Viikko 5 – Havaintoja viikon varrelta

Viikko 5 - Havaintoja viikon varrelta - Jõhvi, Pargi keskus

Viikko 5 – Havaintoja viikon varrelta.

Tällä viikolla minulla oli erittäin paljon aikaa mietiskellä ja lukea, koska kävimme Virossa kääntymässä. Se tarkoitti myös pitkiä tyhjän panttina istumisia lentokoneessa ja bussissa. Ikkunoista ulos tuijotellessa tulee mieleen kaikennäköistä. Erityisesti kun maisemat ovat avartavan kauniita ja inspiroivia. Noh, ainakin osittain 😉.

Havaintoja viikon varrelta

Auringonnousu Maltan ylläpuolella

1. Kirjoitukseni äitiydestä

Kirjoitukseni äitiydestä jakoi mielipiteitä. Ainoa asia, josta kaikki olivat samaa mieltä on se, että todellisuus vääristyy myös ihan tavallisesta arjesta kirjoittaessa. Niistä perheblogien postauksista, joihin itse törmään, on 50% kiiltokuvia ja 50% kauhutarinoita. Tavallisuus puuttuu edelleen kokonaan. Tavallisuus, joka on loiva sinusoidi, eikä mitään tunteiden vuoristorataa tai onnellisuuden nirvanaa.

Sen takia itse en lue kovin paljoa perheblogeja. Niistä voi saada sen käsityksen, että maailma on hullujen huone tai täydellisyyteen kiillotettu paratiisi. Toisilla arki ei suju lainkaan ja toisilla on seksiäkin joka päivä, näin vauva-arjessa, jossa on muitakin lapsia perheessä. 

Tallinnan lentokentän odotustiloja

Minä haluan nähdä elävänä sellaisen vauvaperheen, jossa vauva nukahtaa vaivatta joka ikinen päivä klo 20 ja nukkuu liikahtamatta seuraavaan aamuun. Edes se kuukausi, jolloin bloggaaja väitti harrastavansa seksiä joka päivä. En kyllä uskoisi, että kaiken työn, siivouksen ja vauvan hoidon jälkeen olisi aikaa ja energiaa sekstailla edes kerran viikossa. 

Ihmisen elimistö ei kertaa kaikkiaan ole suunniteltu siihen, että unettomien tai katkonaisten öiden, imetyksestä aiheutuvan rasituksen ja arjen pyörittämisen jälkeen jää puhtia tai intoa sekstailla joka yö. Unelmoida kyllä saa, varmaan sen takia nuo kirjoitukset ovat niin suosittuja. 

Myös ihanan siisti koti on täydellinen harha. Kyllä, pöydän tai kirjahyllyn pystyy pitämään siistinä sen hetken, kun ottaa kuvia blogiin. Mutta siinä se onkin. 

2. Ihmisluonne

Mielestäni, harmaassa, lumettomassa talvessa kanervat bussiasemalla olivat ihana ajatus. Jollekin se ei näyttänyt sellaiselta.

Ihmisluonne on mystinen asia. Se, mikä yhdelle on kaunista, toiselle on tuhkakuppi, jonne voi vaikka sylkäistä tai dumpata tumpin. 

Arvatkaa, oliko tuhkakuppeja 10 metrin päässä? Itse asiassa niitä oli viisi, jokaista laituria kohden yksi. 

3. Kevyesti matkalle

Mitä kaikkea ihmiset ottavat mukaan matkoille käsimatkatavaroissaan? Rakas kaulin ja parin kilon kivi matkamuistoksi. Jep. Jos mies vaikka alkaa katsoa muita naisia etelänmatkalla, niin kaulin on tarpeen.

Tikanheittoa voi ilman muuta pelata myös lentokoneessa. Samaten hyvää olla matkapoltin eväitä varten ja pullonavaaja, jos taxfreessä ostettuja pulloja haluaa korkata jo ilmassa.

Pargi Keskus -ostari ja Park Resto -ravintola (suosittelen, ruoka oli tosi hyvää; kuvissa lasten annokset).

