Kun minusta tulee miljonääri…

Vilamoura Marina ilta - Bloggaajan arki ja juhla

Kun minusta tulee miljonääri.

Olen tässä mietiskellyt maailmanmenoa, kun aivoni ovat viettämässä päätoimesta lomaa. Vapaalla aivojeni kapasiteetti menee aika lailla hukkaan, koska päässäni pyörii kaikennäköistä, muuan muassa ajatuksia ihmisten suhtautumisesta rahaan, onneen ja niiden korrelaatioon. Hullu akka, eikö olekin?

No mutta asiaan… Tai asian viereen.

Raha ei taatusti sellaisenaan tuo onnea, mutta sen puute saattaa tuoda onnettomuutta. Yhteiskuntamme on rakennettu siten, että rahassa mitataan myös onnistumiset ja epäonnistumiset eri osa-alueilla. Voitto urheilussa, loistava uraputki, vaikutusvalta, jopa kauneus ovat nykyään kauppatavaraa, josta saa enemmän tai vähemmän rahaa.

Niin, siitä vaikutusvallasta. Pienemmässäkin mittakaavassa, vaikuttajan valtaa seuraajiin halutaan mitata rahassa. 

Se, mikä kiehautti sappeni viime kerran, oli väite, että en ole tarpeeksi hyvä bloggaamisessa, ellen saa siitä tukkua rahaa. Niin, homma kuuluu lopettaa heti, jos bloggaamisesta ei saa itselleen palkallista päätointa. 

Kai juuri se yllytti minut kirjoittamaan nyt rahasta eikä bloggaamisesta. 

Kun minusta tulee miljonääri…

Olen lukenut äskettäin, että pitää ajatella kuin miljonääri, jos haluaa tulla itse sellaiseksi. Minua askarruttaa se asetelma, sillä mistä minä voin tietää, miten miljonääri ajattelee? En ole itse sellainen enkä edes tunne yhtään henkilökohtaisesti. Tai sittenkin tunnen pari 🤔. Mutta eivät he mielestäni ajttele mitenkään erityisen mijonäärimäisesti. 

Olkoon niin, mutta nyt kokeilen. 

Iltapäivä Vilamourassa
Vilamoura Marina, Algarve

Miljoona asiaa, joita teen kun minusta tulee miljonääri…

Otan oikeaoppisesti muodon “kun” koska kuulemma “jos”-muodon käyttäminen jättää asian “jos ja kun” ja “sitku” -tasolle 😁. Enkä saa käyttää konditionaaleja. Asiassa kun asiassa pitää olla ihan 110% varmaa, että se joskus toteutuu. 

