Ideoita DIY-joululahjoihin

itse tehdyt joululahjat

Itse tehdyt joululahjat.

En ole hyvä keksimään vallankumouksellisia lahjaideoita itse, joten aina käyn kurkkimassa netissä, mitä kivaa sieltä löytyy. 

Tänä vuonna meidän teemana on tee-se-itse joulu. Ryhdyimme tuumasta toimeen ja teimme ainakin joulukortit itse 😀.

Itsetehdyt joululahjat ovat ikivanha perinne. Luulisi, että kaikki asiasta on jo sanottu. Mutta katsotaanpa uudestaan. Onko kaikki ideat jo käytetty pois?

Tässä on muutama perinteinen, mutta käytännöllinen, ja muutama yllättävä idea, joilla pääsee ilahduttamaan läheisiä jouluna.

1. DIY-istustus

Amaryllis ruukussa on aika tylsä idea joululahjaksi. Miten olisi tehdä kokonaan oma asetelma? Kasveja ja kukkia voi kasvattaa oikein taimista asti tai ostaa jo valmiina. Kaunis ruukku, mielenkiintoinen asetelma ja jouluinen koriste. 

Juhlakauden kukkaloistoa – Amalian maailma.

Lisää ideoita upeisiin kukkaistutuksiin ja asetelmiin voi hakea tästä: Juhlakauden kukkaloistoa – Amalian maailma

2. DIY-sisustus

Tässä on oikein tyylikäs ja jokaiseen suomalaiseen kotiin sopiva lahja. Kukapa ei tykkäisi Marimekon Unikoista? Harmaa huopa materiaalina muuttaa ne skandinaaviseen tyyliin sopiviksi.

3. Käytännöllinen DIY-esine

Kangastilkuista voi tehdä paljon muutakin kuin tiskirättejä. Tässä on yksi ratkaisu: piirakkavuoan alusta kahvoilla. Samassa paketissa on sekä alusta, lämmitin että kantokahvat kuumalle, painavalle ja liukkaalle vuoalle. Suorastaan nerokasta!

4. DIY-joulukoriste

Kynttilöitä, kynttelikköjä ja joulukuusenkoristeita voi myös tehdä kotikonstein itselleen tai lahjaksi. 

Jowisfreelife Joulutuotteet 

Käsintehtyjä koristeita voi myös ostaa valmiina, jos ei jaksa/ehdi/viitsi niitä itse tehdä. Niitä saa esimerkiksi tästä: Jowisfreelife: Joulutuotteet 

5. Lahja-oharit

itse tehdyt joululahjat

Lähtekää lomalle! Silloin ei tarvitse itse värkätä mitään, erityisesti jos kädentaidot ei riitä edes huivin kutomiseen (kuten nimimerkillä esimerkiksi). 

Jos ei haluta lentää, niin voi käydä katsastamassa kotimaan kohteita tai naapurimaita. Tallinnassa ja Riiassa on ihanat joulutorit. Sieltä pääsee ostamaan paikallisten käsityöläisten tuotteita. Jos pikkukrääsä ei kiinnosta tai haluaa satsata kestävään valintaan vaatteissa tai asusteissa, Virossa ja Latviassa on paljon paikallisia vaate- ja asustesuunnittelijoita, jotka myös panostavat eettiseen ja kestävään tuotantoon. 

Lomailemaan voi lähteä lähemmäs ja kauemmas. Kokemukseni perusteella olen koonnut matkakalenterini, josta pääsee kurkkaamaan, milloin on missäkin paras hetki vierailla.

Oman joulumme koristelemme tänä vuonna vähän kaikilla, mitä tulee vastaan: kaupan pikkuisella joulukuusella, Uzbekistanin Samarkanista tuodulla käsintehdyllä joulukoristeella, lahjaksi saadulla lumipallolla, kukka-asetelmasta jääneellä joulupukilla ja tietysti joulukukilla. Omat hyasintit ovat vasta tuloillaan.

Itse tehdyt joululahjat.

Referenssit:

Visits: 686

18 vastausta artikkeliin “Ideoita DIY-joululahjoihin

 1. Kivoja ideoita. Meillä miesväki pääsee tekemään omat valomiekkansa, joten siinä on lahjaa kerrakseen.

 2. Kiitos 🙂 Hauskoja vinkkejä.
  Itse olen tosi huono keksimään lahjoja, joten olen ratkaissut sen sillä että, en edes anna lahjoja 😀
  Voisin varmaan ryhdistäytyä uudelleen muutaman vuoden jälkeen. Ehkä ensi vuonna.

 3. Kiitos näistä! En osaa tai kärsivällisyyteni ei meinaa riittää diy- juttuihin, mutta kunnon ohjeilla sitä välillä innostuu. Toki viimeisin vaihtoehto oli houkuttelevin näistä 😁

  1. En minäkään ole mikään käsityötaituri. Tänä vuonna teimme joulukortit itse. Siihen meidän taidot sitten loppuivatkin.
   Ja toiveesi on kuultu. On juuri tullut julki suuri “jolulahja matkoilta” -opas 😁🎄

 4. Aivan ihania ideoita! En ole itse kovin taitava askartelija, saati omepliaja/neuloja, mutta haaveilen siitä, että osaisin tehdä kaikenlaista itse. Pitää vaan opetella…

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.