Viikko 3 – Kaikki järjestyy, kunhan jaksaa uskoa siihen

Viikko 3 - Kaikki järjestyy - Kalkara, Malta

Kaikki järjestyy… Oikeesti vai?

Kaikki järjestyy, kunhan jaksaa uskoa siihen

Itse viikolla ei tapahtunut mitään niin merkittävää, mistä olisi syytä puhua. Lukuun ottamatta sunnuntaista käyntiä Esplorassa, joka on ollut pitkään meidän tehtävälistalla. Se ylitti kaikki odotuksemme. Esplorasta tosin on pakko tehdä oma postaus, ihan vain kiitokseksi upeasta kokemuksesta.  

Muuta pientä kivaa oli pientä sählinkiä, noloja mokia, kaatunutta maitotölkkiä, kadonnut puhelin, parin päivän flunssaa ja migreeniä. Viikko oli myös kylmä ja sateinen, ennätyskylmä maltalaisittain. 

Toki tästä saisi revittyä tappavia otsikkoja ja kaivettua paljon verta nenästä. Se olisi minusta aika noloa, koska koko maailman mittakaavassa meillä menee ihan normaalisti. Yhtä kuumepäivää, paketillista nenäliinoja, pilalle mennyttä kauppakassia tai yhtä migreenille menetettyä päivää ei jaksa surra. Tuskin ne ketään kiinnostaisi. Enkä viitsi valittaa.

Kalkkara, Malta

Nuo eivät ole asioita, jotka eivät järjesty. 

Ulkona on toki kylmä, mutta se on hikiset +10 C (jääkausi se on, näin tuulen kanssa), mutta onhan meillä lämpöpumppu. Sähkölaskumme pystymme maksamaan edelleen. Maitoa saa kaupasta lisää, niin kuin puhelimiakin. Migreeniin on olemassa lääke, ja se on minulle saatavilla, näin etuoikeutettuna länsimaalaisena. Tänään myös pilkahti aurinko sadekuurojen välissä.   

Meillä täällä palaa valot (sähkökeskuksessa ollut vika on korjattu sähkölaitoksen toimesta suhteellisen reippaasti pois), vaikka säästämme toki sen, mitä pystymme. Meillä on vettä. Bensa maksaa Maltalla 1.34 € per litra (vaikka emme aja kovin paljoa). Aurinko paistaa aina välillä. Ruokakauppa on lähellä ja sieltä saa maitoa (myös laktoositonta). Sieltä saa myös tuoretta kinkkua, juustoa, paikallisia hedelmiä ja vihanneksia.

Jos Maltalla jostain säästetään, niin esimerkiksi perutaan ilotulituksia. Sopii meille. On paljon hiljaisempaa. Ainainen pauke kävi hermoille.

Viikko 3 - Kaikki järjestyy - Kalkara

Pullopostia

Maltalla otettiin käyttöön pantit muovisille pulloille (vasta nyt). Oli jo aikakin, koska maltalaiset eivät juo hanavettä. Vaikka se on ihan juomakelpoista, he eivät tykkää siitä. Se kuulemma maistuu suolaiselle. Suolaisuus johtuu varmaan kloorin määrästä, eikä niinkään siitä, että juomavettä tislataan Maltalla merivedestä. 

Pullonpalautusautomaatteja ei saatu maahan tarvittavaa määrää, joten vaikkapa meidän Zurrieqissa niitä on tasan kaksi. Kummallekin niistä meiltä on sellainen 15-20 minuutin kävelymatka. Vaikka pullosäkki ei paina kovin paljon mitään, silti näyttää suhteellisen hupaisalta tallustaa sen kanssa pitkin kapeita pikkukaupungin katuja. Mutta jos me ajetaan isolla autolla sinne jonnekin muutaman tyhjän pullon takia, sekin on aika omituista.. 

Viikko 3 - Kaikki järjestyy - Esplora

Blogihaasteita

Olen myös bonganut hauskan blogihaasteen, jossa koostetaan oman onnellisuuden aakkosia. 

On välillä keskityttävä myös hyviin asioihin. Jopa pieniin ja rutiininomaisiin. Vaikka maailman meno olisi kuinka ikävää, ei voi elää velloen kaikissa maailman huolissa koko ajan.

Nyt innostuin miettimään, mitä tekee minut onnelliseksi. Katsotaan, mitä saan aikaiseksi. 

Kaikki järjestyy… Oikeesti vai?

Referenssit:

5 vastausta artikkeliin “Viikko 3 – Kaikki järjestyy, kunhan jaksaa uskoa siihen

  1. Totta, kaikki järjestyy aina tavalla tai toisella. Haluaisin itsekin osallistua johonkin blogihaasteeseen, mutta vielä ei ole sellainen kiva tullut vastaan.

  2. Kiva kun kirjoitit normiviikosta. Ihailen päiväkirjojen kirjoittajia, jotka saavat tylsätkin hetket kivasti väritettyä sanoilla. Tuon haluaisin oppia. Mukavaa viikonloppua Maltalle ☀️

  3. Parempi on tosiaan keskittyä niihin asioihin, mitkä ovat hyvin ja olla kiitollinen, vaikka totta kai maailmantilanne huolettaa.
    Hassua ajatella, että sielläkin pantit muovisille pulloille on otettu käyttöön vasta nyt. Toivottavasti saatte pian lisää automaatteja!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.