Ystävänpäivä 2023

Ystävänpäivä 2023.

love tree ystävänpäivä 2023

En ole erilaisten kissanristiäisten ystävä enkä tykkää maailman yleisestä ystävänpäivän määritelmästä, mikä sattuu perinteisesti olemaan rakastavaisten päivä. 

Suomalainen ajatus valentinen päivästä ystävänpäivänä on mielestäni parempi käsite. Ainakin tässä kohdassa onnistuimme parantamaan maailmaa tai ainakin yhden tietyn  päivän mainetta. Hyvä, Suomi!

Romanttinen rakkaus on kai tärkeää, mutta on olemassa muitakin rakkauden muotoja, jotka ovat mielestäni yhtä olennaisia. Tai sitten olen tulossa vanhaksi.

Pitkässä parisuhteessakaan romantiikka ei ole onnen perusta. Kukkakimpuilla ja karkkipusseilla ei avata elämän solmuja eikä kuu taivaalta aina auta arjessa. (Säilytystilan ongelmia 😉). 

Se on pitkälti luottamuksen ja syventyvän rakkauden ansiota, että saman ihmisen kanssa jaksaa jakaa iloja ja suruja vuosikausia. 

On myös rakkautta ystäviin, läheisiin, on vanhempien rakkautta lapsiin ja lasten rakkautta vanhempiin. Toki on olemassa äitien ja isänpäivät, mutta entäs toisten päin? Lasten päivä, jolloin vanhemmat havahtuvat siihen, että lapsiakin voi muistaa rakkauden osoituksella. Myös niitä kauheita teinejä, joihin menee hermot pari kertaa päivässä. 

Markus in China 2008

Oliko niin tai näin, hyvää ystävänpäivää teille puolestani!


Vietättekö te ystävänpäivää?

Ystävänpäivä 2023.

Referenssit:

Visits: 362

Yksi vastaus artikkeliiin “Ystävänpäivä 2023

  1. Pidän myös ystävänpäivästä enempi kuin Valentine’s Daysta. En ole osannut mieheltä kukkapuskia ystävänpäivänä ikinä odottaa, mutta toki sitä toivotetaan toisillemme ja lähettelen viestit ystävillekin. Hyvä syy muistaa arjen keskellä kavereita. Tuntuu, että yhteydenpito joskus venyy turhan pitkäksi.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.