Miksi teinit eivät matkusta (blogeissa)

Miksi teinit eivät matkusta (blogeissa) - Blue Grotto, MMH

Miksi teinit eivät matkusta (blogeissa).

Markkinoilla on paljon tarkkaan räätälöityjä matkoja. Romanttisia kahdenkeskisiä hetkiä, paketteja vain aikuisille  18+ osastoille, boutique hotelleja sooloilulle… Perhematkailua ei mainosteta, koska joka tapauksessa perheet sinne matkoille lähtevät. Heidän on valittava siitä suppeasta vaihtoehtojen listasta, mitä muilta jää jäljelle. 

Perhe kuitenkin kuluttaa 4x enemmän rahaa matkustamiseen, mitä sinkuilta menee. Ensinnäkin lasten huvit ovat kalliita. Perhe ei myöskään ole niin mobiili ja joustava kuin sinkku tai aikuinen pariskunta, joten monesti he joutuvat maksamaan turistilisän siellä, mihin suinkin haluavat päästä.

Miksi teinit eivät matkusta (blogeissa) - MMH

Teinien kanssa asiat helpottuvat arkisissa järjestelyissä, mutta esille tulee muita ongelmakohtia. Teineillähän on aina tylsää. Viihdykettä pitää olla aina, joten vähintään netti on oltava saatavilla 24/7.

Silti tiedän, että perheet matkustavat. Sekä pienten lasten kanssa että hieman isompienkin kanssa. Jos pikkulapsia blogeihin päätyvillä matkoilla vielä näkee, teinit häviävät kokonaan.

Syitä?

Syitä siihen on useitakin. 

Sen lisäksi, että jotkut vanhemmat eivät halua mainostaa omia teinejään blogeissa, teinitkin ovat varsin tietoisia omista oikeuksistaan ja yksityisyyden suojastaan. Nämä syyt ovat varsin ymmärrettäviä.

On myös toisenlaisia syitä, miksi Insta-mainoksissa ja blogeissa se ikäryhmä ei paista esiin. 

Teinille ja esiteinille ei ole markkinoilla erillisiä tuoreita. He joutuvat pukeutumaan kuin pienikokoiset aikuiset. Joku outo mini-me versio. Jos ylipäänsä löytävät sen kokoisia vaatteita, että niissä kehtaa kuljeskella ympäriinsä. 

Huomasin harmikseni, että tämä kuluttajaryhmä on aikamoinen väliinputoaja. Erityisesti pojille ei ole tarjolla kenkiä tai vaatteita. Jos esiteini-ikäisille tytöille voi teoriassa sopia aikuisten vaate ja kengät (käyttävät sentään aikuiset naisetkin pieniä vaate- ja kenkäkokoja 35-37), pojille ei ole koossa 37-39 juuri mitään tarjolla. Lasten kaupoissa ei enää ole (loppuu 37:een). Aikuisten kaupoissa ei vielä ole (alkaa 41:stä).

Sama koskee matkailua. Paketteja, joissa olisi huomioitu teini-ikäiset lapset, matkalaukkuja tai muita oheistuotteita ei markkinoilla juuri ole.

Jos 10-12 -vuotiaalle tytölle on vielä tarjolla muutamia söpöjä laukkuja (sillä edellytyksellä että kaikki tytöt tykkäävät vaaleanpunaisista kissanpennuista ja nallekarhuista). Pojille on vain koulureppuja. Reppuun mahtuu toki runsaasti tavaraa, mutta onko se nyt helppo olla jotain 35 kiloinen poika, joka joutuu raahaamaan 7-8 kiloa reppua koko matkan ajan. Itse esimerkiksi inhoan reppuja matkoilla. Jos hikoillen jostain, niin selästä. Repun hihnat painavat ikävästi olkapäästä. Reppua ei myöskään voi lähettää ruumaan ellei se ole pakattu kokonaan muoviin.

Silloin, kun PR-matkaa järjestetään, bloggaajan perhe jää yleensä pimentoon. Parhaimmassa tapauksessa matkaan on tervetullut aikuinen kumppani, mutta teinejä ei koskaan pyydetä mukaan. 

