Moderno Hotel Tashkent – hotelliarvostelu

Moderno Hotel Tashkent - hotelliarvostelu

Moderno Hotel Tashkent hotelliarvostelu.

Moderno Hotel Tashkent on tämän hetken suosikkihotellini Uzbekistanissa. Kenties suomalaisella kiukaalla on osuutta asiaan? 

Saunan lisäksi hotellissa on monia muitakin mukavuuksia, joista kelpaa maksaa. 

Sijainti

Sijainti: Keskusta

Luokka: City Spa

Tähditys: **** (ei virallinen)

Palvelut: Lähellä olevat palvelut saatavilla pitkälle yöhön

Lähin ostoskeskus: Next

Moderno sijainti kartta
1- Amir Temurin aukio, 2- Moderno.
Booking pistearvo

Sängyt 

Jos hotellisänky on epämukava, mistään muusta palvelusta ei pysty iloitsemaan seuraavana aamuna. Ilmeisesti Modernon omistajat tiesi sen sänkyostoksille lähtiessään. 

Sängyt ovat Modernossa ensiluokkaiset. Vaikka ensikosketuksella tuntui, etteivät ne ole kaikista pehmeimpiä, vasta illemmalla, makuulle asettuessa, vyöhykepatja paljasti itsensä. Aamulla olo on levännyt ja raikas. Mikään paikka ei kolota, ei puudu eikä ole turvoksissa.

Siisteys

Toinen yhtä tärkeä asia hotellissa on siisteys. Huonosti siivottu hotelli on asia, joka on suurin no-no minulle. 

Modernon moitteeton siisteys on yksi asia, miksi uskallan suositella tätä majoituspaikkaa suomalaisille ja muille eurooppalaisille. Ei kertakaikkiaan ole mitään jätetty huomioimatta: ei yhtään tarhaa hanan pinnalla, ei hiusta pyyhkeellä. Mattojen hapsut viimeisen päälle ojennettuina. 

Huoneen toimivuus

Yleensä yövyn hotelleissa vain työmatkoilla, joten huoneen käyttäminen työpisteenä pitää sujua ongelmitta.

Tässäkin tapauksessa se on yksi kriteeri, miksi valitsen kerta toisensa jälkeen saman majapaikan. 

Jokaisessa huoneessa on kunnollinen työpiste, vaikkakin se on tavallaan yhdistetty meikkipöytään. Se on kuitenkin tarpeeksi suuri kannettavalle, pistorasiat ja verkkoliitäntä ovat vieressä. Jos huonekaveri meinaa meikata, niin huoneessa on yhteensä kolme peiliä, joten jonoa ei synny.

Muutenkin on plussaa, että meikkipöytä on sijoitettu ikkunan viereen, joten meikkaamaan pääsee luonnonvalossa. Joissakin paikoissa olen törmännyt siihen, että se (minulle tärkeä paikka) on dumpattu jonnekin pimeään nurkkaan tai ainoa peili on kylppärissä. Minä muutenkin inhoan pimeitä huoneita, joihin päivänvalo ei osu. Siitä on vielä annettava yksi lisäpiste Modernolle, että ikkunoiden sijaan melkein kaikissa huoneissa on parvekeovet. 

Kylpyhuone

Kylpyhuone piti mainita erikseen. Suomalaisille tutun bideesuihkun lisäksi, kylppäri on suunniteltu niin, että kaikki on käden ulottuvilla, mutta tilaa on silti runsaasti. Suihkuvesi ei roisku mihinkään, lattia on lämmin, pesuallas on oikealla korkeudella. 

Kylpytuotteet ovat aika hyviä, jopa hiusshampoo, joka on itselleni yleensä kelvotonta kaikissa hotelleissa. Kaikki muut tarvikkeetkin ovat ihan kelpoja (kampa, pesusieni, höylä, vanulaput, hammastahna), paitsi hammasharja, joka on ihan tavallinen, mutta meinaan silti valittaa, koska haluan että se olisi tosi hyvä 😁. Tiedän, että sellainen mahdollisuus on olemassa. 

