Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Itsenäisyyspäivä 2022

Itsenäisyyspäivä 2022.

Tänä vuonna Itsenäisyyspäivän merkitys on avautunut aivan eri tavalla. Se on selvempi ja rakkaampi kuin koskaan viimeisen sadan vuoden aikana.

Sota muutti asioiden tärkeysjärjestyksen ja mittakaavat. Vaikkei nyt sodita ihan Suomen maaperällä, se vaikuttaa kaikkialla Euroopassa ja jopa maailmalla. Itsemääräämisoikeutta arvostetaan nyt aivan eri tavalla. 

Ehkä tänä päivänä ei olisi soveliasta mainita sotaa naapurimaassa, mutta en voi olla näkemättä yhtäläisyyksiä tilanteessa. Historia on nyt toistamassa itseään aivan kauhealla tavalla. Autoritääriset johtajat ovat ylittäneet rajat nyt pahemmin kuin vuosikymmeniin.

Minä toivoisin, että voisimme nauttia itsenäisyyspäivän vastaanotosta ja arvostella vieraiden pukuja perinteiseen tapaan eikä murehtia maan turvallisuutta. Mutta todellisuutta ei nyt pääse pakoon, poliittinen tilanne on mitä on. 

Toivotan kaikille sisukasta Itsenäisyyspäivää! 

Itsenäisyyspäivä 2022.

Referenssit:

6 vastausta artikkeliin “Hyvää Itsenäisyyspäivää!

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää.
  Tällä päivällä on varmasti juuri tänä vuonna noussut merkityksiä, jotka ehkä ovat jo jossain historiamme kulussa painuneet pinnalta menneiden sukupolvien asioiksi.
  Omien sotiemme aikaa eläneet ovat kertoneet kuinka monet kätketyt tunnot ovat aktivoituneet maailman tilannetta seuratessa.

  1. Isoisäni oli sotaveteraani ja äitini on sotalapsi. En kyllä haluaisi löytää itseni niiden tarinoiden keskeltä, mitä heiltä olen kuullut.

  2. Kiitos, samoin!

   Aika synkissä tunnelmissa meidän Itsenäisyyspäivä on viety tänä vuonna. Pakko vaan toivoa, että sodan loppu ei ole kaukana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.