Kalaparven ihmisuhri ja muita viikon kohokohtia – kuulumiset vk 38

Kalaparven ihmisuhri ja muita viikon kohokohtia - kuulumiset vk 38 - aamukahvit

Kuulumiset vk 38.

Mistä ihmeen syystä joissakin kalentereissa viikko alkaa sunnuntaista? Se olisi kiva tietää.

Itse aloitan laskuni maanantaista, mutta täällä blogin puolella muodostui kuitenkin poikkeus. Koska viikon kuulumiset tulevat julki sunnuntaisin, ei itse sunnuntai ole postauksessa mukana. Joten liitän sen aina seuraavaan viikkoon. 

Ei kai se mitään haittaa, mutta itselleni se on hieman outoa. Nevermind.

Museot Vittoriosalla

Näkymä Fort St. Angelosta Vittoriosalle
Näkymä Fort St. Angelosta Vittoriosalle

Viime sunnuntai oli yksi viikon kohokohtia. Kävimme katsastamassa kahta uutta museota. Jos Hagar Qim -kompleksi vei ihmiskunnan historiaan alkulähteisiin, 3600-2500 eea:han, nyt vuorossa oli aikakausi 1530-1850. Jos historiaa haluaisi tutkia järjestyksessä, niin näiden väliin pitää sijoittaa vielä Domus Romana, St. Paul’s catacombs ja Mdinan. Mitä tapahtui Maltalla 2500 eaa:sta aina 100 eaa:han? En tiedä, pitää tutkia.

The Inquisitor’s palace:sta ja Fort St. Angelo:sta tulee erillinen postaus, koska muuten tästä tulisi aivan liian pitkä tarina.

Poikamme on täyttämässä 12 ennen joulua ja nyt hänen fyysinen kehitys on sitä luokkaa, että itseäni hengästyttää. Kirjaimellisesti. Olimme kaupungilla yhteensä yli 5 h ja hän sai minut uuvuksiiin. Jalat kipeytyivät ja tuntui vielä seuraavana päivänä kaikkien rappusten kiipeämisen jäljiltä. Näissä vanhoissa rakennuksissa kun ei mitään hissejä ole. 

Kalaparven iltapalana

Blue Grotton uimaranta
Blue Grotton uimaranta

Sen takia mun oli pakko päästä uimaan seuraavana päivänä. Lähimmälle rannalle on meiltä vähän päälle puoli tuntia kävelymatkaa. 

Lilluin tyytyväisenä lämpimässä vedessä kunnes tunsin, että jokin koskettelee kättäni. Pelästyin ensin kun näin pikkuisia varjoja ympärilläni. Kävi ilmi, että kokonainen parvi pikkukaloja kävi napsimassa jotain käsieni iholta. 

Itseään ei pääse karkuun, valitettavasti

Kalaparven ihmisuhri ja muita viikon kohokohtia - kuulumiset vk 38 - aamukahvit
Aamukahvi

Olen äskettäin lukenut, että liikunta auttaa pitämään vaihdevuosien oireet loitolla. En tiedä, voiko hormonitoimintaa tasapainottaa pelkällä liikunnalla, mutta päätin tietysti kokeilla, koska stressaan vaihdevuosioireiden ilmestymisestä kohtuuttomasti. Nyt sitten kävelen maanisesti kaikkialle, koska ei muuhun pystykään. Toivon, että kohdallani kikka toimisi. 

Kuumat aallot, jolloin paidasta yhtäkkiä tulee märkä lattiarätti, on pieni ongelma verrattuna migreenikohtauksiin ja univaikeuksiin. Näitä pelkään pahoin, koska menetän kummastakin toimintakykyni täysin. 

Nyt yritän juosta vaihdevuosia karkuun. Onneksi sää on Etelä-Euroopassa talvellakin varsin mieto ja leuto. Lämpötilat pysyvät hyvin plussan puolella eikä sadekausi ole kovin pitkä. Se auttaa kummasti pysymään aktiivisena. 

Olisi jo aika päästä irti vaihdevuosia koskevasta stigmasta ja ajatuksesta siitä, että se on jokin naisena olemisen parasta ennen päivämäärä. Nainen ikään kuin lakkaa olemasta nainen, koska naiseus liitetään vahvasti hedelmällisyyteen ja äitiyteen. Nainen on kelpo yhteiskunnan jäsen niin kauan, kun hän on valmis omaksumaan äidin ja sitten isoäidin roolin. 

On pakko minunkin tunnustaa, että pelko elää sisimmässäni. Mitä tapahtuu kun homma on ohi? Olenko edes nainen silloin? Vai pelkkä henkilöhahmo

Koulu alkaa joskus myös Maltalla 

Koulumatkalla viime vuonna - Kirkop, Malta
Koulumatkalla viime vuonna

Tällä viikolla pitää myös valmistautua kouluun. Mitään aikataulua tai tarvikelistaa ei ole vielä ilmestynyt, mutta onneksi tiedän jo suurin piirtein, mitä odottaa. Osa tarvikkeista myös siirtyy luonnollisesti viime vuodelta tälle vuodelle. 

Eräänä päivänä päätettiin harjoitella aamuista aikataulua. Joten seuraavana aamuna aamuseitsemältä pojan puhelin huusi korvaani: Wake up! Wake up! Itse sankari nukkui tietysti toisessa huoneessa, mutta jätti puhelimen meidän makuuhuoneeseen. Nerokasta! Luulen tosin, että naapuritkin ovat siihen ääneen heränneet. 

Aamu meni tietysti sähläykseksi. Jos se olisi todellinen kouluaamu, olisimme tunnin verran myöhässä.

Syksyä ilmassa?

Kalaparven ihmisuhri ja muita viikon kohokohtia - kuulumiset vk 38 - aamukahvit
Kalaparven ihmisuhri ja muita viikon kohokohtia - kuulumiset vk 38 - aamukahvit
Maailma on piiloutunut sateeseen.

Tämä viikko oli maltalaisittain varsin sateinen. Torstaina vettä tuli oikein kunnolla ja koko päivän, mikä on täällä jokavuotinen ihme. Sateet yllättävät maltalaiset joka vuosi, vähän kuin lumentulo suomalaiset. Sateita odotetaan tosin innolla, koska ne ovat luonnolle pelastus pitkän, uuvuttavan helteisen kesän jälkeen. Sadekauden jälkeen kuivuuden kiusaama kasvillisuus alkaa jälleen vihertää.

Kuulumiset vk 38.

Referenssit:

2 vastausta artikkeliin “Kalaparven ihmisuhri ja muita viikon kohokohtia – kuulumiset vk 38

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.