Joulukortteja maailmalta

Joulukortteja maailmalta

Joulukortteja maailmalta.

Tällä kauniilla joulunodotuksen hetkellä kaikki blogikirjoitukset ovat tupaten täynnä täydellisiä ja kauniita jouluja. Se on tosin vain yksi tapa viettää tätä merkityksellistä juhlaa.

Miten vietetään erilaista joulua, koti-Suomessa tai muualla maailmassa? Jos yhtäkkiä mieli tekee paeta rutiinejaan tai muuten vain uteliaisuudesta.

1. Jouluksi kotiin

Joulukortteja maailmalta - Jouluksi kotiin

Joulua voi viettää muuttolaatikkojen keskellä. Silloin kun muutimme ensimmäiseen omaan asuntoon (se oli tosin omakotitalo keskellä metsää), joulun alta ei keretty siirtämään kuin osa tavaroistamme toiseen osoitteeseen. Pakkasta oli -10-15 C ja talo oli kylmentynyt aika tavalla. Istuttiin silloin muuttolaatikoiden päällä ja syötiin mikrossa lämmitettyjä kaupan laatikoita. Jouluruokia saimme tehtyä vasta uudeksi vuodeksi. 

2. Kaamosta pakoon

Joulukortteja maailmalta - Joulu Teneriffalla

Se oli viimeinen vuosi pieneksi käyneessä vuokra-asunnossa. Töitä oli poskettoman paljon joulun alla ja voimat olivat molemmilta aivan lopussa. Joten joulukirin lähestyttyä loppuaan, jotain 20.12 kiepeillä, päätimme lähteä jouluksi pois Suomesta. Matkalippujen saaminen oli jo vaikeaa, mutta löysimme pari peruutuspaikkaa Aurinkomatkojen charterille Teneriffaan. Lento oli karsea, mutta itse loma ihan kiva. Se oli se lento, jolloin mulla loppui käteinen kesken eikä korttini toiminut, joten sain kauhean migreenin nestevajauksesta.

Vietimme Tenerifalla sekä Joulun että uuden vuoden.

3. Joulu työmatkalla

Joulukortteja maailmalta - Joulu Kiinassa

Joulua voi viettää työmatkalla Kiinassa. Sekin on keino paeta arkipäivää. 

4. Joulu Nizzassa

Joulukortteja maailmalta - Joulu Monacossa

Se loma oli ihan vain irtiotto omasta yrittäjän arjesta. Ongelmana on se, että yrittäjän on lomailtava vain silloin, kun työ antaa myöden. Joten lomat harvoin osuvat samoihin aikoihin muun kansan kanssa. Joululoma on niitä harvoja, joita oikeasti pääsee viettämään. Silloin Suomi on laitettu moneksi päiväksi kokonaan kiinni.

5. Joulu Tallinnassa

Joulukortteja maailmalta - Joulu Tallinnassa

Lähimatkailua Virossa – klassinen ja helppokäyttöinen joululoma. Se on niin helppo, että saman joululoman voi viettää sekä kotona että matkoilla.  

6. Joulu uutta asuinmaata katsastamassa

Joulukortteja maailmalta - Joulu Portugalissa

Albufeirassa ja Lissabonissa vietimme joulun katsastaen uutta asuinmaata itsellemme. 

Lisää Portugalista: Portugalin vuosi kuvissa

7. Joulu Gozolla

Gozon joulu oli jo varsin erilainen, vaikka oli meillä jouluruokia pöydällä.

Lisää Gozosta: Joulu Gozolla

8. Joulu työkomennuksella

Joulun voi viettää myös työkomennuksella Uzbekistanissa. Senkin lisäksi työmatkoilla samaan aikaan, jolloin Suomi yrittää rauhoittua jouluksi. 

Lisää Uzbekistanista: Joulu on taas täällä! – In Via

Joulukortteja maailmalta.

Referenssit:

12 vastausta artikkeliin “Joulukortteja maailmalta

  1. Me ollaan mielellämme matkoilla joululomalla. Viimeksi 2019 Krakovassa sekä Zakopanessa. Voisin tosin aina olla Krakovassa. 2018 oltiin Tallinnassa.

  2. On hienoa päästä kokemaan erilaisia jouluja niin ei pääse kyllästymään:)
    Mietin, jotta monessakohan eri maassa minä olen jouluni viettänyt. Sain laskelmissani vain 3 eri maata, mutta toki monia erilaisia juhlapyhän viettotapoja on tullut kokeiltua yksistään jo Suomessa.

  3. Hauskaa nähdä joulua muualla! Itse olen äidillä ollut kaikki joulut mutta vaistoan jossin vaiheessa joulun ulkomailla..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.