Maanantaikappale – Viikon kuulumiset

Maanantaikappale - Viikon kuulumiset

Maanantaikappale – Viikon kuulumiset.

Maanantai on itse asiassa ihan hyvä päivä. Silloin kun työ miellyttää ja viikonloppu oli rentouttavaa, on ihan hyvä aloittaa uutta viikkoa. 

Ihminen on kuitenkin outo olento. Vaikka kuinka kivaa olisi matkoilla, silti hetken päästä tekee mieli linnoittautua omaan kotiluolaan. Hotellissa asuminen on toisaalta mukavaa – ei tarvitse siivota eikä sen kummemmin pakottaa päätään ruoan tekemisellä, – mutta silti tuttu ja turvallinen ympäristö houkuttaa jossain vaiheessa. Uudet kokemukset kuormittavat välimuistia sen verran paljon, että muutamassa päivässä tekee jo mieli päästä jäsentämään ajatuksiaan ihan omassa rauhassa. 

Omalla kohdallani nämä seikat korostuvat entisestään, koska olen mielestäni patoutunut introvertti. Tarvitsen paljon omaa aikaa ja tilaa. 

Olemme juuri palanneet muutaman päivän komennukselta Tashkentiin ja Samarkandiin. Minulle molemmat paikat olivat uusia tuttavuuksia, vaikka Tashkentissa olen viettänyt yön ja pari tuntia vapaata, silloin kun olin vasta saapunut Uzbekistaniin. 

Nyt Tashkent on avautunut uusista kulmista. 

Matkan tarkoitus oli tutustua Uzbekistanin ja Keski-Aasian historiaan ja kulttuuriin. Häpeäkseni itsekin olin hyvin tietämätön näistä asioista. Tämän alueen kartta on suhteellisen uusi: maat, sellaisina kuin me niitä tunnemme, ovat ilmestyneet siihen vasta muutama vuosisata takaperin. Lähihistoriassakin rajat liukuivat vielä välillä.

Minua kiinnostaa hyvin paljon tietää, miten nykyiset kielet kehittyivät tänne, koska alueella on useita eri kieliryhmien edustajia. Samalla turkkilaisten kieliryhmä on varsin runsas.

Matkamme oli hyvin sisältörikas. Yritimme nähdä ja kokea niin paljon kuin mahdollista, joten omia sinisiä hetkejä koitti minulle paljon 😂.

Nyt olisi kyllä levon hetki, mutta meillä työviikko jatkuu vielä 30.12. asti. Eli ei muuta kun sorvin ääreen.

Matkastamme tulee julki useitakin artikkeleita, koska en usko että pystyn mahduttamaan kaikkea yhteen ja samaan. Otin myös 1200 kuvaa matkastamme 😁.

Maanantaikappale – Viikon kuulumiset.

Referenssit:

Visits: 237

2 vastausta artikkeliin “Maanantaikappale – Viikon kuulumiset

  1. Itse olen introvertti ja hyvin herkkä sellainen. Tarvitsen todella paljon omaa tilaa, varsinkin työpäivien jälkeen.

  2. Mulla on ihan sama juttu, tarvitsen paljon omaa tilaa ja aikaa. Se on hirvittävän tärkeetä, jotta saa asioita jäsenneltyä ja rentouduttua.
    Tosi kiva lukea sun reissuista! 🙂

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.