 1. Ensitöikseni tilaan itselleni maailman kevyimmän metallista valmistetun tietokoneen. Olen turhautunut raahaamaan tonnin painavaa salkkua joka paikkaan. 
 2. Matkustan vain ekaluokassa. Olen tullut koronan myötä ksenofobiseksi, siis entistä ihmiskammoisemmaksi kuin ennen. Enkä jaksa enää turistiluokan penkkejä, joissa ei pääse liikahtamaankaan (olen kai tulossa vanhaksi).
Kun minusta tulee miljonääri - lentokone
Tienšanin ylläpuolella. Kuva paljastaa kylläkin, että se on otettu turistiluokasta 😊.
 1. Tai kapseli-lentokoneessa, jossa matkustamo on jaettu kapseleihin istuinrivien sijaan. Näin pääsisi kaikista ongelmista kerralla pois. En tiedä, kuinka toteuttavissa se idea on, mutta se olisi tosi kiva. Ainoa, mitä lisäisin, on perhe-kapselit, eli kapselien väliseinät nostetaan ylös tarvittaessa.
 2. Pystyn auttamaan kaikkia, jotka pyytävät apuani. En nyt väitä poistavani maailman nälänhätää yhden naisen voimin, mutta edes läheisiäni pystyisin auttamaan. 
 3. Asun veneessä. Valitsen itselleni kestävän vaihtoehdon, aurinkosähköllä kulkevan veneen, jolla voi myös seilata kaikilla maailman merillä. Ihan vaan sen takia, että rakastan merta.  
Meri - Päivän inspiraatiokuva, Vilamoura Marina
Vilamoura Marina, Algarve
 1. Kieltäisin käteisen käytön. Kun kerran erilaisia maksusysteemeja maaima on täynnä, miksi ihmeessä käteistä pitää edelleen käyttää? Tai käytössä olisi jo himoitsemani sormenjäljen kanssa toimiva maksusysteemi. Tai pitääkö sitä varten tulla Dr. No:ksi. 🤔?
 2. Matkustan pikkuisen nyssäkän kanssa, koska selkäni ei enää kestä 30-kiloisia kapsäkkejä. Ja voin ostaa kaiken tarvittavan juuri silloin, kun sitä tarvitsen. Ehkä se on silti aika utopistista. 
Kun minusta tulee miljonääri -käsilaukku
Omnia mea mecum porto – Täydellinen käsilaukku matkalle – In Via 
 1. Matkustan maailman ympäri. Sellainen muutaman kuukauden pituinen road trip tai ocean trip. Eiväthän miljonäärit mitään töitä tee?
 2. Nukun vain 4+ tähden hotelleissa, koska juuri siinä kulkee raja, jossa hotellissa muuttuu aivan kaikki: sängyt ovat mukavia, puhtaus on moitteetonta, aamiainen on monipuolinen. Niin, jos ylipäänsä joudun poistumaan veneestäni. Miksi ei vain viiden tähden? Olen käynyt Kiinassa viiden tähden hotelleissa ja se oli viimeinen kerta sen tason hotellissa ainakin siinä maassa: en tarvitse takapuolen pyyhkijää itselleni. Neljän tähden hotellit olivat siellä mainioita.
 3. Käyn avaruudessa turistina. 
Kun minusta tulee miljonääri - kuu
Mikä näistä kolmesta on kuu? Vihje: loput ovat lentokoneita.
 1. Vierailen kaikissa maailman maissa. Tai sittenkään en ihan kaikissa. On maita, joissa en halua käydä, koska siellä poljetaan ihmisoikeuksia, naisten asiat ovat retuperällä eikä asialle kukaan edes suunnittele tekevänsä mitään. 
 2. Opin lisää valokuvauksesta. Koen, että se on yksi heikoimmista osaamisalueistani, mutta tykkään valokuvata ja haluan kehittyä siinä.
 3. Perustan matkamuistomuseon. Sinne rakkaita matkamuistoja voivat tuoda muutkin ihmiset omista kotinurkista pölyttymästä. Itselläni niitä ei olisi täyttä edes yhden huoneen hyllyjä. Mutta kun välillä tekee mieli ostaa jokin kaunis käsityö tai sellaisen saa lahjaksi. Ei sitä roskiinkaan voi heittää. 
Kun minusta tulee miljonääri - lautanset
Käsin tehty lautassetti Ristonista. Näitä meinaan kyllä käyttää, vaikka niitä joutuukin pestä käsin.
 1. Käytän vain ehjiä vaatteita, myös kotona. Reikäpaita villiys tuli minulle koronan myötä. Tiedätte kai sen fiiliksen, että kun ei tarvitse lähteä kotoa mihinkään, niin ihan sama, millaisissa kamppeissa siellä kulkee. Ensin paitaan tulee pieni reikä (kuluu puhki vain, koska paita on vaan niin mukava). Sitten reikä kasvattaa kokoaan, mutta ei sitä raaski poiskaan heittää, koska kukaan ei näe. Kauppaankaan ei viitsi mennä ostamaan uutta, koska siellä on muita ihmisiä. Netistä ei jaksa ostaa, koska sieltä tarttuu jotain turhaakin. Näin paitaa käytetään niin kauan, kunnes se putoaa päältä itsekseen. Olen kai somen huijaama, mutta välillä haluaisin näyttää kotonakin tyylikkäältä ja huolitellulta. Ei sentään iltameikeissä, mutta edes hiukset kammattuna. 
 2. Kröhöm… Mitä vielä keksisin?

Nyt olen pulassa. Listastani ei tullut kovin pitkä. En keksi enempää asioita, joita olisin heti ruvennut toteuttamaan, kun minusta tulee miljonääri. Sanoinhan, etten osaa ajatella kun miljonääri. Pitää varmaan harjoitella lisää. Heippa!

