Uzbekistanin hotellien arvosteluja

Uzbekistanin hotellien arvosteluja.

Kuten olen luvannut, aloitan sarjan Uzbekistanin hotellien arvosteluja. 

Kaupunkien välillä ero on valtava, kun kyse on hotellien määrästä ja laadusta. Paljon riippuu siitä, kuinka kehittynyttä turismi on juuri sillä alueella. Ymmärrettävästi pääkaupungissa majoitusmahdollisuuksia on kaikkein eniten. Voi toki olla, että sittenkin turismin pääkaupunki Samarkand pitää ykkössijaa. Sisämaahan kulkiessa valinnanvara hupenee silmissä. 

Pystyn arvioimaan vain ne paikat, joissa olen yöpynyt, joten moni hyvä tai huono vaihtoehto jää näkemättä. 

Tashkentissa hotellitarjonta on runsas, mutta hinnat ovat aika korkealla. Tällä hetkellä oikein pilvessä pakolaiskriisin takia. Kunnollista huonetta ei saa alle 70 euron, joten kaikki alle 50 euron tarjoukset ovat aika lailla kelvottomia. Uskoisin, että tilanne tasoittuu ajan kanssa.

Tämä kooste kasvaa sen mukaan, kun uusia kokemuksia kertyy. Listaan hotellit kaupungeittain. Linkistä pääsee perusteellisempaan hotelliarvosteluun, jos sellaisen olen kirjoittanut. Ne majoituspaikat, joista en itse ole tykännyt yhtään, mainitsen parilla lauseella, koska en yksinkertaisesti jaksa tuhlata aikaa niihin.

Tashkent

Uzbekistanin hotellien arvosteluja. 
Amir Temurin aukio, Taškent

Moderno Hotel Tashkent – Suosikkihotellini Tashkentissa, monipuolinen ja joka pennin arvoinen majoituspaikka. Heidän sloganinsa – Ette ole hotellissa, olette kylässämme – pitää täydellisesti paikkansa.

Orzu Hotel in Tashkent – Mainostaa itseään edulliseksi. En allekirjoittaisi tätä väitettä. Omasta mielestä se muistutti hostelia, oli jokseenkin nuhjuinen ja keskeneräinen kuin remontti olisi puolivälissä. Silti hinnat olivat 32-56€ per yö, mikä on Euroopassakin ihan kelvollisen majoituksen hintaluokka. Sänky oli hyvä ja petivaatteet puhtaat, aamiainen maukas. Lopuista pelkät miinukset. Itse en olisi varannut tätä hotellia, vaikka kuvissa se näyttää vielä jotenkuten kelvolliselta. Juoksin sieltä karkuun seuraavana aamuna. 

Kokand

Kokand
Kokandin keskuspuisto

Silk Road Kokand Hotel (Silk Road Kokand hotelliarvostelu) – Uusi tuttavuus. Hotelli osoittautui Kokandin helmeksi.

QASR HOTEL – Jouduin viettämään siellä 3 päivää sinä aikana, kun asuntolamme oli desinfioinnin alla. Harmi, etten tiennyt että kaupungissa on parempiakin vaihtoehtoja. Hotelli on itsekin keskeneräinen, laatu on keskeneräinen, palvelu taas keskinkertainen. 35€ hinta olisi ollut hyvä, mutta se on Kokand, jossa siihen hintaan näyttää olevan parempiakin tarjouksia. Kaiken järkyttävin oli kontrastisuihku: vedenpaine vaihteli niin, että suihkusta tuli jääkylmää ja tulikuumaa vettä vuorotellen. Monia muitakin puutteita, kuten homeinen kylppärin matto ja kahden munan aamiainen. 

Navoiy

Mystinen Uzbekistan - Navoiy
Basaarisilta

Hotel “Camilla” – tulossa

Samarkand

Registon Samarkand Samarqand
Registon, Samarkand

Hotel Grand Samarkand Superior – tulossa

Uzbekistanin hotellien arvosteluja

Referenssit:

Visits: 326

2 vastausta artikkeliin “Uzbekistanin hotellien arvosteluja

  1. Jos joskus Uzbekistaniin tulee matkustettua, niin tämänkaltaiset jutut ovat tervetulleita. Vaikka hotelli ei itselleni yleensä olekaan kovin tärkeä, on kiva lukea sellaisia arvioita hotelleista, joiden kirjoittajalla on vertailupohjaa myös alueen muista hotelleista. Paljon näyttää hotellien taso vaihtelevan.

    1. Joo, ei tällä ole vielä yhtenäisyyttä siinä asiassa. Tietysti se on näin, että suurin osa hotelleista on rakennettu paikallista väkeä mielessä pitäen (tai naapurimaiden kävijöitä).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.