Tiedon lähde

Uutisvirta Ukrainan tapahtumista

Uutisvirta Ukrainan tapahtumista.

Sain äskettäin palautetta siitä, että kirjoitan liikaa asioista, mitä uutisistakin tulee. Tässä kyseessä on sota Ukrainassa, mutta aihe ei ole olennaista tässä tapauksessa.

On se toki niin, että jokainen saa kirjoittaa mistä tykkää, mutta sananvapaus ja itseilmaisun vapaus eivät myöskään ole olennaisia tässä tapauksessa. 

Olennainen asia on ilmiö, mitä olen seurannut jo jonkin aikaa. Kyse ei ole pelkästään omasta blogistani. Olen huomannut saman seikan muissakin tapauksissa. Asia on niin, että nykyään uutisoinnin järjestys on käänteinen: mitä bloggaajat ja some edellä, sitä valtamedia perässä, Toimittajat selaavat somea ja blogeja saadakseen selville, mistä nyt tuulee.

Trendejä, uusia tapahtumia ja ilmiöitä on kaikkein helpoin seuloa juuri somessa, enkä minä tarkoita sillä vain suuria kanavia kuten Facebook tai Instagram. Kokonaisia trendien tutkimuksia tehdään erilaisten somekanavien, mm. blogien ja some- vaikuttajien päältä.  

Jos nyt kuitenkin ruoditaan omaa intoani kirjoitella Ukrainan tilanteesta ja ihmisistä, niin on kaksi asiaa, joihin tähtään. 

1.

Omat ystävät ja sukulaiset sieltä rintamalta pyytävät jakamaan niin paljon todellista tietoa kuin mahdollista. Kyllä, Euroopassa todenmukaisia uutisia tulee paljon esille. Mutta on maita, joissa Ukrainan tilanteesta ei päivitetä mitenkään tiheästi jos lainkaaan. Myös infon todenmukaisuus voi olla miten sattuu. Minulla on paljon lukijoita ympäri maailmaa, joten heille se tieto voi olla tärkeä ja tarpeellinen.

2.

Uskon, että voin bloggaajana vaikuttaa siihen, että avun tarve täyttyy nopeasti ja tehokkaasti, mutta myös asianmukaisesti. Toivon, ettei Ukrainan pakolaisille synny elinikäisiä traumoja tai ainakin heillä on kanava, mitä pitkin ne traumat saa hoidettua ja tarpeet tyydytettyä. Avun tarve on sekä akuutti että pitkäkestoinen.

Haluan myös välittää teille tiedon siitä, että ukrainalaiset – pakolaiset, taistelijat, maahan jääneet siviilit – arvostavat suuresti teidän tukeanne ja apuanne. Heille on lohdullista tietää, että Eurooppa seisoo heidän rinnallaan, että heidän äänensä on kuulolla eikä heidän hätäänsä unohdeta. Vaikka valtamediassa näytetään enimmäkseen itkeviä naisia ja lapsia, tavallisen ukrainalaisen katse on nyt vakava, mutta luottavainen. He ovat taistelijoita ja selviytyjiä, ei uhreja. 

Uutisvirta Ukrainan tapahtumista.

Referenssit:

5 vastausta artikkeliin “Tiedon lähde

  1. Ymmärrän, että monia ahdistaa Ukrainan sota ja siitä lukeminen. Mutta kirjoittamalla viestimme myös, että he ovat meidän ajatuksissamme. ❤️

    1. Kiitos tuesta! Ukrainalaisille on äärimäisen tärkeä, että maailmaa tietää totuuden sodasta.

  2. Minä olen kokenut hyvänä, että kirjoitat Ukrainan tilanteesta. Samankaltaisuus uutisten kanssa ei häiritse. Olen ajatellut juurikin kuten kirjoitit, että sinun kauttasi sukulaisesi ja ystäväsi saavat äänensä kuuluviin ja jaettua kokemaansa ulkomaailmaan.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.