Lomafiilis – vihdoin! 

Lomafiilis - matkalaukut

Lomafiilis – nyt lomalle! 

Nyt aivot ovat täysin lomalla ja lähtölaskenta alkoi. Jälleen kerran tulee siipikuva ja taaskaan en tiedä, mikä minua odottaa. Nyt olen kuitenkin viettämässä ansaittua lomaa.

Tallinnan ja Suomen kautta Maltalle. Ja mitä tahansa muutakin voi tapahtua.

Olen pakertanut raporttien kanssa muutaman päivän, ja paperityön määrä yllätti minut. Ehkä olen tottunut liikaa länsimaiseen digitaalisuuteen. 

Tuttujen ihmisten ja paikkojen näkeminen oikein jännittää. Lapset kasvavat hurjaa vauhtia, elämäntilanteet muuttuvat. Nyt kun saan päästää tunteet pinnalle, ikävä on valtava. 

Virolla ja erityisesti Tallinnalla on tapana muuttua niin nopeasti, ettei tuttuja kulmia tunnista muutaman kuukauden tauon jälkeen. 

Suomessa asiat eivät muutu niin radikaalisti parissa vuodessa. Paimiossa suurin muutos vuosiin oli kai Lidlin tulo, jota päivitettiin vuosi ennen ja vuosi sen jälkeen, kun kauppa oli avattu.

Maltalla taas muutoksia ei huomaa, jos ei tiedä, mihin katsoa. Kaikki talot rakennetaan näyttämään uusvanhaksi ja tietöitä tehdään enimmäkseen vain niissä paikoissa, joissa turistit eivät yleensä käy. 

Lomafiilis - kollegat
Lomafiilis - kollegat
Hyvästijättämisen hetkiä kollegoiden kanssa.

Niin hassua kuin se onkin, lentäminen jännittää edelleen, näin kaikkien satojen ilmassa vietettyjen tuntien jälkeen. En edes pelkää lentämistä. Joku muu syy on taustalla.

Oudon herkästi ihmiset jäävät kiinni uusiin ystäviin. Täällä oli taas se tilanne, että moni ihminen tuli minulle varsin läheiseksi ystäväksi muutamassa kuukaudessa. Lähdön hetki tulee olemaan vaikea. Itse uskon, että suurin osa heistä jatkaa onnellista tai onnetonta elämäänsä sieltä, mihin se jäi. 

Lomafiilis - lisensiaatit
Kokeiden vastaanotto. Kuvassa lisensiaatintutkinnon opiskelijat.
Lomafiilis - Gulnara
Rakkaan ystävän kanssa kanssa. (Yhteinen kuva tulossa, ei ollut omassa puhelimessa)

Viimeiset valmistelut ennen reissua ovat hieman herkkä hetki. Pakkaan laukkuja, hankin tuliaisia. Toivon, etten unohda mitään tärkeää.

Nyt vielä pitää saada kaikki liput ja laput täytettyä. Selaan nettiä ees-taas enkä voi uskoa silmiäni: kaikki rajoitukset, ennen lentoa, lennon jälkeen sekä lennon sijaan otettavat PCR testit, rokotepassit ja muut on peruttu. Melkoinen helpotus ja hienoinen pettymys. Oliko sittenkin kaikki turhaan? Rokotteet, passit, rajoitukset, perutut häät ja hautajaiset, konkurssit… Toivottavasti ei ja rokotteen olemassaolosta on jotain hyötyä. Etteivät miljardit, jotka menivät sen kehittämiseen ole menneet hukkaan. Joka tapauksessa uskon, että tuolla kaikella on säästetty miljoonia elinvuosia. Ennen pitkää kuitenkin lähtö tulee jokaisella.

Henkilökohtaisella tasolla nyt vain toivotaan ja unelmoidaan.  

Otan kohta puoliin vielä pari siipikuvaa ja lentoon!

Lomafiilis – nyt lomalle! 

Referenssit:

6 vastausta artikkeliin “Lomafiilis – vihdoin! 

  1. Jes, nyt lomasta nauttimaan! Ja kieltämättä tuntuu vähän oudolta rajoitusten purun jälkeen.. ei tarvitse testejä tai koronapassia. Tietynlainen vapaus taas, kai siihen tottuu 😅

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.