Rauhallista joulua!

Joulu 2022

Joulu 2022.

Tänä vuonna rauhallisen joulun toivotus sai aivan erilaisen merkityksen. Vaikka jokaiselle meistä ei tänä jouluna rauhaa suotu, toivon, että rauha saavuttaa heitä, jotka sitä tarvitsevat nyt kipeästi. Sekä ulkoinen että sisäinen rauha.

Silloin kun tämä postaus lähtee eetteriin, olemme vielä ihastelemassa taivaanrantaa matkalla Tallinnaan. Tällaisen käänteen meidän joulu sai tänä vuonna. 

Ilmiselvästi vietämme joulumme loskan keskellä, koska vaikka koko talvi olisi kylmä ja luminen, niin juuri jouluviikolla sataa räntää. Voisin lisätä meidän tuurilla, mutta tilastollisesti se ei ole reilua: Etelä-Suomessa ja Virossa valkea joulu on enemmän poikkeus kuin sääntö. Pysyvä lumi tulee vasta tammi-helmikuussa, jos on tullakseen.

Lunta kuitenkin tulee Suomeen talvisin kasapäin, vaikka kiihkeimmät ennustajat povasivat lumettomia talvia 2020-luvulta alkaen. No, ainahan voi veikata väärää hevosta. Meren rannalla asuminen on aina meren armoilla olemista.

Tässä on tämän vuoden joulukortit, joita askartelimme jokunen viikko takaperin. Ilmeisesti ne kaikki ovat saapuneet jo perille, joten posti oli mainettaan parempi. 

Joulu 2022.

Rauhallista joulua teille!

Referenssit:

4 vastausta artikkeliin “Rauhallista joulua!

  1. Mukavaa loppulomaa. Oma vanha tietokoneeni lopahti lopullisesti kesällä, toimittuaan peräti 11 vuotta! Tosin pöytä-eikä kannettava kone. Siitä lähtien olen tehnyt postaukset kännykällä, mutta hieman alkaa jo kyllästyttää pienellä ruudulla kirjoittaminen, joten uusi kone pitäisi hankkia. Ennen tietsikat taisivat olla pitkäikäisempiä kuin nyt…

    1. Sekin vanhus on pöytäkone. Mun vanha kannettava oli kuollut pari vuotta aiemmin, olessaan 14 v. Se aika lailla riippuu valmistajasta ja hinnasta, kestääkö kone. Huomasin, ettei halvat, 200-300 euron kannettavat kestä oikein mitään. 2-3 vuotta, jos sitäkään. Kalliimmat kestävät paremmin. Amortisaatio on aika tarkkaan 100 e per vuosi.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.