Kuvia Narvasta 2022

Kuvia Narvasta 2022

Kuvia Narvasta 2022.

Viime viikolla kävin Narvassa sellaisella tylsällä asialla kuin korona-boosterin saaminen (jota en edes koe tarvitsevani). Olen sen verran vieroittunut Euroopassa kunniassa olevasta täsmällisyyden kulttuurista, että varasin koko prosessiin 4 tuntia. 

Lyhyesti sanottuna aikatauluni meni pieleen 3 tunnilla 45 minuutilla. Eli vartti sen jälkeen, kun olin rantautunut Narvan bussiasemalle (tasan 11.45, niin kuin aikataulussa luki), olen istunut odotustilassa piikitettynä pakolliset 20 minuuttia seuranta-aikaa. 

Kuvia Narvasta 2022
Asuin- ja toimistotaloja Narvassa

Sain jonotusautomaatista merkillisen lippusen 😎.

Narvan sairaala koostuu sekä upouusista että hienosti entisöidyistä rakennuksista. Päärakennus on vuodelta 1913.

Traumatisoituneena viimeisestä lippu-sähläyksestä, olin ostanut paluulipun. Eli edessäni oli neljä tuntia luppoaikaa. Käytin sen mahdollisuutena päivittää omaa Narvan kuva-arkistoa tuoreilla kuvilla. 

Kävin tarkoituksella sellaisissa Narvan nurkissa, jotka jäivät pois viime visiitillä. Toki rantabulevardi piti kävellä uudestaan päästä päähän. Tällä kerralla sääkin oli huomattavasti armollisempi.

Narva on sekamelska hienosti entisöityjä, uusia, keskeneräisiä sekä purkukuntoisia taloja. Ilmeisesti kaikki mikä on säilyttämisen arvoista, korjataan. Näin Narvasta on tulossa entistä kiinnostavampi ja monipuolisempi turistikohde. Painopiste on historiassa – se on Narvan vahvuuksia. 

Monen talon pihassa seisoo auto, joka on arvokkaampi, kuin kämppä siinä.

Rajavartiolaitoksen toiselle ylityspisteelle on remontoitu vanha rivitalo. 

Kuvia Narvasta 2022 rajaylityspiste
2. rajaylityspiste

Tällä hetkellä myös rajaliikenne Viron ja Venäjän välillä on palautunut. Kuulemma rajamuodollisuudet kestävät pidempään, viisumikäytännöt on päivitetty, mutta muuten ylitykset ovat jo mahdollisia. 

Narvasta jää sellainen vaikutelma, että sinne tekee mieli palata uudestaan. Ehkä ensi vuonna käyn uudestaan katsastamassa, mitä uutta on remontoitu museokäyttöön.

Kuvia Narvasta 2022.

Referenssit:

16 vastausta artikkeliin “Kuvia Narvasta 2022

 1. Hei, en jostain syystä näe kuvia, vaikka katsoin sekä koneella että puhelimella, jostain syystä ne ei lataudu…

  1. Outoa 🤔. Olen ajanut sen postauksen monessa laitteessa, enkä pysty paikallistamaan ongelmaa. Toivottavasti jokin tilapäinen häikkä.

 2. Rosoisen kaunis vanha kaupunki ja ihan varmasti käymisen arvoinen paikka. Kuviesi perusteella ei kovin paljon turisteja ainakaan katukuvassa tai ehkä eivät olleet vain osunee kuviin. Vanha arkkitehtuuri ja historia kiinnostaa minua aina joten hyvin voisin kuvitella matkustavani tuonne Narvaan joskus.

  1. Jostain syystä turisteja oli tosi vähän. Ehkä yleinen vaikutus Euroopan turvallisuustilanteesta. Tai kenties jotain muuta.

 3. Narva on kaunis kaupunki. Hieno päivä ollut siellä kuvatessa.

 4. Mun Narvan visiitistä on vuosikausia, mutta olen ajatellut, että sinne pitäisi päästä uudelleen. Kaupungissa on kiehtovaa rosoa.
  Just muutama päivä sitten katselin vanhoja kuviani sieltä ja ajattelin, että voisin tehdä jonkinlaisen kuvapostauksen blogiin.

  1. Se olisi mainiota, jos tekisit Narva-postauksen. Silloin voimme verrata, miten kaupunki on muuttunut siitä ajasta nykypäivään.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.