Viikonkuulumisia vk 29 – Siipikuva taas

Viikonkuulumisia vk 29 - Siipikuva

Viikonkuulumisia vk 29.

Tämän viikon kuvaksi on taas valikoitunut perinteinen siipikuva. 

En ole ainoa, jolla matkakuume on noussut vaarallisiin lukemiin. Näyttää siltä, että matkakuume on tällä hetkellä maailmalla levinneempi pandemia kuin korona, omikron ja apinarokko yhteensä.

Ihmiset janoavat vapautta liki kolmen vuoden avovankilan jälkeen.

Kaaokset lentokentillä on vain yksi merkki siitä. Se ilmenee lentolippujen kalleudella, hotellien erittäin korkealla käyttöasteella, tungoksilla bussi- ja rautatieasemilla.. Paikallisesti ja kansainvälisesti liikennöivät bussit ja junat ovat loppuunmyytyjä. Lentokoneet tupaten täynnä. Lennot myöhästelevät. Laukut katoavat.

Itselläni oli tuuria lentojen kanssa. Vaikka Turkish Airlinesin lento Tashkentista oli 1.5 tuntia myöhässä, oli myös lento Tallinnaan 45 minuuttia myöhässä. Matkatavarat olivat kaikki tallessa. 

Maltalle menossa matkatavaraa meillä ei ollut. Tallinnan kenttä on muutenkin niin pieni, ettei siellä kovin helposti pääse syntymään ruuhkia. Maltan lentokenttä ei ole kovin paljon isompi, joten ilmeisesti 20 minuutin heitto aikataulussa oli tässä tilanteessa varsin pieni mutka matkassa.

Mikä neuvoksi tämän kesän loman pelastamiseksi? Jos haluat välttää lentokenttäruuhkia, lähde vaikka Tallinnaan tai road tripille, joko kotimaassa tai ulkomailla. Sellaiset matkat, joihin on helppoa päästä maata pitkin – Viro, Ruotsi, Norja, Latvia, Liettua – tarjoavat arvokasta kokemusta. 

Upeita rantoja löytyy myös Virossa (Pirita, Kaberneeme, Laulasmaa, Pärnu), Latviassa (Jūrmala) ja Liettuassa (Klaipėda). Toki, Riikaan tai Klaipedaan ajamista on kokonainen päivä, mutta uskokaa pois, ne ovat sen arvoisia. 

Pohjoismaat ja Baltia ovat myös varautuneet tarjoamaan turisteille tekemistä sadepäivän varalle. On lukuisia museoita kaikenikäisille, sisäleikkipaikkoja lapsille, indoor-aktiviteetteja aikuisille. Tylsää ei ainakaan tule. 

Viikonkuulumisia vk 29.

Referenssit:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.