Klikki-tähdet

Mitkä aiheet kiinnostavat blogin lukijoita? - Klikki-tähdet

Mitkä aiheet kiinnostavat blogin lukijoita?

Mitkä aiheet kiinnostavat lukijoita? Se on yksi bloggaamisen suurimpia kysymyksiä kautta aikojen. To be or not to be? -tasoa.

En minäkään pysty siihen vastaamaan yksinkertaisesti ja kattavasti. Lukijoita on niin moneksi. 

Tein epätieteellisen tutkimuksen aiheista sen perusteella, mitkä ovat blogini klikki-tähdet. Kuten yleensäkin, listoja voi olla monia ja niiden tulokset eroavat toisistaan. Esimerkiksi Blogit.fi listoilla on eri postaukset kuin omien WP- tilastojen keräämässä listassa.

Suuren ja kirjavan yleisön mielestä

Blogit.fi on tällä hetkellä suurin avoin ja riippumaton listausalusta, jossa sekä bloggaajia että yleisöä on joka lähtöön. 

Toinen heterogeeninen yleisö on FB bloggaajaryhmät, jotka ovat pelkkiä postausjakoja varten (haulla bloggaajat tai blogit löytyy kymmeniä suurempia ja pienempiä ryhmiä, joihin hyväksytään yleensä sekä bloggaajia että lukijoita, esim. Bloggaajat Meet Lukijat.

Tästä on vaikeampaa irrottaa mitään tilastoja, koska FB ei tarjoa tarkkoja tietoja, mistä klikki on tullut: ryhmistä, mistä ryhmistä vai omasta feedistä.

Top 5 Blogit.fi listoilla

1.

Suomen blogilistan perusteella suomalaisten tärkein huoli on nurkkien tyhjennykset, tavaramäärän vähentäminen ja siivous. Nämä aiheet pysyvät eturivissä kuukausia.

Projekti Varastontyhjennys. Tavaramäärän vähentäminen banner Projekti: Varastontyhjennys

minimalismihaaste Minimalismihaaste

Kevätsiivous banner Kevätsiivous 

2.

Toiseksi tärkein aihe on talous ja säästäminen. Ilmeisesti kädestä suuhun eläminen ei enää kiinnosta kansaa. Muttei järjetön piheyskään ole enää muodissa. 

säästövinkkejä parempaan elämänlaatuun Säästövinkkejä, jotka nostavat elämänlaatua

Possut Säästövinkit kokeilussa: Kannattaako nähdä vaivaa?

Vinkkejä rahavirran huoltoon tavalliselle perheelle, käytännön esimerkkejä ja työkaluja. Rahavinkkejä keskiluokalle. Vinkkejä rahavirran huoltoon tavalliselle perheelle

Ehkä yllättävintä oli se, että shoppailu, vaate- ja kauneuspostaukset ovat jakaneet toisen sijaan säästövinkkien kanssa. Syy lienee siinä, että niissäkin on painopiste terveessä järjessä ja kestävässä kulutuksessa. 

Minun Tallinnani banner Minun Tallinnani – Shoppailijan paratiisi

Etelän vaatetuksen yllätyspiirteet banner Etelän vaatetuksen yllätyspiirteet

Matkalaukku - työ banner Miten pakkaan lyhyelle työmatkalle?

3.

Kolmanneksi nousivat perheasiat. Lapsiperhe ja äitiysaiheiset kirjoitukset jäivät kolmannelle sijalle syystä: lapsiperheiden määrä on laskenut tasaisesti, joten aihe kiinnostaa entistä harvempia.

Äitiys: Vauvavuoden tabuja 

Raskausajan möröt banner Raskausajan möröt

Lapseni on rikki - Poikien kasvatus Markus banner Lapseni on rikki!

4.

Neljänneksi suosituin aihe on ruokakulttuuri ja tavat, ravintolavinkit ja arvostelut. Se oli minulle hienoinen yllätys. En ole edes ruokabloggaaja, vaan jaan välillä omia kokeiluja ja kokemuksia, jotka ovat kertyneet matkan varrella. 

