Viikonkuulumisia – olisiko viikko 25?

Viikonkuulumisia viikko 25 - Keskuspuisto
Kokandin keskuspuisto klo 21.30

Viikonkuulumisia viikko 25.

Viikon numerosta ei ole mitään tietoa, joten pitää kurkkia kalenteria. Päivä taisi olla maanantai. Tai siis maanantain vastainen yö.

Havahdun imaamin lauluun: kello on 3.02

 Kokand Uni
Tämä kuva on otettu klo 20.30 kuitenkin 😊.

Viimeiseen pariin viikkoon on mahtunut paljon. Kansainvälinen konferenssi, yliopiston historian ensimmäisten opiskelijoiden valmistujaiset.

Tämän jakson aikana tekemistä on tavallista enemmän, työpäivät ovat venyneet luvattoman pitkiksi, mutta en haluaisi myöskään jättää kirjoittamatta blogiin. Se rentouttaa, vie ajatukset muualle.

Nyt kaikki työ on tehty, kokeet vastaanotettu ja ei ole enää muuta kuin kirjoittaa raportit. Sitten saa nauttia lomasta täysin rinnoin.

Ajatukseni ovat jo lomalla. 

Minulle tuli yllätyksenä alueen lentolippujen hintojen kehitys. Muutamassa viikossa hinnat ovat moninkertaistuneet. Täällä ei ole halpalentoyhtiöitä, joten kilpailu on olematonta.

Kesällä kansa lähtee liikkeelle. Koko Keski-Aasia lähtee lomailemaan kesä-elokuun aikana. Yleisenä trendinä on se, että liput ostetaan viime tipassa, joten niistä saa pyytää minkä hinnan tahansa. Joka tapauksessa joutuu maksamaan. 

Onneksi kovin paljoa pakkaamista ei tällä kerralla tule. En olisi uskonut tätä, ellei asia koskisi itseäni, mutta nykymaailmassa on oikeasti vielä paikkoja, joissa pukeutumissäännöt ovat varsin tiukkoja. Joten tällä kerralla olen joutunut myöntämään, että lähtöpakkaamiseni epäonnistuivat täysin. Eurooppalaismieliset vaatevalinnat, joita olen tehnyt, eivät olleet millään tavalla sopivia arkeen eikä juhlaan, joten jouduin ostamaan paikan päällä melkein koko vaatetuksen työtä varten. Onneksi juhlavaatetuksen sain kaverilta lainaksi.

Sekin on hullua, että näille uusille vaatteille kesäisessä Euroopassa ei tee mitään, joten jätän suurimman osan tänne odottamaan joko paluutani tai seuraavaa käyttäjää. 

Muutama hauska fakta Uzbekistanin komennukselta

  1. En ole kertaakaan käyttänyt aurinkovoidetta. Kun ulos ei ole mitään asiaa keskellä päivää eikä vaatetus paljasta muuta kuin käsivarret, nekin iltaisin, kun kuumuus vähän laskee, niin en oikein keksinyt, mihin sellaista tarvitsisin.
  2. Erot päivä- ja yölämpötilan välillä ovat liki 20 astetta, joten verrattuna päivän +38+39C lämpötilaan öinen +19+20C tuntuu jäiseltä. Kosteus lisää tätä outoa tuntemusta. 
  3. Silloin kun siirtyy kaupungista toiseen, tuntuu kuin olisin siirtynyt joko toiseen maahan tai ajassa eteenpäin tai taaksepäin. Näin erilaisia täkäläiset paikkakunnat ovat.
  4. Jos laittaisin maailman keittiöt paremmuusjärjestykseen (toki vain ne, joita olen itse kokeillut), niin Uzbekistanin keittiö olisi toiseksi paras heti puolalaisen jälkeen. Erikoisuutta hommaan lisää se, etten syö mitään tulista, enkä kovin makeaa tai suolaista, joten olen yksi nirsoilun maailmanmestari. 
  5. Kokand on kolmas asuinkaupunkini (ja Uzbekistan maa), jonka historia ulottuu kauas aikaan ennen ajanlaskua. Toinen on Malta ja ensimmäinen oli Krim, jossa on säilynyt asutuksia 6000 e.Kr. ajoista. 

Viikonkuulumisia viikko 25.

Referenssit:

2 vastausta artikkeliin “Viikonkuulumisia – olisiko viikko 25?

  1. En malta odottaa, että pääsen maistelemaan niitä ruokia! Pistän muuten itse kärkeen myös toisen asuinmaasi Maltan ruuat.
    Ja mulla ei ole ikinä mitään hajua monesko viikko on, viikonpäivästä ja päivämäärästä sen sijaan pysyn vielä kärryillä 😂

    1. Ehkäpä ollaan vain niin onnellisia ihmisiä, ettemme tiedä, mikä maa, mikä valuuttaa ja mikä viikonpäivä on meneillään 😅.

Vastaa