Viikko 48 – Vain elämää

Viikko 48 - 2022

Viikko 48 – 2022 – Vain elämää.

Jouluun on enää 3 viikkoa eikä siitä pääse yli eikä ympäri. Joulusiivous, jouluruoat, joululahjat, joulukoristeet, joululoma…

En kyllä ole niin jouluihminen, että jaksaisin suunnitella joulua heti juhannuksen jälkeen. Enkä siivota vimmatusti kerran vuodessa, perussiivous riittää. Myös kodin koristelu on jäänyt minimiin. Emme omista enää mitään erillisiä joulutekstiilejä tai astioita. Emme edes mainitsemisen arvoista joulukuusta. Emmekä vaihda lahjoja aikuisten kesken. 

Meidän joulu on vuosia ollut pienimuotoista ja kotoisaa. Vähän jouluruokia eli noin ämpärillinen lanttulaatikkoa ja toinen ämpäri perunalaatikkoa, hieman koristelua, ehkä jokin lahja pojalle. Joten kovin suurta joulunvalmistusoperaatiota ei ole tiedossa. 

Lanttuja on jo bongattu isommassa supermarketissa ja perunoita saa lähikaupasta.

Ruokia on suunniteltu jouluksi hyvin perinteiseen tapaan. Laatikoiden reseptit ovat perinteisiä, salaatit ja muut lisukkeet sovelletaan perheen tarpeisiin. Osa salaateista on ihan omaa keksintöä.


Vaikka olen julkaissut kokonaisen postauksen itse tehdyistä joululahjoista, koko perheemme käsityötaitoja on riittänyt tänä vuonna joulukorttien tekoon. En paljasta tässä postauksessa lopputulosta vielä, koska korttien saajat saattavat lukea tätä 😇.

Mitä tuosta omasta listastani meinaan vielä kokeilla, on appelsiineista ja mandariinikuorista sekä pipareista tehtyjä joulukoristeita. Piparit menevät parempiin suihin heti joulun jälkeen. 

Tämä on mielestäni hyvä ajatus: kun joulu on ohi, koristeista ei jää muuta jäljelle kuin narut. Sarjassamme ekojoulu. Tässä olisi hyvä idea postaukseen muuten. 


Viikko oli tosi sateinen, vaikka säätiedotus on lupaillut toista, joten olo on aika mädäntynyt. Piti päästä ulos tuulettumaan.

Ulkoilua keski yksi päivä, koska jokin pöpö löysi meille. Ei sentään kotona ole, mutta jokin kulkutauti tarttui koulusta pojalle. Nyt istutaan kotona. Toivon mukaan menee nopeasti ohi. Pöpöt alkavat taas vaivata, kun maskipakko on päättynyt. Maskipakko olisi hyvä sääntö kaikkien flunssakausien aikana, että säilyisi terveempänä.

Niin paljon kuin suomalaisen koulun nykymenosta tiedän, siellä ei ole mitään erityisiä testejä tai kokeita joulun alla. Maltalla on kuitenkin joka aineessa jokin välikoe tulossa. Koulu loppuu myös varsin myöhään, 22.12 on viimeinen koulupäivä. Poika silti vähän stressaa niitä testejä ja kokeita, vaikka mitään syytä huoleen hänellä ei ole.  

Tässä sitten perinteiseen tapaan joulua odotellessa. Hyvin laiskasti kuitenkin 😉.

Viikko 48 – 2022 – Vain elämää.

Visits: 257

7 vastausta artikkeliin “Viikko 48 – Vain elämää

 1. Pienimuotoinen ja kotoisa joulu – ihanasti sanottu ja kuulostaa ihanalta.🤗

  Sellaisia meidänkin joulut taitaa olla. Vähän koristeita ja tunnelmavaloja. Ja jouluksi sellaisia hyviä ruokia, joita silloin sattuu tekemään mieli, olivat jouluisia tai eivät.

 2. Aika leppoisaa joulun odotusta täälläkin 😉 Lanttulaatikkoa pitää olla reippaasti!
  Tsemppiä sinne välitentteihin! Pieni loppukiri siinä ennen lomaa..📚

  1. Meille on kyllä tullut nyt muutoksia suunnitelmiin. Leppoisaksi tätä joulua ei enää pääse kutsumaan 😊.

 3. Panostat kyllä kivasti jouluun, minusta on hienoa, että joku / jotkut tekevät itse joulun. Itse olen harrastanut oikeastaan aina joulukortteja, mutta tänä vuonna sekin on vähän mietintämyssyssä vielä. No, ehkäpä lapsen kanssa aletaan vaan hommiin! Kivoja niistä on aina tullut. 🙂

  Minna

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.