Joulu on taas täällä!

Joulu on taas - Kokand Uni in full Christmas glow

Joulu on taas! 

Ihmeellistä miten aika nykyään häviää. Taas joulu on ovella. Mistään muusta ei voi enää kirjoittaa eikä puhua.

Ymmärtääkseni eteläisemmässä osassa Suomea on nyt pimeää. Oikein kunnon pimeää. Lumet sulivat ja loska valtasi teitä ja katuja. Pimeyttä yritetään häätää runsaalla jouluvalaistuksella ja kirkasvalolampuilla. Olen äskettäin lukenut myös Tiian postauksen asiasta. 

Hassua, minä harvoin olen kerennyt huomaamaan sitä pimeyttä. Yrittäjän arjessa tämä aika on niitä vuoden kiireisimpiä, joten vasta jouluna pääsi vähän vetämään henkeä. Lähdimme etelään aina kun voimme. 

Toki on vietetty monia jouluja koti-Suomessakin, kerran myös muuttaessa yhdestä paikasta toiseen. Painettiin hiki hatussa monta päivää, joten jouluaatoksi olimme jo uudessa kodissa. Silloin söimme jouluruoat vasta uutena vuotena, mutta jouluruokaperinteestä ei voinut luistaa. 

Tätä nykyään joulu näkyy tavalla tai toisella jokaisessa maailman kolkassa. Kiinakin oli täynnä joulukuusia ja joulupukkeja.

Meidän yliopisto on pukenut päälleen jouluvalaistuksen. Täällä tosin joulupukki kuuluu uuden vuoden juhlintaan.  

Tämä ei kuitenkaan ole vielä varsinainen joulupostaus. Ehkä sittenkin kirjoitan oikean joulupostauksen jossain vaiheessa. Jos inspistä riittää.

En edes tiedä missä vietän joulun tällä kerralla. Minusta tuntuu, että komennuksella Samarkandissa tai Taškentissa. 

Se on varsin surullista, koska tämä tulee olemaan ensimmäinen joulu, jolloin olen erossa perheestäni. Ehkä en halunnut myöntää itselleni, mutta onhan minulla ikävä heitä. Yritän upottaa ikävääni töihin. Niin kauan, kun minulla on paljon tekemistä, se on siedettävää. Heti kun olen hetkeksi yksin ajatusteni kanssa, ikävä valloittaa mielen.

Onneksi Kokandissa on aurinkoista. Valoisat päivät auttavat jaksamisessa kummasti. Sää on ollut nyt aika viileää, +3-5 C asteen kieppeillä, joten ulkoilut jäivät vähäisiksi. Eihän mulla ole täällä kunnollisia talvivaatteita mukana.

Huomenna mennään Rishtoniin katsomaan, miten perinteisiä keraamisia astioita tehdään. 

Joulu on taas - Kokand Uni in full Christmas glow

Joulu on taas!

Referenssit:

3 vastausta artikkeliin “Joulu on taas täällä!

  1. Aika menee kyllä super nopeaa, ehkä osin siksi että on tekemistä.

    Hienot nuo jouluvalot ✨

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.