Prokrastinaation hälyttävät syyt

Prokrastinaation hälyttävät syyt.

Prokrastinaation hälyttävät syyt - kuvituskuva

Tällä kerralla huomasin nopeasti, ettei kaikki ole kunnossa. Olen viivytellyt parin pienen ja parin suuremman tehtävän kanssa päiviä. Muistin hyvin niiden olemassaolon (hyvä merkki), mutta en kyennyt aloittamaan (huono merkki). Olen kai perfektionisti (tavallaan), mutta minulle kelpaa välillä ihan hyväkin. Tällä kerralla en kyennyt tehdä ihan hyvääkään. Mitään ei tullut ulos.

Väsymystä, stressiä, laiskuutta? Miksi pääni lyö tyhjää?

Äärimmäistä väsymystä

Itsensä piippuun ajaminen on minulle ominaista, joten yritän tietoisesti päästä tästä itsetuhoisesta tavasta eroon. Tässä elämän vaiheessa se onnistuu näköjään varsin huonosti. Olen taas jälleen kerran tehnyt niin paljon työtä, että kolmeen päivään en pystynyt tekemään mitään älykästä. Olen istunut joka kerta ruudun ääressä ja tuijottanut sitä tyhjin silmin. Aivotoiminta on lakannut.

Ikävä sää on pahentanut tilannetta. Jostain käsittämättömästä syystä kaunis keväinen jakso muuttui sateiseksi ja viileäksi takatalveksi, jonne ei tehnyt mieli kastumaan. Tietystikään ei, minulla ei ole ulkoiluvaatteita mukana. Otin vain kevyet urheiluvälineet, joten olen pysytellyt sisätiloissa ja yritän jumpata vähän sisällä. 

Kaipasin ympärilleni jo kevättä, kukkia ja tuoksuvaa ilmaa. Merta kaipaan suunnattomasti, mutta siihen pääseminen on hieman työlästä tällä hetkellä.

Stressiä ja maailman huolia

Pakko myöntää itsellenikin, että tällä kerralla maailman huolet menevät minulle liikaakin ihon alle. 

Ympärilläni on nyt jo kukoistava kevät, mutta oloni ei parane samassa potenssissa kukkaanpuhkeavien puiden kanssa. Odotan, että maailmasta tulee parempi paikka, mutta sitä joutuu ilmeisesti odottamaan vielä tovin. 

Nyt yritän tietoisesti pyristellä irti lamaantuneesta tilasta, johon minut on ajanut stressi, liiallinen työnteko ja huoli maailmantilanteesta. Pelko läheisten hyvinvoinnista ja henkiin jäämisestä.

Käytän työntekoa yleislääkkeenä kaikkiin vaivoihin. Ehkä nyt olen käyttänyt sitä aivan liikaa ja saan siitä vieroitusoireita.

Prokrastinaation hälyttävät syyt.

Referenssit:

4 vastausta artikkeliin “Prokrastinaation hälyttävät syyt

  1. Minulle on myös tuttua tuo, että vetää itsensä piippuun. Yleensä kroppa pistää stopin kuten nytkin teki. Se taas on huono juttu, sillä terveys on se mikä on tärkeä asia, jotta töitään voi tehdä.

  2. Ystäväni maatalon emäntä kertoi viime viikolla saaneensa päivän loman. Hän käytti sen ikkunoiden pesuun ja isompaan siivoukseen. Kun on monta rautaa tulessa, voi käydä just niin, että ei muista rauhoittua.
    Toivottavasti prokrastinaatiosi helpottaa!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.