainkaan. Oli myrskyjä, satoi ja tuuli paljon eivätkä lämpötilat ole olleet kovin korkealla. Harvoin Maltalla on niin viileää, sateista ja tuulista edes talvisin.

1. Arkikuva

Nyt kun olen alkanut kiinnittää huomiota arkeen ja kuvannut sitä ahkerammin, minulle tuli oikein vaikeuksia valita yksi ainoa kuva, joka kuvastaa tämän hetken arkeani. 

3 x helmikuun kuva arki

Tässä on sitten muutama otos. Ihme on tapahtunut ja olen saanut pidettyä muutaman kasvin elossa. 

Kalanhoe (tulilatva) on se sama, joka esiintyi jo Halloween-jutuissa. 

Narsissi on myös jo vanha, mutta se kukkii edelleen, varmaan jo kolme viikkoa putkeen. Jos käy tuuri, niin se on vielä pääsiäisenä siellä samassa paikassa. 

Primulat olen ostanut jo viikkoja sitten ja jätin ne sinne parvekkeelle sateeseen. Ne tykkäsivät sateista niin paljon, että rupesivat työntämään aina vain uusia kukkia (Viikko 8). 

Hyasintit ovat tietysti heittäneet kukkansa pois, mutta kun minä en tiedä, mitä niille nyt voi tehdä, niin ne ovat siellä ruukuissa sellaisinaan viherkasveina.

2. Kuukauden huippuhetki kuvana 

Oli huomattavasti enemmän haastetta valita, mikä oli se kuukauden huippuhetki. Helmikuu kun ei ole tarjonnut kovin paljon huveja. Ehkä otetaan sitten kirjaimellisesti: tässä on korkein paikka, jossa olen ollut helmikuun aikana 😁. Korkeutta on varmaan liki 1000 metriä.

3 x helmikuun kuva - korkeuksissa

3. Ei mennyt kuin Strömsössä – kuva

Sarjassa Ei mennyt kuin Strömsössä on erittäin paljon ehdokkaita. En osaa päättää, mikä olisi voittaja. Saa äänestää!

Ehdokkuuden ovat saaneet:

1. Pyykit olohuoneessa. Vettä satoi niin paljon ja vieläpä vaakatasossa, että pyykit joutui kuivattamaan olohuoneessa (ja kun saa puhtaat farkut kuivatettua, niin minä laitan ne jalkaan ja heti pudotan tonnikalaa suoraan syliini – takaisin pesuun 😕; tähän kuvaan kala ei päässyt sattuneesta syystä).

2. Kamera käy, ja atshuh! “Niin minäkin haluan kuvaan!” – tuntematon kasvi.

3. Olen seissyt kalakaupan jonossa 40 minuuttia vain huomatakseni, etten ehdi kotiin ennen etäpalaverin alkua, jos jään odottamaan vuoroani, vaikka kauppias palveli jo viimeistä ihmistä ennen mua. Kalat jäi ostamatta. (Kuvan kalakauppa kuuluu tapaukseen: kun ei ole mitään tekemistä, meistä voi ottaa pari kuvaa). 

3 x helmikuun kuva.

Haasteen aikaisempia postauksia:

Blogihaasteen kirjoituksen muissa blogeissa:

Visits: 478

19 vastausta artikkeliin “3 x helmikuun kuva

 1. Minun ääni menee kalakauppa-hetkelle, tunsin ahdistusta jo siitä lukiessa. 😁 Tuollaiset niin lähellä mutta niin kaukana -tyyppiset jutut on ihan superärsyttäviä. 😬 Vähän kuten bussin meno nenän edestä, tai liikennevalojen vaihtuminen punaiseksi, vaikka on ottanut juoksuaskeleita että ennättäisi. 😛

  1. Kalakaupassa oli aika tylsä hetki, ei sitä voi kiistää. En käynyt kokeilemaan onneani sen jälkeen 🤪.

 2. Uusi yritys kommentointiin 🙂 Ensimmäinen ei ole päätynyt perille.
  Huima kuvamäärä kuukausittain, mutta taidatkin pitkälti elää niiden varassa ja kautta.
  Kukkaloisto taas aivan hurmaavaa.

  1. Minä kyllä rapsin kuvia ihan kaikesta. Ja tätä on jatkunut vuosikausia (eikä edes blogia voi syytä siitä). Veikkaan, että valokuva-kärppänen on purrut minua 12-vuotiaana. Minulla on nyt yli 50 000 kuvaa digimuodossa (paperisia hieman vähemmän). Niin kuukaudessa otan liki 1000 uutta 😁.

 3. Kivat kuvat jälleen! Hämmästyin kuukauden kuviesi määrää – itsellä taitaa tulla 60 täyteen kuukausittain. Pitäisi selvästi kuvata enemmän (mutta pitäisi myös hankkia uusi puhelin, jolla saisi parempia kuvia) ja järjestellä kuvia “jonnekin”…

  1. Puhelimella (nyt myös kameroissakin on GPS ominaisuus) otettuja kuvia on suht helppo järjestää. Ohjelmisto (esim. Googlen kuvat) itse tarjoaa albumeja koostavaksi. Ja niitä voi hakea jälkeenpäin vaikkapa paikan nimellä tai kartalta, päivämäärällä tai ihmisen nimellä, jos kasvojen tunnitus on laitettu päälle. Itsekin käytän näitä ominaisuuksia, aika kätevää.

  1. Paljon. Miten niin?

   Kiva blogi sulla on, mutta linkkien, joita jätät toisten kommenttikenttään, pitäisi olla enemmän spesifejä eikä sun etusivulle, koska näin se näyttää spammaamiselta. Jos haluat enemmän näkyvyyttä blogillesi, kokeille vaikkapa ottaa vastaan blogihaasteita (tämäkin kirjoitus on blogihaaste), lukea ja kommentoida toisten kirjoituksia (ajatuksella), osallistu ryhmiin, joissa tehdään erilaisia yhteisiä projekteja ja autetaan toisia tarvittaessa.

 4. Kivat helmikuun hetket! Ja tunsin tonnikala-tuskasi. Voi että kun ärsyttää sotkea vasta pesty vaate. Toki täällä se kuivaus onnistuu vähän kätevämmin. Ihme kelit teillä siellä.

  1. Ei täällä ollut niin huonoja ilmoja vuosiin. Tässä talossa on poikkeuksellisesti myös pikkuruinen kodinhoitohuone, jossa on pyykkikone ja pesuallas, mutta kuivausteline ei sinne mahdu. Eihän kukaan täällä koskaan kuivata pyykit sisällä (kuivureita porukalla kyllä on). Mutta nyt oli tosi outoja kelejä, vettä tuli myös katoksen alle ikkunoihin asti.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.