Skywheel näkyy lasikatosta T1 Mallin läpi

Auringonlasku Tallinnan yläpuolella


Miten teidän viikko on sujunut?

Viikko 5 – Havaintoja viikon varrelta.

Referenssit:

9 vastausta artikkeliin “Viikko 5 – Havaintoja viikon varrelta

 1. AH mun pitää lukea tuo sun postauksesi äitiydestä! 😀 Ja ihan näin äkkiseltään, niin haluaisin kyllä uskoa että minun blogini olisi sitä tavallista arkea? En miellä itseäni kiiltokuvaksi enkä kauhutarinaksi… 😀 Voidaanko analysoida mun blogia Dm:ssä? 😀 Ja tuo hylly ja pöytä on niin totta! Ne ei todellakaan ole siistejä kuin tasan sen kuvaus hetken, hyvällä tuurilla jopa sen loppupäivän, mutta seuraavana päivä on taas tavara kasa muuttanut pöydälle! :’D Kiitos kun nimesit kanervat! mä oon kuvannut noita päiväkodinportailla aika paljonkin viisi vuotta sitten, enkä koskaan tiennyt mikä se kukka on, mut en myöskään koskaan kysynyt keneltäkää 😀

  1. Se on totta, sun blogi on niitä harvinaisia sellaisia, joista tulee hyvä mieli ja ihan vain tavallisista arkijutuista ja kuvista.
   Ja totta kai, voidaan olla yhteydessä privaattisemmin. Löydät minut joko FB:ssa tai osoitteesta viaperasperaadastra@gmail.com

 2. Mielenkiintoisia havaintoja ja niin tottahan nuo ovat.

 3. Minulla viikko 5 oli myös osaltaan lentokoneessa istumista, ja aika paljon myös auton penkissä. Ei tosin bussissa, vaan vuokra-autolla huristeltiin ympäri Teneriffan lomallamme. Tämä viikko onkin ollut karu paluu arkeen. Tai no, ei arjessa muuten mitään vikaa ole, mutta kesäisemmät olosuhteet kelpaisivat kyllä. 😀

  1. Teneriffa on aika mielenkiintoinen matkailukohde. Olisi kiva lukea teidän kokemuksesta siitä (ei tosin tiedä, miten se liittyisi Kreikkaan saariin 😁). Itse kävimme siellä viettämässä joulua ja uutta vuotta 2008/2009. Teide oli hieno kokemus.

   Ilmat oli täällä etelässäkin viime aikoina kehnoja. Ehkä nyt menee parempaan päin, kun on satanut jo 3 päivää putkeen 😁.

 4. Viikko meni kivasti, kauheen äkkiä! Oli ilmeisesti paljon tekemistä, kun aika kului niin nopeasti.
  Mulle tyhjän panttina oleminen sopii hyvin, se on rentouttavaa. Kunhan on suht hiljaista! Sitähän me suomalaiset aina kaivataan 🙂

  1. Niinpä, hiljaisuutta on hyvää olla. On täälläkin välillä hiljaista, näin klo 22 jälkeen, kun maltalaiset painuvat yöpuilleen 😁

 5. Aika tavallinen viikko täällä, kiitos kysymästä! Muuten istuminen lentokoneessa tai bussissa on minusta kertakaikkisen tylsää. Joko istun ja ihmettelen, en pysty työasioihin ainakaan oikein keskittymään, tai lueskelen. Viime vuosina se on enempi ollut lasten kanssa puuhailua, että jaksavat istua. Perheblogeja esim. en useinkaan jaksa lukea. Ehkä siksi kun kotona saa ihan riittävän annoksen lapsiasioista 😂

  1. Silloin, kun lapset alkaa olla isoja, istumisia voi käyttää ihan miten itse haluaa, koska kukaan ei tarvitse huolenpitoa ja sirkushuveja muutaman minuutin välein 😁.

   Perheblogeja pitäisi olla enemmän erilaisia, ei pelkkää vauvan kakkaa ja taistelua arjen kanssa. Mutta jostain syystä laji mielletään juuri sellaiseksi. Ehkä sen takia emme kirjoiteta perheblogeja 😉.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.