Mikä sinä tekisit, jos ja kun sinusta tulisi miljonääri? 😎

Miksi et koskaan haluaisi miljonääriksi?

Kun minusta tulee miljonääri ...

Kun minusta tulee miljonääri.

Referenssit:

21 vastausta artikkeliin “Kun minusta tulee miljonääri…

 1. Hyvä postaus, mutta minulla lähtivät ajatukset maailman tilanteeseen ja hätään. Jos olisin miljonääri, niin auttaisin hädässä olevia ihmisiä ja varsinkin lapsia. Nyt en yritä olla parempi kuin olen, mutta jostain syystä nämä ajatukset tulivat ensimmäisinä mieleen.

  1. On muuten vaikeaa auttaa niin, ettei tekisi lisää hallaa. Afrikka ei olisi nyt köyhä kehitysmaiden alue, jos sinne ei olisi tultu ryöstöretkille muutama sataa vuotta takaperin. Auttaminen vaatii suunnittelua ja antautumista. Itse ainakin olisin perustanut kouluja sinne, missä niitä ei ole. Tieto on lyhin tie menestykseen.

  1. Kiitoksia!

   Miljoona on pieni raha, ja sen joutuu kuluttaa aika varovasti, että se riittäisi kaikkeen ja kaikille. Kierretään maailmaa, opiskellaan ja kirjoitetaan sitten yhdessä, kun minusta tulee miljonääri 😁

 2. Aika samat listalla minullakin, mutta en kieltäisi käteisen käyttöä -oikestaan edellyttäisin että sitä pitää aina voida käyttää, enkä vierailisi avaruudessa:)

 3. En mäkään osaa ajatella kuin miljönääri. Mä olen tyytyväinen, kun on perusasiat kunnossa, enkä edes haaveile miljonäärielämästä. Mä ihailen ihmisiä, jotka elää jossain alkeellisessa pikkumökissä omavaraista elämää ja, joilla on paljon erilaisia taitoja. Rahaa arvokkaampaa mun mielestä 🙂

  1. Mielestäni kaikista arvokkain taito on olla onnellinen siitä, mitä on, eikä onneton siitä, mitä ei ole. Unelmia ja haaveita saa toki olla, mutta niiden toteuttamattomuus ei saa pilata elämää 😁

 4. Täähän oli hauska! Miljoona on kyllä niin paljon rahaa, että vaikea edes ajatella 😁 Itse varmaan ekana tylsästi maksaisin omat ja läheisten lainat pois. Sitten maksaisin mun perheen matkat tänne Tukholmaan mua moikkaamaan 😁 Matkustaisin myös myöhemmin itse ihan hirveästi ja antaisin isoja summia hyväntekeväisyyteen. En kyllä osaa ajatella mitään konkreettista – ehkä mun pitää opetella haaveilemaan konkreettisesti, niin miljoona löytyy joskus omaltakin tililtä!

  1. Miljoona on itseasiassa hyvin pieni raha. Se loppuisi mulla alta aikayksikön, jos lähtisin kaikki nuo kohdat viemään eteenpäin. Harmi tosin, että monen unelman toteuttaminen tyssää juuri rahaan. Se on näin, että vaikka itse unelma olisi helppo toteuttaa, ihminen tarvitsee rahaa elämiseen. Se on suuri rahareikä tällä hetkellä ainakin täälläpäin 😂.

 5. En osaa ajatella mitä itse tekisin, jos minusta tulisi miljonääri. Tosi hankala kun ei tiedä miten reagoisi moiseen…

   1. Olen suunnitellut toki, että osan lahjottaisin Krakovan JCC:lle ja tietenkin matkailua ympäri ämpäri.

 6. Haha, loistoartikkeli 😁 On hyvä olla valmistautunut, kun se tili jossain vaiheessa kuusinumeroiselta näyttää! Mä tavallaan pelkäisin voittaa vaikka sen miljoonan, pelkään elämän menevän pilalle. Mutta toisaalta, en varmastikaan kieltäytyisi miljoonasta, jos se jostain putkahtaisi.

