Kuntoillen viikko käyntiin

Kuntoillen viikko käyntiin

Kuntoillen viikko käyntiin.

Viikko tosiaan lähti vauhdikkaasti käyntiin. Tässä Helin sanat ovat käyneet taikasauvana.

Maanantain mukavan keväinen ilma houkutteli iltalenkille ja tiistaiaamuksi oli luvassa maraton.

Vaikka kyse ei ollut varsinaisesta 42 km juoksusta, nämä pari kilometriä, joita kävelimme yhdessä, oli monille ihmisille elintärkeitä. Kyse oli nimittäin Kokandin Naisten Komitean järjestämä inklusiivinen maraton. Moni nainen, joiden jokapäiväinen elämä kuluu neljän seinän sisällä, pääsivät osallistumaan tapahtumaan. 

Kuntoillen viikko käyntiin
Kokandin keskusta ilta-auringossa

Tällä hetkellä Uzbekistanissa on meneillään massiivinen kampanja, jonka tarkoituksena on edistää tietoa inklusiivisesta kasvatuksesta ja arjesta sekä kouluttaa osaajia sillä saralla. Kokandin yliopisto on osaltaan osallisena inklusiivisten opetusmenetelmien kehittämisessä.

Naisten Komitean jäseniä
Kuntoillen viikko käyntiin
Poliisit töissä
Muborak A. G‘aniyeva (yliopiston punaisessa univormussa) – yksi tapahtuman koordinaattoreista

Vaikka uudemmissa rakennuksissa ja saneerausten yhteydessä liikuntarajoitteisuus on otettu hyvin huomioon, monille ihmisille on edelleen vaikea lähteä ulos kokeilemaan, joko asiaan on tullut parannusta. Sen takia kouluttaminen ja tiedon edistäminen on erittäin tärkeää. Monesti iäkkäitä liikuntarajoitteisia, näkö- ja kuulovammaisia ihmisiä pitää myös kouluttaa tarjolla olevien apuvälineiden käytössä. 

Maratonin reittiä kaunistivat lastentarhojen, koulujen ja kerhojen käsityöt.

Mitä tulee liikuntaan, niin pitää varmaan skarpata hieman. Vaikka Uzbekistanissa bikineille ei ole mitään käyttöä, niin toivoa on, että vesistöä pääsee näkemään vielä tämän vuoden puolella. 

Kuntoillen viikko käyntiin.

Active Life Archives – Via Per Aspera Ad Astra

Lenkin jälkeistä sisältörikasta lukemista:

www.nelkytplusblogit.fi
40+ Blogit

Visits: 180

9 vastausta artikkeliin “Kuntoillen viikko käyntiin

  1. Piti oikein googlettaa, jotta mitä tarkoittaa “inklusiivinen kasvatus”. Nyt tiedän hieman enemmän siitäkin 🙂 Hyvä ajatus kasvatuksessa ja opetuksessa.

  2. Mahtava idea tuo inklusiivinen maraton! Hienoa, että kannustetaan ihan kaikkia liikkumaan ja kynnys osallistumiselle matala 🙂

  3. Hieno juttu, että tällaisia järjestetään. Elämänpiiri on kovin pieni, jos kotoa ei tule poistuttua. Ja se pienikin liikunta on tärkeää.

  4. Olipas mielenkiintoinen tapahtuma. Kiitos kivasta esittelystä!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.