Hellelukemien meikki

Hellelukemien meikki

Hellelukemien meikki.

Harvoin kirjoitan meikeistä, mutta nyt oli pakko jakaa tätä tietoa eteenpäin. Uskon, että siitä voi olla hyötyä etelänlomilla, kaupunkihyppelyillä, Suomen tämän kesän helteissä sekä matkustamisen vaihtelevissa olosuhteissa.

Eli tässä on Hellelukemien meikki, joka kestää helteiden lisäksi urheilusuorituksia (kuten siirtyminen kolmen matkalaukun kanssa pari kilometriä liki +40 C asteessa), lentämistä sekä torkkumista lentokentillä – valumatta, sotkematta ja siirtymättä toisiin pintoihin. Eli tekee juuri sen, mitä kalliin purkin kyljessä lukee.

Vähän taustatietoa

Minä en lähde ulos ilman meikkiä, vaikka sitä tuskin huomaa naamallani. Talvella ihoni kärsii kylmyydestä pahoin, jos päällä ei ole 2-3 kerrosta voiteita. Kesällä palaan tosi herkästi, joten on aika paksu kerros aurinkosuojaa, jonka myös lasken meikiksi. Ainoana näkyvänä osana on ripsiväri. Olen tosin löytänyt pari sellaista arkimeikkituotetta, joiden kohdalla voi olla varma, ettei homma leviä käsiin (eikä vaatteille tai muille pinnoille) päivän aikana.

Pohjana on  rutikuiva, vaihdevuosien herkistämä, punoittava, aikuisen naisen iho. Toivottakaa tervetulleeksi!

Kosteusvoide

Käytän kosteusvoidetta ympäri vuoden. Jopa hellelukemissä en pysty olemaan ilman, koska suoraan paljaan ihon päälle levitetty meikkivoide tuntuu kuivattavan ihoani liikaa. Vaihdan toki kevyempään kesäisin.

Löysin sattumalta pari juttua, jotka ylittivät odotukseni reippaasti edullisesta hinnasta huolimatta.

Kyseessä on valkovenäläisen valmistajan Belita-Vitex:in tuotesarja (Valko-Venäjä muuten haluaa olla Belarus nykyään). Ongelmana oli se, ettei Uzbekistanissa meille tuttuja tuotteita saa kovin helposti. Moni toki on myynnissä, mutta enimmäkseen Tashkentissa ja hintalappu tuntuu olevan harhaa. Eihän tuo voi maksaa niin paljon. Mutta näin se vaan on: tuontitavara maksaa täällä niin paljon, ettei sitä tee mieli ostaa. Joten vaihdoin siihen, mihin mulla oli varaa ja mitä oli saatavilla. 

Vitex Perfect Skin -niminen sarja oli minulle uusi tuttavuus, mutta valkovenäläistä kosmetiikkaa olen käyttänyt aikaisemminkin. En tiedä, joko se on rantautunut Suomeen, mutta Virossa sitä myydään hyvin paljon. Yksi myyntipaikoista on virolainen L Cosmetics -niminen ketju. 

Olen ostanut tästä sarjasta punoitusta vähentäviä tuotteita, koska talven aikana ihoni hohti kuin punainen liikennevalo. Kuiva ja kylmä ulkoilma yhdistettynä täysillä huutavaan lämmitykseen teki aika pahaa jälkeä. 

En odottanut voiteista mitään ihmeitä, mutta se kuitenkin tapahtui. Ei mennyt kuin pari-kolme päivää ja punoitus laski merkittävästi. Efekti oli kun olisin käyttänyt jotain ylikallista rasvaa, joka lupaileekin niitä ihmeitä.

Tätä olen käyttänyt voiteena, kun sää alkoi lämpenemään. Päivisin olen vaihdellut Biothermin ja Modium -sarjan välillä. Minun on pakko laittaa meikkivoiteen alle jotain rasvaa, koska muuten ihooni sattuu. 

Näissä hellelukemissa (+41- +42 C) ulkoilusta ei tule mitään. Hengittäminen riittää rasitteeksi. Ilmastoiduissa huoneissa taas palelee, koska kaikki vaatteet ovat hieman kosteita ulkoa tullessa. 

Meikkivoide

Diorin Backstage Face & Body Foundation -meikkivoide tekee kaiken, mitä lupaa ja vähän enemmänkin. Se pysyy kuin tauti ja siihen tarvitaan hyvää putsaria, mielellään kaksivaiheista tai vedenkestävän meikin poistoainetta, että sen saa kunnolla pois. Kun itseltäni loppui öljypohjainen pesuaine, siirryin kaksivaiheiseen putsaamiseen eli huuhdeltava putsausaine plus mitselaarivesi.

Puuteria tämän meikkovoiteen kanssa en yleensä käytä. Lopputulos on muutenkin minulle riittävän matta. Jos haluan naamalle hieman nostetta, niin asian hoitaa Guerlainin Meteorites. Muuten lisään hieman poskipunaa ja ripsiväriä. Voilà! 

Puuteri ei muuten pysy naamalla hikoillessa, joten on ihan turha korjata meikkiä sillä. Rasvaa imevä paperi on parempi vaihtoehto, jos on ihan pakko saada kiilto pois kasvoista. Itse käytän vielä Chanelin paperia (se oli osa jotain pakkausta joskus), mutta edullisemmat versiot hoitavat asian yhtä hyvin. Tässä tuotteessa en huomannut suurta eroa valmistajien välillä. 

Hellelukemien meikki

Hellelukemien meikki.

Referenssit:

Yksi vastaus artikkeliiin “Hellelukemien meikki

  1. Meikkaan helteellä erittäin vähän. Yleensä vain silmiin laitan ripsaria ja hiukan kulmiin väriä ja se on siinä. Jos siis lähden jonnekin. Käytän muutenkin meikkiä hyvin vähän…

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.