Aamiainen

Aamiainen on Modernossa varsin runsas ja menu vaihtuu päivittäin. Vaikka sitä voi kutsua eurooppalaiseksi, niin kokonaan ilman paikallisia erikoisuuksia ei vieras jää. Aamulla kupujen alta meille tuttujen manna- ja kaurapuurojen lisäksi (ne ovat muuten herkkullisia), voi paljastua kanapataa tai plovia. 

Jos tuhti ruoka ei maistu heti aamusta, ei hätää. Aamiaisen voi koota kokonaan vihreistä vaihtoehdoista. Vihannesten ja hedelmien lisäksi, erilaisia purkkiherkkuja on tarjolla, kurkuista oliiveihin.  

Lisäpalvelut

Nyt mennään kaikkein mukavimpaan osioon eli spa-osastoon. 

Vaikka hotellin spa ei ole järin suuri, se tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut viimeisen päälle hyvin varustellusta kuntosalista hierontaan. Hieronta pitää tilata etukäteen niin, että hieroja pääsee paikalle. 

Kuten olen aikaisemmin maininnut, spa-osasto on yleensä auki sen mukaan, miten on asiakkaita. Koska ollaan Uzbekistanissa, paikka avataan jokaista asiakasta varten erikseen, eli oma rauha on taattu. Sinne voi tilata myös tarjoilut. 

Aukioloaikaa spa-osastolla ei ole: se avataan silloin, kun asiakasta huvittaa mennä rentoutumaan altaan reunalle. Viime kerralla olimme siellä klo 02-03. 

Se piste i:n päälle on suomalainen sauna, jota olen hehkuttanut jo useita kertoja. On siellä myös hamam eli turkkilainen sauna, jos suomalaiset löylyt tuntuvat liian rankoilta.

Huoneet ja hinnat

Huoneita on hotellissa vain yhtä lajia, eli Deluxe. Perhehuoneet koostuvat kahdesta Deluxe huoneesta. 

Hintaero tavallisten huoneiden kesken syntyy vain siitä, onko huoneessa parveke vai ikkuna. Perhehuone maksaa liki tuplaten. 

Hinnat vaihtelevat sesongin mukaan vajaasta 80€ – 130€ per huone Bookingissa. Hotellilla ei ole tällä hetkellä omaa varausjärjestelmä, mutta jos haluaa päästä edullisemmin, kannattaa varata se soittamalla suoraan. Henkilökunta puhuu Uzbekin kielen lisäksi sujuvaa englantia ja venäjää.

Moderno Hotel Tashkent hotelliarvostelu.

PS. Olen juuri viettänyt 3 pv Taškentissa ja ilman muuta olen majoittunut Modernossa. Tänne tekee mieli tulla takaisin. Kodinomainen ilmapiiri on toteutettu erinomaisesti ja tyylillä. Täällä oikeasti tuntuu siltä, että olet kotona. 

Moderno Hotel Tashkent hotelliarvostelu.

Referenssit:
Koko lista on tässä:

Visits: 368

30 vastausta artikkeliin “Moderno Hotel Tashkent – hotelliarvostelu

 1. Näyttää siistiltä ja kahvinkeitin löytyy, niin silloin on aina ihan ok. Tuossa yhdessä kommentin vastauksessa mainitsitkin, että tykkäät enemmän boutique -hotelleista jotka persoonallisempia. Meillä vähän sama juttu mutta aika usein käytännön syistä tulee otettua tällainen hotelli jossa on tällaisia perushuoneita. Ei mitään vikaa mutta ei jää mitenkään erityisesti mieleen. Minä tykkään aina lukea näitä hotelliarvosteluja.

  1. Tämä on muuten hauskaa: kyseinen hotelli lukeutuu boutique-hotelleihin tällä Uzbekistanissa, koska se on stailattu skandinaaviseen tyyliin, mikä on täällä harvinaista. Joten pelkistetty olemus iskee ensimmäisenä silmään. Toinen seikka, joka jää mieleen, on erityisen lämminhenkinen palvelu.

