Helmikuun kuvahaaste 8-14.2

Helmikuun kuvahaaste 8-14 pääkuva

Helmikuun kuvahaaste 8-14.2.

Helmikuun K-haaste etenee nyt toiseen vaiheeseen eli kuviin 8-14. Oli jälleen kerran muutama helppo ja muutama haasteellisempi kohta täytettäväksi. 

8.2. Kamera 

Tämä on ollut helpohko kohta. Huomasin kuitenkin, että vaikka kuinka harrastaa valokuvausta, vuosikausiakin, itse kameroita tulee kuvattua aniharvoin. Minulla on ollut lukuisia kameroita, mutta ikuistettua niistä on tullut vain pari.

Helmikuun kuvahaaste 8-14 - kamera

Se on sääli, koska kamera on ollut minulle rakas esine siitä hetkestä, jolloin olen hankkinut ensimmäisen sellaisen valokuvauskerhoa varten. 

Kerhossa olin ainoa tyttö, koska silloin 80-luvulla sitä pidettiin vielä poikien harrastuksena. Filmiä piti itse kehittää ja siirtää valokuvapaperille. Se oli maagista touhua: hämyisessä, punertavassa valossa katsottiin, miten kuva ilmestyi kuin tyhjästä. Eikä sitä ennen oikein tiennyt, millainen kuvasta on tullut. 

Helmikuun kuvahaaste 8-14 - vanhat kamerat Samarkandissa

Sen jälkeen minulla on aina ollut kamera. Parempi tai huonompi, mutta aina. Paitsi nyt ei ole omaa kameraa. Välillä tuntuu, kuin olisin kädetön. Kännykällä ei onnistu kuvaamaan aivan kaikkea. Silloin joudun turvautumaan mieheni apuun. 

Helmikuun kuvahaaste 8-14 - D200 Barbados

Kuviin on päässyt nyt jo eläköitynyt Nikon Coolpix, vanha Nikon D200 sekä kokoelma kameroita Samarkandin antiikkikaupassa.

9.2. Komea 

Komea oli vaikea sana. Yritin epätoivoisesti keksiä, mikä asia tai esine olisi komea. Päädyin kissoihin. 

Helmikuun kuvahaaste 8-14 - komea kissa

Kissojen naamasta muuten on helppo päätellä, onko se tyytyväinen elämäänsä vai ei. 

10.2. Kahvi 

Kahvia minulla on sadoissa kuvissa. Kahvikuppi on yksi tavallisimpia somisteita kuvissani. Kyllä, minä myös juon sen. Joskus kylmänäkin, jos kuvaus venyy.

Kahville olen myös kirjoittanut oman postauksen. 

11.2. Kurkkusalaatti 

Kurkku on yksi luottovihanneksistamme. Sitä syödään paljon ja hartaasti, joten kuvaankin se on päässyt yllättävän usein. 

Tässä kurkku on menossa salaatteihin ja parempiin suihin.

12.2. Koristeellinen 

Koristeellinen voi olla aika laaja käsite. Taas kerran olen käynyt sorkkimassa Uzbekistanin kuva-arkistossa, koska koristeellisuutta sieltä löytyi runsaasti. Taloja, astioita, vaatteita ja asusteita – uusiakin, edelleen koristellaan runsaasti itämaisen kulttuuriperinnön mukaisesti. 

Helmikuun kuvahaaste 8-14 - koristeellinen katto, Registon, Samarkand

Kuva Samarkandin matkastamme.

13.2. Keramiikka

Uzbekistaniin mennään hakemaan myös keramiikan kuvia. 

Käsityöläisten kaupunki Rishton on maailmankuulu omista keraamiikkamestareistaan. Ajatelkaa, koko kaupunki on kuin yksi suuri keramiikkapaja. 

14.2. Kataja 

Kataja oli vaikeampi tehtävä. En edes tiedä, onko kuvassa kataja. Sinne päin kuitenkin. 

Helmikuun kuvahaaste 8-14 - kataja

Helmikuun kuvahaaste 8-14.2.

Haasteen aikaisemmat postaukset:

Uudempia haasteen postauksia muiden blogeissa:

5 vastausta artikkeliin “Helmikuun kuvahaaste 8-14.2

    1. In capulus veritas et non in vino est 😁 Ai niin, se juttu kahvista, jota saa keitettyä (tavallaan) suoraan kuppiin. Paketin päällä on joko kupin tai pressopannun kuva, silloin se kelpa myös suorakahviksi. Ei se tietty kunnon espressoa korvaa, mutta hätätilanteessa kelpaa ainakin minulle. Niin silmät aukeaa kunnolla aamuisin.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.