Ristiriitainen todellisuus

Ristiriitainen todellisuus

Ristiriitainen todellisuus.

1. Ole rehellinen 

Aina kehotetaan olemaan rehellinen. Entä jos loukkaat muita ihmisiä ajatuksillasi tai mielipiteelläsi. Rehellisyys pahimmillaan voi olla myös välinpitämättömyyttä: sanotaan, mitä sylki suuhun tuo. 

2. Monimuotoisuus

Asioita voi tehdä monella eri tavalla. Mikä tapa on se oikea: se, minkä minä luulen olevan oikea vai se, mitä toisen mielestä on oikea? Jos teen omalla tavallani, en ole tolerantti toiselle. Jos teen hänen tavallaan, olen epärehellinen itselleni. 

3. Totta ja tarua

Onko absoluuttista totuutta olemassa? Onko oma totuus totta myös muille?

4. Elä hetkessä

Elää hetkessä on yhtä kuin suunnitelmallisuuden puute. Jos lakkaat tiedostamasta ennen ja jälkeen hetkiä, miten pystyt tekemään yhtään suunnitelmaa. 

Saako oikeasti elää vain tässä hetkessä – silloin menneitä ja tulevia ikään kuin ei ole olemassa. Ei niitä tarvitse ajatella eikä kantaa vastuuta niistä.  

5. Ajan suhteellisuusteoria 

Miksi aika lentää, silloin kun ollaan onnellisia. Miksi se sitten matelee, kun onnettomia ollaan. 

6. Onni onnettomuudessa

Jos oma onni on toisen onnettomuutta, saako olla onnellinen silti.  

7. Oma maa mansikka

Onko pakko tehdä kaikki juuri samalla tavalla kuin Suomessa? Vai onko Kehä III:n ulkopuolella lainkaan elämää 🤔?

Ristiriitainen todellisuus.

Visits: 224

5 vastausta artikkeliin “Ristiriitainen todellisuus

  1. Jonna tuossa ylempänä kiteytti hyvin omat ajatukseni. Monasti ajattelemme kuitenkin asioita omalta kannalta, omalla moraalilla, olemme kuitenkin pitkälti aika itsekeskeisiä, vaikka miten yrittäisimme ottaa toisetkin huomioon.

  2. Nää on vaikeita. Etenkin se ikuinen kysymys että onko valkoinen valhe hyvä vai paha asia, eettisesti tai moraalisesti oikein vai väärin. Jos voit sanoa pienen mitättömän valheen ja säästää jonkun tunteet, onko se parempi kuin se että olet rehellinen mutta toiseen voi sattua turhaan.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.