   Uzbekistanin hotelli-mainstream on palatsimainen stailaus, joka on omaan makuuni aika överi. Esittelen muutaman sellaisenkin jossain vaiheessa.

 2. Eksoottinen matkakohde sulla 🙂 Piti ihan googlettaa, että mihin tarkalleen toi Uzbekistan sijoittuu, on sen verran vieraita kulmia itselleni enkä tunne itse asiassa ketään, joka olisi siellä käynyt.

 3. On kyllä viihtyisän näköinen hotelli ja ulkoapäin myös tosi kaunis! Se on kyllä hyvä tietää etukäteen, että majapaikassa on hyvät sängyt, sellainen majapaikka jää mieleen! Ja jotenkin sitä odottaa, että hotellissa saa paremmat unet kuin kotona 😀 Ei oo koskaan käyny Uzbekistan mielessä, mut nyt heräs mielenkiinto! 😀

 4. Mahtaakohan olla vähän haastavat ajat Uzbekistaninkin turismille nykyinen maailmantilanne? Kävimme juuri Maltalla ja senkin osalta sain muutamia kommentteja, että näkyykö siellä venäläisiä selvästikin ajatuksella, että jos, niin ei sitten sinne. Tuttava Georgiasta kertoi sinne ainakin tulleen paljon venäläisiä.
  Mutta asiaan, hotelli ei ole tuttu, mutta vaikuttaa hyvältä. Me asuimme Tashkentissa vieraillessamme mahtipontisessa Hotel Uzbekistanissa, joka tuntui kyllä paikalta, jossa Uzbekistanissa käydessään kannattaa vähintään vierailla, miksei myös katsoa valoshowta illalla, jos se on edelleen olemassa, mutta voi hyvinkin olla, että se ratsastaa maineellaan ja tasoltaan vaikka tämä saattaisi olla parempikin.

  1. Uzbekistanissa on vaikeaa sanoa, kuka on paikallinen venäläinen, kuka on venäläinen turisti, kuka on venäjänkielinen turisti, kuka on venäjänkielinen paikallinen ja kuka on ukrainalainen pakolainen. Sen takia pelkän venäjänkielisyyden takia ihmisiä ei uskalleta lokeroida.

   Sain tietää, että täällä on sekä ukrainalaisia että venäläisiä pakolaisia (jos heitä voi näin kutsua). Venäläiset pakenevat Venäjältä sekä sanktioiden takia että pelosta joutua sotimaan Ukrainaan.

   Hotelli Uzbekistanissa valoshow on edelleen olemassa. Mutta itse hotelli ei minua vakuuttanut. Tykkään enemmän sellaisista pienemmistä boutique-tyylisistä hotelleista, kun Moderno, jossa tunnelmat ovat kodikkaampia. Taškentissa on tarjolla paljonkin hienoja suurempia ja pienempiä hotelleja. Tällä hetkellä pakolaiskriisin takia paikkoja niihin on vaikeaa saada, vaikka turisteja kaupungissa ei ole kovin paljoa.

 5. Mulle siisteys on kaikista tärkeintä ja tuo on kyllä tosi siistin näköinen paikka! Upean näköinen rakennus myös ulkoapäin.

  1. Kyseinen rakennus edustaa tämän hetken uzbekistanilaista arkkitehtuurimuotia: uutta, mutta perinteitä kunnioittaen. Itsekin tykkään tällaisista fuusioista.

 6. Kaunis hotelli ja huone vaikuttaa olevan aika perushuone. Siisti ja kaikkein tärkeimmät asiat löytyy. Itse tykkää B&B vaihtoehdoista kaikkein eniten. Tosin olen kyllä monissa hotelleissakin ollut, mutta enemmän sellaisissa asuntotyyppisissä.

 7. Tosi kivan näköinen hotelli. Kiitos paljon arvostelusta, jos joskus matkustan Uzbekistaniin niin nyt tiedän minkä hotellin valitsen 😉

 8. Siistin ja toimivan hotellin oloinen, sääli, että Uzbekistaniin ei ole niin usein asiaa 🙂
  Arvostan minäkin hyvää vuodetta niin, etteivät aamut mene selkää lepytellessä. Nykyään olen myös huomannut, että ärsyttää jolleivat pistorasiat löydy järkevistä paikoista.

