Kysymykset minimalisteille

Kysymykset minimalisteille

Kysymykset minimalisteille.

Nyt tarvitsen kipeästi apuanne. Haluan kysyä muilta ihmisiltä, jotka päättivät vähentää tavaroiden määrää (ihan oikeasti, ei PR-mielessä), muutamaa asiaa, jotka vaivaavat minua lähes päivittäin.

Nyt minulla on takanani aikamoinen kokemus, miten selviää talvesta, kesästä ja eri kulttuurista yhden matkalaukun kanssa. Tunnustan heti, että se oli täysi floppi. En selvinnyt. 

1. Ajan käyttö

Kysymykset minimalisteille

Miten ihmeessä voi löytää aikaa jokaisesta päivästä huolehtimaan niistä muutamista hepenistä, jotka omistan? Jos en pese koko vaatekertaani illalla, aamulla mulla ei ole mitään päälle pantavaa. Siis kirjaimellisesti. Välillä ne kamppeeni olivat vielä kosteita aamuisin. 

Meillä oli asuntolassa pesula, joka oli auki arkipäivisin klo 10-17 ja viikonloppuisin klo 10-14. En kerennyt sinne kuin kerran viikossa, joten nyrkkipyykiksi meni väkisin.

Minulla ei myöskään ollut aikaa ostaa tai teettää uutta. Yhdet housut olen teettänyt pilalle menneiden tilalle. 

2. Ostosmahdollisuudet

Kysymykset minimalisteille

Olen tullut Uzbekistaniin yhden matkalaukun kanssa, jossa oli pelkkiä talvivaatteita, koska meinasin keretä käymään Euroopassa ennen kesää. En kyllä kerennyt. Tästä ja komennuksen pituudesta tuli vastaan muutama uusi ongelma.

En osannut ostaa vaatteita basaarista ja muita mahdollisuuksia ei juuri ollut. 

Mistä ihmeestä saa vaatteita, jos mitään kauppoja ei ole ympärilläni? Basaari osoittautui minulle vääräksi paikaksi. Siinä joko ei yksinkertaisesti myydä mitään sellaista, mistä kannattaa maksaa tai en osaa etsiä oikeasta paikasta.

Siinä on kaksi muutakin ongelmaa: en voinut mennä sinne yksin, koska en löytänyt sitä osastoa, mihin olisin halunnut mennä, enkä osannut paikallista kieltä. Näin aikaa tuhraantui, mutta lopputulos oli nolla. 

Omassa kaapissa shoppailu on aina kivaa. Nyt tosiaan se on kutistunut niin pieneksi, että pohja näkyy melkein heti. Omalla tavallaan se on tylsää 😅. 

3. Mitä ruoaksi?

Kysymykset minimalisteille

Mitä voi syödä, jos ruoanlaittoon mahdollisuudet puuttuvat? Kaikki kolme ravintolaa kämppäni ympärillä oli koluttu läpi, ja niiden menut osasin ulkoa. 

Huomasin harmikseni, että olen suhteellisen herkkävatsainen, joten monta kertaa ruokailut jäivät väliin kokonaan. 


Ehkä olen vain huono keksimään uusia ratkaisuja 🤔.

Kysymykset minimalisteille

Kysymykset minimalisteille.

Referenssit:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.