Kuulumisia vk 17 – Ramazon Hayit

Kuulumisia vk 17 - Ramazon Hayit

Ramazon Hayit.

Tähän postaukseen ei laiteta paljoakaan muuta kuin muutama kuva, jotka ovat mielestäni onnistuneet menneellä viikolla paremmin kuin muut.

Mitään erikoista ei täällä päässä maailmaa ole tapahtumassa. Uzbekistan on viettämässä tänään islamilaista pääsiäistä – Ramazon Hayit:ia

Viime lauantaina ovat alkaneet 10 päivän vapaat, joiden aikana ei tapahdu yhtään mitään. Asuntola on melkein tyhjä, Itse yritän saada kaikki rästityöt tehtyä. Jos aikaa riittää, niin saan myös vähän levättyä.

Lämpötilat ovat nyt käyneet +35C lukemissa, joten kaikki aktiivisuus on pakko lykätä iltamyöhään. 

Tällä kerralla kulttuurivaihdon teemana oli nimenomaan islam, joten minut on puettu musliminaiseksi. 

Uzbekistanissa pukeutumisessa vallitsee vapaus: jokainen saa pukea mitä sielu sietää. Suurin osa naisista ja miehistä pukeutuvat jokseenkin peittävästi. Eli meille tuttuja minihameita ja shortseja ei juurikaan tule vastaan. Eikä sen kummemmin spagetti-toppeja. Eri maakunnissa on eri suhtautuminen asiaan. Joissakin pukeutuminen on vapaampaa, toisissa säännöt ovat tiukempia. 

Jos jotain suomalaista, eurooppalaista tai muutakaan ruokaa kaipaa, niin nyt tekisi mieli kalaa. Sitä on Kokandissa varsin vaikea saada sesongin ulkopuolella, ja se loppui nyt maalis- huhtikuun vaihteessa. Ensi syksyyn asti. Ja sitten kaikki bloggaajat ja instaajat laittavat pelkkiä kalaruokia kuvituksiin. Kidutusta 😉.

Minusta tuntuu, että rupean kasvissyöjäksi, kun pääsen takaisin Eurooppaan. Söin täällä enemmän lihaa muutamassa kuukaudessa kuin koko edeltävän elämäni aikana. Ainakin jos lasken naudan- ja lampaanlihan, niin ei se olekaan kaukana totuudesta. 

Tai ehkä ei sittenkään. Rakastan kalaa ja äyriäisiä. Aloitan kalastuksen.

Kuulumisia vk 17 - Ramazon Hayit

Ramazon Hayit.

Referenssit:

Vastaa