Pöytä on katettu - Tallinnan ravintolatarjonta banner Pöytä on katettu

Sokerikammo

Välimerellisiä oppeja suomalaisille banner Välimerellisiä oppeja suomalaisille 

5.

Viidenneksi suosituimmaksi nousi matkustaminen (erityisesti lähimatkustelu) ja eri maiden kokoelmat. Siitä tuli tosin kirjoitettua paljon ja hartaasti. En edes alun perin kaavaillut blogiani matkablogiksi vaan lifestyle-sekasotkuksi, mutta pikkuhiljaa matkustus otti valtaosan julkaisutilasta. Enkä ole siitä kovin pahoillani. Päätin juuri, että teen blogilleni siirtopyynnön listan matkailu-osiolle. Joka tapauksessa tulen olemaan nyt tien päällä ainakin pitkään. Katsotaan, miten käy. 

13 yleistä virhettä etelään muuttaessa banner 13 yleistä virhettä etelään muuttaessa ja mitä niistä opin – Live To Travel

Jõhvi-kokoelma

Tallink City Hotel banner Uutuuttaan hohtava Tallink City Hotel ****

Viidennen sijan matkustamisen kanssa jakoivat korona-postaukset, kenties sen takia, että miltei kaikki niistä olivat sidottuja matkustamiseen.

Ensimmäinen korona-kolhu Ensimmäinen korona-kolhu

Janssen koronarokote banner Ota tai jätä: Koronarokote

Miten välttää koronatartunta matkustaessa banner Miten välttää koronatartunta matkustaessa? 

Eli keskiverto Suomen blogilistan lukijan voi määritellä näin:

Järjestystä ja järkevää tavaramäärää arvostava henkilö, joka haluaa kuluttaa tietoisesti sekä hoitaa taloutensa aina paremmalla tavalla ja joka on kiinnostunut yhteiskunnallista asioista ja sen sosiaalisista aiheista. Hän arvostaa hyvää ruokaa ja uusia kokemuksia muun muassa matkustaessa.

Lista tietysti elää koko ajan. Tulee uusia postauksia, joten yksittäiset artikkelit liikkuvat sijasta toiseen.

Tilastoja voi lukea monella eri tavalla, joka sopii omaan tarkoitukseen. Joidenkin postausten nousu klikki-tähdeksi oli minullekin yllätys.

Omat tilastot

Omien tilastojen klikki-tähdet lista perustuu siihen, miten postauksia tuli luettua kaikkien kanavien kautta.

Kaikkien aikojen Top 10 

Tässä on tämän hetken tilastot. WordPress-alustojen ja oman domainin yhdistelmä on sillä tavalla mainio, että lukijamäärät per postaus nousevat koko ajan. Yksittäinen artikkeli (toki hyvin seottu ja kiinnostava aiheeltaan) ei huku feedin massaan, on hyvin löydettävissä sekä omassa kanavassa että Googlen kautta.

Paljon riippuu siitä, miten mikäkin postaus oli jaettu tai mainostettu. En ole mainostanut mitään tiettyä postausta rahalla. Suunnilleen kaikki postaukset oli jaettu bloggaajien jakoryhmissä ja jotkut teemapostaukset muissa ryhmissä (kuten Ulkosuomalaisten blogit tai Reissupostauksia -ryhmissä),  mikä toki vaikutti lopputulokseen. Matkustamisesta kertovat postaukset, kuten Road trip postaukset ovat odotetusti menestyneet asiasta kiinnostuneiden keskuudessa (Autolla Euroopassa), koska suurin osa kansasta kuitenkin lentää eikä aja määränpäähän. 

