Mitä bikinit kertovat meistä?

Mitä bikinit kertovat meistä

Mitä bikinit kertovat meistä?

Vaikka kesä on nyt melkein taputeltu Suomessa, muualla maailmalla kesälomakausi on vasta aluillaan. 

Tämä idea tuli päähäni kuumana kesäiltana rannalla, jossa uimiseen tarkoitettujen vaatteiden kirjo oli parhaimmillaan. 

Omalle pohdinnalle olen hakenut vahvistusta myös muiden kirjoituksista. Korjatkaa, jos olen väärässä.

1. Narubikinit

Mitä bikinit kertovat meistä - narubikinit

Tyttömäiset, mukavat bikinit huokaavat 90-lukua ja auringonpalvojien huolettomuutta, mutta myös nuoruutta ja vapautta. 

Huoleton, menevä ja ikinuori, se nainen kieltäytyy uskomasta omaa passi-ikäänsä.

2. Olkaimettomat bikinit

Mitä bikinit kertovat meistä - olkaimeton

Naisellinen, hienostunut malli, jossa lukutoukat viihtyvät rannalla. Kiireettömyys ja nautiskelu hetkessä on heille päivän sana.

Kaiken pitää olla täydellistä: ei pidä olla huolia turhista rusketusraidoista, sävyjen sopusoinnusta ja bikineihin sopivasta kesämekosta.  

Tuo bikinilaji ei ole aktiivisten rantaleijonnattarien suosikki. Koittakaa vaikka hypätä veteen niissä. Missä ne bikinit nyt on?

3. Hieno kaksiosainen uimapuku

Mitä bikinit kertovat meistä - kaksiosainen

Hienoilla yksityiskohdilla maustettu kaksiosainen uimapuku on jo merkki aikuisuudesta tai wannabe aikuisuudesta. Se rajoittaa ja edellyttää järkevyyttä, ajatuksen perusteollisuutta ja naistenlehtiä hienossa rantalaukussa.

4. Kokouimapuku 

Mitä bikinit kertovat meistä - kokopuku

Niin läsnä, niin kaunista ja niin märkää. Hienostorouvan uimapukumalli ei aina ole sitä, miltä näyttää. Se on myös itsestään hieman epävarman naisen malli, sen on tarkoitus peittää enemmän kuin paljastaa.

5. Urheilu-uimapuku

Mitä bikinit kertovat meistä - Urheilupuku

Siinä sisällä on joko oikea urheilija tai erittäin aktiivinen lomailija. 

Nainen urheilullisessa uimapuvussa voi olla mukavuuden ja varmuuden haluinen suorittaja tai itsestään epävarma nuori aktiivilomailija. 

6. Burkini

Women in burkini

Pitkähihainen ja usein hameellinen housupuku, johon kuuluu kaiken lisäksi huppu tai ohut huivi, näyttää narujen ja stringien seassa paluuna edelliselle vuosisadalle. Se ei sitä kuitenkaan ole.

Burkini on merkki musliminaisten omasta tahdosta, vapaudesta ja uusista tuulista. Mahdollisuudesta olla läsnä lasten leikeissä ja perheen riennoissa. Ja nämä naiset silminnähden nauttivat olostaan rannalla.

7. Epämääräiseen rättiin kääriytyneitä

Mitä bikinit kertovat meistä - pareo

Nuo parat eivät lainkaan ole sinut itsensä kanssa. Heitä hävettää olla rannalla, vaivaa luulo, että kaikki tulevat tuijottamaan, jos nainen riisuu uimavaatteisilleen.

Vaikutus on yleensä juuri päinvastainen. Kaikki vilkaisevat uteliaasti, miksi tuo istuu ja hikoilee vaatteissa rannalla? 

8. Nudisti/Naturisti tai puoli nudisti

Mitä bikinit kertovat meistä  - nude

En tiedä, miksi jonkun tekee mieli riisua rannalla alasti. Olen juuri lukenut, että näin pääsee yhtymään veteen aivan eri tavalla. Ehkä se on näin. En osaa sanoa.

Itseäni ei pari kangaspalasta estää nauttimasta uimisesta täysin rinnoin. Ehkä en vain ymmärrä ihan kaikkea tässä elämässä.


Mitä bikinit kertovat meistä - bikinit

Luulitko jo, että olen tosissani? Ihan turhaan. Itsekin olen tuo ikivihreä, narubikinien käyttäjä, joka ei tahdo aikuistua koskaan. Vaikka olen kuullut, ettei ne sovi mun ikäiselle perheenäidille, en suostu luopumaan siitä mallista.

Minulle narubikinit eivät ole pelkkää nostalgiaa nuoruudestani, vaan ne mahdollistavat aktiivisen loman, merenneidon vapauden vedessä ja nopeat käänteet suunnitelmissa.

Jos meren ääressä en ole vedessä, se ei ole ranta. En osaa olla kuivalla maalla meren läheisyydessä. Kun ollaan järven rannalla, niin kysykää uudelleen.

Itseään, omia uimapuku-mieltymyksiään, kroppaansa tai uimataitojaan ei missään tapauksessa tarvitse hävetä. Ei kannata ajatella liikoja, pitää vain nauttia kesästä, lämmöstä ja rannasta niin kauan, kun on kesää jäljellä. 


Mikä on teidän lempiasunne rannalla 👙🏖️🩱?

Mitä bikinit kertovat meistä  - ranta

Mitä bikinit kertovat meistä?

Referenssit:

Kuvapankkikuvat: Depositphotos®

11 vastausta artikkeliin “Mitä bikinit kertovat meistä?

  1. Kyllä minä olen kokouimapukujen ystävä. Taakse ovat jääneet ne ajat kun bikineissä kuljin. Uimapuku peittää enemmän kuin paljastaa, sillä menen.

  2. Sitten on myös meitä joiden tisseillä on ihan oma elämä ja ne pyrkivät pakoon bikineistä, jonka vuoksi ne on pakko vangita uimapuvun uumeniin. 🤷‍♀️

  3. Rannalla bikinit ovat helpoimmat, sitä on kuitenkin hikinen/märkä ja hiekkainen. Kokouikkari tulee taas valittua uimahalliin. Kukin tyylillään kai. Tiedän monia, jotka eivät käy uimarannoilla, kun häpeävät olemustaan.

    1. Itse uimahallissa olen käyttänyt myös tankini-tyypistä uimapukua.

      Se on harmillista, että Suomessa monet häpeävät vartaloaan. Täällä Maltalla sitä näkee huomattavasti vähemmän. Kaikenkokoiset ja muotoiset ihmiset pukeutuvat juuri niin kuin heitä itseään huvittaa. Ehkä meilläkin olisi opettelemista tästä.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.