Viikko 8

Ukrainan uutisia

Ukrainan uutisia.

Jälleen kerran kirjoitan, ja jälleen kerran Ukrainan uutisista. Pahoittelut!

Olen äsken saanut yhteyden sukulaisiin Kakhovkassa. Soitin heti perässä, kun sain yhteyden FB kautta. Ainakin netti toimii vielä. 

Uutiset ovat tosin sellaisia, etten pysty käsittelemään niitä täysin vieläkään. 

Ukrainan uutisia

“Надя, привет! Ты уже поняла что у нас началась война, сколько будет длиться не знаем. В Каховке идут бои за ГЭС, пока ничего не понятно. Захватывают, то одни, то другие. Началось мародерство, местные бандюки, наркоманы. Грабят магазины, и.т.д. Вот пока так… “

“Nadia, hei! Ymmärsit varmaan jo, että meillä alkoi sota, emme tiedä kuinka kauan se kestää. Kakhovkassa käydään taisteluita vesivoimalaitoksesta, toistaiseksi mikään ei ole selvää. Se vallataan vuoronperään, ensin yhdet, sitten toiset. Ryöstely alkoi, paikallisia rosvoja, huumeiden väärinkäyttäjiä. Kauppoja ryöstetään jne. Toistaiseksi näin…” (Lopputeksti on henkilökohtainen).

Kakhovka on nyt piiritetty ja sitä uhkaa nälänhätä. Paikallinen leipomo ilmoitti, ettei pysty tuottamaan enää leipää, koska raaka-aineiden saanti on katkennut. 

Kauppojen ryöstöjen vastaan oli koottu puolustuspartiot, lähinnä nuoremmat miehet, jotka päivystävät kaduilla.

Pääsyä kaupungista ulos ei ole, koska venäläiset joukot pitävät piiritystä ympärillä. On kuultu, että henkilöautoja ammutaan, joten kukaan ei uskalla liikkua omilla autoillaan. 

Tässä on kyse iäkkäistä ihmisistä, joiden terveyttä on heikentänyt äskettäin podettu korona, joten heillä ei ole mitään toivoa päästä sieltä koskaan pois. 

Näyttää siltä, että Putin on kopioinut Stalinin strategian 1930-luvulta, jolloin miljoonia ukrainalaisia tapettiin nälkään. Putin inhoaa heitä vähintään yhtä paljon, vaikka puhuu veljeskansasta.

Tässä sitten on suurin piirtein viikon kuulumisia.

Olen yrittänyt lueskella muiden kirjoituksia asiasta ja sen ympäriltä. Minua lähinnä huolestuttaa, miten Ukrainan kaupunkeihin saa ruoka-apua. 

Marjon postauksessa on koottu linkkejä, miten tällä hetkellä voi auttaa ukrainalaisia. Toivottavasti tätä kautta apu sinne ennättää ennen kuin on liian myöhäistä.

Ukrainan uutisia.

Referenssit:

7 vastausta artikkeliin “Viikko 8

  1. Kiitos, kun jaat ajankohtaista tietoa tilanteesta Ukrainassa. Jaksamista läheisillesi ja myös sinulle tämän hädän keskellä. Meidän kaikkien lahjoituksilla on nyt merkitystä ja sinä tuot sen hyvin esiin. Toivottavasti ruoka-apu saadaan perille.

  2. Jaksamista sinulle, sukulaisille ja tutuille! Käsittämätöntä miten ihminen kohtelee ihmistä 🙁

Vastaa