 1. 13 yleistä virhettä etelään muuttaessa banner 13 yleistä virhettä etelään muuttaessa ja mitä niistä opin
 2. Projekti Varastontyhjennys. Tavaramäärän vähentäminen banner Projekti: Varastontyhjennys
 3. säästövinkkejä parempaan elämänlaatuun Säästövinkkejä, jotka nostavat elämänlaatua
 4. Entäs jos kaikki ei olekaan hyvin - Reissukuulumisia banner Entäs jos kaikki ei olekaan hyvin? – Reissukuulumisia 3801 – In Via
 5. Tallinna 3801 banner Road trip 3801 – Days 6-7. Viro
 6. minimalismihaaste Minimalismihaaste
 7. Kevätsiivous banner Kevätsiivous 
 8. Koulu maailmalla Koulu maailmalla
 9. Ensimmäinen korona-kolhu Ensimmäinen korona-kolhu
 10. monikielisten lasten varhaisiän kielten kehitys Kuin kaksi marjaa – Kaksi- ja monikielisten lasten varhaisiän kielten kehitys

Tähän listaan pääsivät postaukset, joiden lukijamäärä oli 1300-700. Useimmiten menestynyt postaus kerää muutamassa päivässä noin 500 lukijaa, niiden määrä nousee pikkuhiljaa edelleen. Flopeilla lukijamäärä voi jäädä alle sadan. Useimmiten on kuitenkin 300-500 kieppeillä. Nämä ovat kuitenkin pienen blogin lukuja, onhan blogini täyttämässä vasta 2 vuotta.

Google haun Top 10

Googlessa menestyivät odotetusti postaukset, jotka olivat parhaiten optimoitu hakukoneille, mutta siinä listassa oli myös musta hevonen. Symbioosi-niminen äitiyteen ja lapsiperheeseen paneutuva postaus pitää itsepäisesti toisen sijan googlen rankingissa. 

En optimoi suomenkielisiä tekstejä muille hakukoneille. Vaikka sieltä täältä tulee yllättävästi osumia vähän välein.

 1. shopping banner My Shopping Directory – Omasta kokemuksesta
 2. ÄIDIN JA VAUVAN SYMBIOOSI Äidin ja vauvan symbioosi – lapsiperheen arki
 3. Nettishoppailun plussat ja miinukset Nettishoppailun plussat ja miinukset 
 4. Projekti Varastontyhjennys. Tavaramäärän vähentäminen banner Projekti: Varastontyhjennys
 5. Tallink City Hotel banner Uutuuttaan hohtava Tallink City Hotel ****
 6. Minimalismihaaste - Viikko 4 Minimalismihaaste – Viikko 4 
 7. kosmetiikan suosikkilistani banner 2 Kuvankaunis – Oma suosikkilistani
 8. E-kirjan hiilijalanjälki banner E-kirjan hiilijalanjälki
 9. Henkilökohtainen paratiisi, eli diginomadi kutsumusammattina
 10. ammatinvaihto banner Ammatinvaihto – ojasta allikkoon

On olemassa aiheita, jotka kiinnostavat aina, kuten ihmissuhteet, mutta kirjoitan niistä niin vähän, etten voi pätevästi osoittaa mitään tilastoja sillä saralla.

Mitkä aiheet kiinnostavat blogin lukijoita?

Referenssit:

Kuvitus: Happy Color®

© 2023 VIA PER ASPERA AD ASTRA

5 vastausta artikkeliin “Klikki-tähdet

 1. Mä tuossa kun siirryin Vaikuttajamedialle, niin seurailin paljonkin tilastoja, mutta nykyään en juurikaan sitä enää tee. Menee paljon aikaa siihen ja alkaa stressaamaan sitä. Olen pyrkinyt palaamaan siihen mitä oli aikanaan kun aloitin bloggauksen. Mulla eniten tuo kävijöitä tuunauspostaukset.

  1. Itse seurailen tilastoja lähellä huvikseen, mutta myös saadakseni tietoa siitä, missä mennään ja mitä kiinnostaa lukijoita, koska oma blogini on kaikkea muuta kuin niche 🙂

 2. Mielenkiintosta! Munkin olis tarkotus tutkia tilastoja tarkemmin. Blogin oman listauksen kärjestä löytyy yllätyksiä! Olen ilmeisesti vahingossa tehnyt jonkinlaista hakukoneoptimointia 😀

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.