Näin syntyy outo ilmiö: oikeassa elämässä teinit matkustavat, mutta blogeissa ei. Heidän päällään ei mainosteta mitään tuotteita, koska niitä tuotteita ei yksinkertaisesti paljoakaan ole. 

Miksi teinit eivät matkusta (blogeissa).

Referenssit:


Kuvissa Blue Grotto (Malta)

Kuva-arkisto: © 2000-2024 VIA PER ASPERA AD ASTRA

Kuva-arkisto: © 2019-2023 Markus Mikael

6 vastausta artikkeliin “Miksi teinit eivät matkusta (blogeissa)

 1. Tuo on kyllä varmasti täysin totta, vaikka enpä ole asiaan kiinnittänyt itse huomiota. En muista, että teineille olisi aikaisemminkaan kovasti mitään ollut tarjolla. Osittain voi olla, että kohderyhmäkin on vähän haastava ja yksi tykkää jostain ja toinen toisesta.

  Tuota muuten en ymmärtänyt, että miksi reppua ei voi laittaa ruumaan ilman, että se on pakattu kokonaan muoviin?

  1. Teini-ikäisten lasten perhe törmää aivan käsittämättömiin haasteisiin, kuten siihen, että jokaisessa hotellihuoneessa pitää olla ainakin yksi aikuinen. Entä jos perheessä on 3 lasta? Vaikkapa 11, 14 ja 17? Monessa turistikohteessa perheille sopivia majoituksia ei edes tarjota.

   Reppujen kanssa on parikin ongelma. Ensinnäkin repusta roikkuu useitakin osia, jotka voivat jumituttua liukuhihnaa. Toiseksi tavallinen koululaisen reppu ei kestä matkatavaroiden sekään joutumista kovin hyvin. Siitä irtoaa osia ja glitteriä 🙂

 2. Meillä on kolme lasta, 11-, 14-, ja 15-vuotiaat. Koko perheenä matkustaminen on tällä hetkellä jotenkin tosi haastavaa, kun ei mahduta mihinkään ja sitten kun jotain löytyy, niin hinta on ihan älytön. Teineistä joutuu jo maksamaan aikuisten hinnan kaikessa ja hotelleihin ei enää mahduta. Huoneistot joutuu varaamaan todella hyvissä ajoin. Vaatteet ja varusteet ollaan kyllä pojille (kaksi vanhinta) löydetty ihan hyvin, mutta he eivät mitään erityistä ole vaatineetkaan. Olen nyt tänä vuonna ratkaissut matkustamisen hankaluudet niin, että olen mennyt kahdestaan kunkin lapsen kanssa. Olisi kuitenkin kiva reissata joku reissu myös ihan koko perheenä. Todellakin kannattaisi huomioida teiniperheet ja vähän miettiä myös millaista hintaa pyydetään.

  1. Me ratkaistiin samantapaisen tilanteen vuokraamalla lomakämpän. 3-4 makuhuonetta ja oma keittiö säästää monesta harmista. Yleensä otetaan Bookingista. Harvemmin airbnb:sta. Joskus Barbadoksella meillä oli omakotitalon alakerta, 4mh ja kaksi kylppäriä (koko matkan hinta jäin jonnekin 5500e). Näin pärjättiin hienosti. Gdanskissa oli 6 hlöä 3 huoneessa. Ainoa kylppäri oli haasteena, mutta pärjättiin silti. Se oli varsinainen budjettimatka. 50e/pv kämpästä ja 10e/lippu Gdanskiin.

   Muissa reissuissa meitä oli 3-5 hlöä tavallisessa 2mh kämpissä. Näin käytiin Nizzassa, Luzernissa, Krakovassa, Mentonissa, Milanossa…

 3. Täysin samaa mieltä! Meidän perheeseen kuuluu 7 12-20 vuotiasta nuorta ja minkään sortin matkavaihtoehdon löytäminen on aina vaikeaa, vaikka matkustaisi vain osan porukan kanssa. Ainut järkevä vaihtoehto on yleensä asunnon vuokraaminen. Risteilykin oli aiemmin hankala, kun jokaiseen hyttiin pitäisi riittää täysi-ikäinen henkilö. Ja samat havainnot vaatteista ja kengistä! Ja somereissuja tosiaan on tarjolla pariskunnille ja pikkulapsiperheille.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.