Hyvää Pääsiäistä! 

Pääsiäinen 2022

Pääsiäinen 2022.

Usko ja uskonto

Olin värjäämässä pääsiäismunia asuntolassa, kun tytöt kysyivät, mitä teen. Jouduin selostamaan koko tarinan, koska yksi kysymys johti toiseen. Pakko myöntää, että tiedän hyvin vähän uskonnollisiin juhliin liittyvistä attribuuteista. Huomasin, että monesti emme edes mieti, mitä joulu tai pääsiäinen on. Koristelemme vaan.   

Juuri ennen sellaisia isoja juhlia, kuten pääsiäinen, tulee mietittyä, mitä usko ja uskonto merkitsevät elämässämme. 

Aikaisemmin en kiinnittänyt kovin paljon huomiota siihen, miten nämä kaksi käsitettä erottuvat toisistaan. Vasta kun olen viettänyt paljon aikaa ihmisten kanssa, joiden uskonto on muu kuin se, mihin itseäni luen, tiedostin sen. 

Huomasin, että uskonnolla ei ole väliä. Ei ole lainkaan väliä sillä, miten usko ilmentyy ulkoisesti. Väliä on vain siinä, mihin uskomme.

Tärkeintä on se, mihin uskomme sydämessämme, eikä se, miten pukeudumme tai millainen on meidän tapamme harjoittaa paastoa. Uskonnoissa ei ole järkeä, jos niillä ei ole uskoa mukana.

Se, miten suhtaudumme toisiin ihmisiin, on osa uskoamme. Se on osa sieluamme, olemustamme ja minäämme. Kysymys kuuluu, pystymmekö kohtelemaan muita ihmisiä niin kuin haluaisimme heidän kohtelevan meitä?


Tämän vuoden koristelut ovat toteutettu opiskelijoiden ja henkilökunnan voimin. Mukana ovat taiteellisia luomuksia, leijona ja hiirulainen käsi kädessä sekä perinteisiä kangaskuoseja.

Taiteilijat:

Dilshoda Raupjonova, Nigora Ahmedova, Shirmanoy Ibrohimova, Kamola Karshibaeva.


 Pääsiäisen perinteitä, vertauskuvia, uskomuksia ja muitakin juttuja - Marjon matkassa

Minua viisaampi ihminen tiesi pääsiäisen perinteistä huomattavasti enemmän: Pääsiäisen perinteitä, vertauskuvia, uskomuksia ja muitakin juttuja 

Keväiset kukka-asetelmat pääsiäiseksi – Amalian maailma

Upeita kukkaideoita pääsiäiseksi: Keväiset kukka-asetelmat pääsiäiseksi – Amalian maailma

Hyvää pääsiäistä! - 2021

Edellisen vuoden kukka-asetelmia: Hyvää pääsiäistä! – 2021

Pääsiäinen 2022.

3 vastausta artikkeliin “Hyvää Pääsiäistä! 

  1. Onpa upeita tuotoksia, ihanan värikästä! Itse en ole tänä(kään) vuonna tehnyt mitään pääsiäisen eteen. onnksi lapsi koristeli vitsoja ja pääsi viime viikolla virpomaan. 🙂

    1. Näille tytöille pääsiäismunien koristelu oli ensimmäinen elämässään, joten intoa riitti 😁.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.