Välimeren makujen inspiroima resepti – Tonnikala-oliivi voileipä

Tonnikala-oliivi voileipä

Tonnikala-oliivi voileipä.

Matkustaessa aina välillä tekee mieli kokeilla uusia ruokia. Olen pannut merkille, että kaikista mieleenpainuvimmat makuyhdistelmät ovat yksinkertaisia. Oliiviöljyyn dipattu vastapaistettu leipä, voissa ruskistetut katkaravut tai katkarapu-cocktail, jossa ei ole muuta kuin katkaravut ja tillikermakastike. Grillattu paikallinen kala, jossa on vain ripauksen suolaa, tai uunissa paistettu rosmariinikana. 

Olen aina ollut hyvin pelkistettyjen makujen ystävä. Se asia ei ole muuttunut miksikään vuosien varrella. Minulle on erittäin tärkeää, että ruoan mausta voi selvästi erottaa, mistä ruoka-aineista se on tehty. Tai ehkä makuaistini ei vain pysty käsittelemään monimutkaisia yhdistelmiä.

Tässä on keksimäni, Maltan makujen inspiroima aamupala, jossa on vain leipää, tonnikalaa, salaatinlehti, majoneesia ja vihreitä oliiveja. 

Vihreät oliivit sekoitettuna majoneesiin on vastike kurkkumajoneesille, näin ainakin luulisin. Tosin, tästä yhdistelmästä tykkään enemmän. Se sopii myös pihveille ja hampurilaisten väliin.

Leipä on parasta paahdettuna tai grillattuna. Sisälle tulee tonnikala-majoneesi-oliivisekoitetta. Salaatinlehden voi laittaa leipien väliin, mutta tässä se on erillisenä salaattina, jossa päällä (yllätys yllätys!) se sama majoneesi-oliivi sekoitus.

Tonnikalan voi kokonaan jättää pois, korvata paistetulla tai säilykekalalla (silli ei kuitenkaan sovi tähän!) tai vaikkapa (vegaani)juustolla. Maku toki muuttuu, mutta ei huonone. 

Tonnikala-oliivi voileipä ainesosat
Ainesosat

Minä olen käyttänyt tähän niitä aineita, joita saa paikan päältä. Maltalla ei ole kovin helppoa tehdä sellaista ruokaa, joka koostuu vain kotimaisista ruoka-aineista. Täällä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi tuotantoa ruokkimaan edes omaa väestöä puhumattakaan turisteista. Kuitenkin suurin osa tarvikkeita tulee läheltä, Italiasta ja Espanjasta. Jostain syystä yksi suosituimmista kastikkeiden valmistajista on Alankomaiden Remia.  

Leipä on melkein aina paikallista. Onneksi gozolaisen David’s Bakery leipomon tuotteita saa myös Maltan puolella. Tumma moniviljaleipä, jossa on runsaasti siemeniä sisällä ja päällä, maistuu täyteläiseltä monien paikallisten suosimien valkoisten leipien sijaan.

Tonnikala-oliivi voileipä

Tonnikala-oliivi voileipä.

Muita reseptejä:

Lisää reseptejä Välimeren eri rannoilla:

4 vastausta artikkeliin “Välimeren makujen inspiroima resepti – Tonnikala-oliivi voileipä

  1. kuulostaa yksinkertaisen hyvälle! Voisin aivan hyvin kokeilla tätä vaihtaen vihreät oliivit mustiin 😀

  2. Itse tykkään myös siitä, että ruoasta maistaa jo mitä on käytetty, mutta itse kuitenkin pidän runsaasta mausta. Runsas kun olen noin niin kuin muutenkin 😀

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.