Blogihaaste matkabloggaajille

Blogihaaste matkabloggaajille

Blogihaaste matkabloggaajille.

Tällä haluan itse asiassa esittää matkabloggaajille (ja miksei kaikille muillekin) avoimen blogihaasteen. Tämä kysymys heräsi huomattuani, että moni matkabloggaaja valitsee varsin yllättäviä ja haasteellisia kohteita. 

Joskus hyvin vaikeasti lähestyttävissä oleva kohde on minulle helppo ymmärtää: yksi sellaisista on Matkalla Missä Milloinkin -bloggaajien Mikon ja Marikan matka Etelämantereelle. Jos joskus aukenee mahdollisuus lähteä sinne, niin lähden ilman muuta.

On taas olemassa paikkoja, joista en ole ihan näin varma. On maita, joissa matkustaminen on suorastaan vaarallista joko heikon poliittisen tilanteen tai puutteellisen hygienian takia. On muutenkin paikkoja, joissa matkustaminen on epämukavaa, koska sieltä puuttuu lähes kaikki. Ei ole juoksevaa vettä, on sähkökatkoksia, on kylmä sisätiloissa, ruokaa ei riitä kaikille. Mitä tavallinen (tai ei ihan niin tavallinen) ulkomaalainen etsii niistä? 

Itse vältän paikkoja, joissa:

 • ihmisoikeuksia poljetaan (esim. lasten tai naisten asema on erittäin huono);
 • puuttuvat perusmukavuudet;
 • syödään kaikkea, mikä liikkuu. 

Siihen minulla on oma pointtini: olen kokenut tarpeeksi vesi- ja sähkökatkoja, käynyt kylmissä suihkuissa ja jäätyneissä vessoissa, syönyt kelvotonta ruokaa, palellut ja nähnyt nälkää, etten ole nyt halukas maksamaan näistä kokemuksista. 

Mahdollisille kysyjille Uzbekistanin oloista voin vastata ennakkoon: ei täkäläiset olot ole millään tavalla erikoisia. Keskuslämmitys toki pätkii, joten porukka lämmittelee kaasulla ja sähköllä välillä, monissa paikoissa on myös ilmastointilaitteita, joten se käy myös lämmittimistä.  

Kuumaa vettä ei tule keskitetysti kaikkialle, joten suurin osa kämpistä on varustettu boilereilla (sähköisillä tai kaasulämmitteisillä). Uusimmissa kämpissä on lattialämmitykset (kuten meillä asuntolassa). Tietysti aurinkosähkö olisi täällä kova sana, mutta se ei ole vielä kovin yleinen.

Sähkö katkeilee välillä, mutta vain hetkeksi yleensä. Ilmeisesti on jotain käyttöpiikkejä, joiden seurauksena sulakkeet pamahtavat. Kerran oli suurempi katkos, melkein koko kaupunki oli ilman sähköä monta tuntia. Oli jokin suurempi ongelma.

Ruokaa on paljon. Se on varsin edullista ja maukasta. Ravintolat ovat siistejä ja nykyaikaisia. Kadut ovat hienosti valaistuja, puhtaita ja huollettuja. Ihmiset ystävällisiä ja sivistyneitä. 

Eli Uzbekistan ei käy extreme-maaksi, ei asuin- eikä turistimaana. 

Blogihaaste matkabloggaajille.

Mitkä ovat ne kaikkein oudoimmat paikat, joissa te olette joskus käyneet? Mitä kokemuksia ja tuntemuksia siitä heräsi? 

Blogihaaste matkabloggaajille

Kuvitus: Happy Color®

10 vastausta artikkeliin “Blogihaaste matkabloggaajille

 1. Mielenkiintoinen haaste. Voisin kai valita aiheen, miksi valitsen jonkun matkakohteen….
  No vuodenvaihteessa valitsin kohteen sen vuoksi, että oli voucher mikä tuli käyttää (korona). No olimme samalle reissulle olleet menossa jo aiemmin. Kai vastaus voisi olla uteliaisuus.

 2. Jaa’a, uteliaisuus vie näkemään monenlaisia paikkoja. Toisaalta päätyö journalismin parissa ajaa myös kertomaan vähemmän tunnetuista paikoista. Toisinaan kohde valikoituu ihan vain sillä, että kappas, ensi viikolla saisi viidelläkympillä lennot paikkaan X…
  En kyllä osaa valita mikä on käymistäni kohteista erikoisin. Bucket listalla on juurikin tuo Etelämanner, se kun on ainoa manner, jolla en ole vielä käynyt.

 3. En ole kirjoittanut kuin yhdestä matkastani. Tästä voisin ottaa koppia sen verran, että yritän kirjoittaa matkablogin seuraavasta reissustani! Etelä-mantereelle minua ei kyllä saa, tykkään liikaa mukavuuksista 😂

 4. Täytyy yrittää jossain vaiheessa tarttua tähän! 🙂 Itse asiassa on muuten varsin kiinnostava tuo aikaisempikin kysymys, että mitä paikkoja sitä välttää, jota voisi analysoida myös enemmänkin eikä vastaukset ole ihan helppoja tai suoraviivaisia.

  1. Se olisi tosi kiva, jos tarttuisit! Tiedän hyvin, että lukijoita kiinnostaa kovasti, miten matkabloggaajat valitsevat tai jättävät valitsematta matkakohteita. Lukijoista tuntuu, että matkabloggajilla on aivan eri kriteerit matkakohteiden valintaan kuin heillä 😊.

  1. Heips!

   Olisin ihan mielelläni ottanut tämän haasteen vastaan, mutta mulla ei ole keittiötä käytössä tällä hetkellä. Joten kaikista yllättävin resepti, jonka pääsen tekemään, on kylmät tai mikrossa lämmitetyt nakit. Pidän tämän kuitenkin mielessä, jos tilanne muuttuu yhtäkkiä.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.