Viikonkuulumisia – poikkeuksellisesti koko ajan tällä viikolla

Viikonkuulumisia vk 26

Viikonkuulumisia vk 26.

30.6.2022

Uzbekistan ei lakkaa yllättämästä lomaa edeltävänä päivänäkään. 

Tie Tashkentiin taittui mukavasti ehjässä ja ilmastoidussa autossa, jossa poikkeuksellisesti kuski ja matkustajat menevät kaikki samaan suuntaan. Sitä matkaa olin pelännyt pahoin koska tälle päivälle oli luvattu +43 C astetta lämmintä. Suurimmassa osassa autoista ilmastointi ei pysty kompensoimaan sitä lämpötilaa. Tien pinta lähentelee silloin 70 astetta. 

Olen yöpynyt jälleen kerran omassa suosikkihotellissani ja unelmoin uima-altaaseen pulahtamisesta koko viikon. Saunassa olen ollut nyt pari kuukautta putkeen.

Nyt yksi yö jäljellä Uzbekistanissa ja palaan vanhaan elämääni. Hieman pelottaa osaanko olla enää ihmisiksi 😇

1.-2.7.2022

No, en osannut. Oli sellainen tunne paluumatkalla, että seisooko Tallinna vielä siellä samassa paikassa, jonne sen jätin 8 kk takaperin. Onneksi seisoo.

Hulluin asia oli se, etten muistanut asioiden oikeaa järjestystä. Sain matkalaukkuni rikki ratikkakiskoilla. Pitkän matkan bussiin ei ollut lippuja, koska toivoin, että saan sen tuosta vain lennosta. Jäin kolmeksi tunniksi kyttäämään peruutuspaikkoja. Onneksi pääsin viimeiseen bussiin, muuten minulla olisi ollut mukava yö bussiaseman penkillä. Tuon rikkinäisen laukun kanssa en ollut enää millään tavalla mobiili.

Jõhvin kämpässä en muistanut, mihin jätin tavarat, vaikka niiden olisi pitänyt olla ihan järkevissä paikoissa. Vaikka olin vannonut jo ennen paluumatkaa, etten käytä hametta kuukausiin, vedin päälleni sen saman uzbekkilaisen pitkän mekon, jota käytin Kokandissa viimeiset 3-4 kk. En löytänyt kaapista omia vaatteitani. En kirveelläkään muista, mitä päällepantavaa minulla olisi.

Se on muuten mahdollista, ettei minulla ole kesävaatteita Virossa lainkaan. Olen ostanut viimeisen kerran vaatteita (jos ei lasketa näitä 3 uzbekkilaista mekkoa) ennen Portugaliin muuttoa. Siitä on 3 vuotta aikaa, siis eKr. (ennen koronaa). Voi helposti olla, että olen suurimman osan niistä kuluttanut pois. Vasta tulleen tiedon mukaan Maltalla on löydetty muinaismuistojen joukosta muutama kaapillinen tuntemattoman naisen vaatteita. Ehkä ne ovat siis siellä.

Äsken olen käynyt lenkillä Jõhvin keskustaan ja takaisin. Suuren ihmetyksen herätti Lavazzan kahviautomaatti, koska en keksinyt, mistä sinne tulee muki. Siellä luki kaiken lisäksi, että voi käyttää omaa termosmukia. Jos muki tippuu ennen kuin kahvi alkaa lorista alas, mistä kone tietää, onko siellä jo jokin astia vai ei? Onko se niin viisas, että se näkee, joko muki on jo paikalla? Ja mukava onkin, että se toimii kortilla eikä tarvitse miettiä, onko taskussa kolikoita. 

Minua tuijotettiin Viron maakunnassa yhtä lailla kuin Kokandissakin. Näköjään olen villiintynyt siellä aavikolla jonkin verran ja erotun joukosta näinkin selvästi 🤣.

Jõhvissa
Seuraavana iltana Jõhvissa.

Aurinkoista loma-aikaa teille!

Viikonkuulumisia vk 26.

Referenssit:

Vastaa