  1. No, varmaan jokaisella on parempiakin ideoita, mihin rahaa voisi kuluttaa. Enkä minä nyt usko, että ihminen muuttuu yhtäkkiä, jos rahaa ropisee tilille. Perusarvot ovat asia, joka on ja pysyy.

 7. Vaikkakin tämä lienee kirjoitettu melko lailla huumori edellä, niin monet kohdat hoituvat kyllä paljon pienemmilläkin summilla kuin miljoonilla.
  Painavan läppärin ongelman olemme ratkaisseet erillisellä matkakoneella, joksi tietysti valittiin mahdollisimman kevyt.
  Busineksessä lennetään pisimmät pätkät usein kohteeseen, että ollaan freessinä perillä – takaisin voi sitten tulla turistissakin, jos ei halua panostaa.
  Veneen sijaan voisi tietysti talvikauden asua vaikka risteilylaivassa, sellaisella maailmanympäriristeilyllä – ovat per päivä aika edullinen tapa viettää talvea ja suosittuja esimerkiksi amerikkalaisten keskuudessa vaihtoehtona Floridan talvelle – itseä tosin risteilyelämä ei vielä ainakaan kiinnosta.
  Maailman ympärikin voi matkustaa ihan hyvin ja tasokkaastikin jo vaikka 10Keurolla.
  4 tähden hotelleissa olemme asuneet jo viimeiset pari vuosikymmentä, enimmäkseen, juurikin noin, että 5 tähteä käy liian iholle.
  Ihan kaikissa maailman maissa ei taideta käydä – ihan kaikki eivät taida olla sen arvoisia, ellei nyt sitten juurikin tavoittele 193/193 tai 197/197:ää – monet ikätoverini, ehkä mekin, taitavat päätyä jonnekin 150-160 maan lukemaan aika helpostikin.
  Ja siis tämä kaikki kohtuullisesti koulutetun, kohtuullisen uran tehneen kelvollisella eläkkeellä ja sijoitustuotoilla, joita (ilman asuntoa) ei ole 7-numeroista summaa.
  Tuohon reikäisten vaatteiden ongelmaa hyvä ratkaisu on hävittää ne ripeästi, silloin on pakko käyttää niitä “parempia”, joita muuten hilloaisi vaatekaapissa 🙂

  1. Kiitos kommentistasi oikein paljon, Pirkko! Se oli juuri se piste ii:n päälle tähän postaukseen.

   Olen hyvin tietoinen siitä, että näihin asioihin ei tarvitse mitään miljoonia. Hyvin pienelläkin summalla selviä useammasta. Erityisesti tuo reikäpaita on asiaa, joka ei sovi miljonäärille lainakaan. Uskon, että käyttäisin reiällisiä vaateita, vaikka olisin kummoinen multimiljonääri. Se on tottumuskysymys. Eikä niitä “parempia” vaateita ole edes mukavaa käyttää kotona.

   Viiden tähden hotellien “iholla käyminen” oli juuri oikea ilmaisu siihen. En sitä pitkään jaksa, että selän takana on koko ajan ylimääräinen varjo.

   Tuon talvehtiminen laivalla pitää pistää korvan taakse. En itse ajattelut tällaista vaihtoehtoa. Se on tosi hyvä vinkki, kiitos!

 8. Mahtava postaus, kiitos. Kirvoitti itsenikin pohtimaan, mitä sitä tekisi, kun / jos olisi miljonääri…

  1. Olisi mahtavaa, jos kirjoittaisit jotain vastaavaa. Tarvitsen vertaistukea oman epämiljonääriseen ajattelutapaan 😁.

 9. Olisin varmaan vähempään tyytyväinen vaikka olisi se miljoona tilillä 😀 En osaa minäkään ajatella miljonääristi, sillä unelmasi toki maksaisivat mutta en kaipaisi niihin kultaa ja kimallusta missään tasossa.

  1. Ehkä siinä on iso ero, osaako ajatella isosti ja kalliisti vai ei. Itse olen ollut aina tylsässä keskiluokassa, joten varmaan hyvin tylsät unelmat minulla on 😊.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.