  1. Niinpä, väärässä oleva pistorasia on aikamoinen riesa. Tässä on yksi esimerkki:

   Koko huoneessa oli vain yksi pistorasia tarjolla, sekin oikein mukavassa paikassa. Kuva on hotelista Maardussa (Viro)

 9. Tämä kuulostaa miellyttävältä paikalta. Vaikka yleensä sanon, että hotellin merkitys ei ole itselleni kovin suuri, niin sängyn on kyllä syytä olla hyvä. Hyviä yöunia kyllä arvostan. Aamupalalla on aina plussaa, jos siellä on paikallisia syötäviä tarjolla. Yllättävää, että huoneen saa edullisemmin suoraan soittamalla, usein se tuntuu olevan päinvastoin.

  1. Uzbekistan tuntuukin olevan omanlaatuinen paikka, kun kyse on turismista. Täällä arvostetaan suuresti perinteitä ja paikallisia tapoja.

   Huonolla hotelilla saa todellakin pilattua hyvän matkan helposti. Sen takia yritän aina katsoa, että se olisi vähintään toimiva, parempi kyllä, että aika mukavakin 🙂

 10. Mulla on aika pitkälti samat kriteerit ja erityisesti tuo spa-osasto kuulostaa houkuttelevalta, mutta hintataso on tämän hetken nomadielämässä vähän liian suolainen. Joku yksittäinen luksusyö olisi kyllä tosi kiva. Etenkin jos saunan kiukaalle saa heittää vettäkin, mikä ei ole kaikkialla itsestäänselvää.

 11. Näyttääpä hyvältä! Siisti hotelli, mukava henkilökunta ja vähän luksusta – vaikkapa kunnon saunan muodossa, niin kyllä itselle kelpaisi todellakin. Ja matkailu kun on aina mielessä, niin Uzbekistanissa olisi mielenkiintoista käydä.

 12. Oi, on kyllä kivan oloinen hotelli!

  Mä oon kans tosi tarkka siisteydestä. Toissakesänähän Tampereella lähdettiin hotellista kesken kaiken kun oli niin paskainen huone 😖.

  Kylppäri on toinen. Mulla on aina tapana ottaa kylppäriselfie kylpytakissa hotelleissa, mikä on vaikeutunut, kun yksi toisensa jälkeen tuntuu poistavan ne standard huoneista. Minusta, jos hotellissa on spa/saunatilat, kuuluisi kylpytakin ja tohvelien olla ihan standard juttu. Clarionissa olin niin vihainen kun en saanut kylpytakkia että uhkasin (ukkelille, en respalle 😂) matkustaa sinne yläkerran spaosastolle alasti siinä lasihississä.

  1. Totta puhut, hotelista lähtee kaikki hohto, jos se on epäsiisti.

   Niin, jostain syytä en muistanut edes mainita takkeja ja tohveleita, koska ne ovat jotenkin niin must-juttu. On tässä hotelissa joka huoneessa sekä kelvolliset tohvelit että hyvä takit, vaikka niitä ei missään kuvassa näy. Ne ovat kaikki kaapissa eritoten kuin vaikkapa Suomessa on totuttu. Pyyhkeet ovat jo valmiita kylppärissä. Uzbekistanissa on yleensäkin näin. Mun pitää lisätä juttuun takkien ja tohveleiden kuvia, ettei kukaan vahingossakaan luule, ettei siellä niitä ole tarjolla 😁.

 13. Hienolta näyttää! Koskahan sitä tulee seuraavan kerran lähdettyä ulkomaille?! Ennen matkustettiin neljä kertaa vuodessa, nyt haluan vain mökille. 😀 Uzbekistanissa, enkä siellä päinkään, ole koskaan käynyt. Voisi olla hyvin kiinnostava kohde.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.