Minun Tallinnani – Korunkaunis

Korunkaunis – korukaupat Tallinnassa.

Korut ja käsityöt Tallinnassa

Lilly Spring Grenardi
Lempivärini Lilly Spring setissä

Siellä, missä Suomessa koruliikkeet tarjoavat paljon omaa tuotantoa ja kotimaisia brändejä, Virossa panostetaan tunnettuihin eurooppalaisiin merkkeihin ja tilaustöihin.

Itse olen ostanut korujani milloin mistäkin sekä teettänyt tilaustöinä. Koruliikkeitä on Tallinnassa useita eri hintatasoja ja tarjoavat erilaisia palveluita. Tallinnassa on myös paljon tunnettuja (ja vähemmän tunnettuja) koruntekijöitä.

Maailmanluokan luksusta: Grenardi

korukaupat Tallinnassa, Grenardi
Sormus Lilly Spring mallistosta

Vaikka Grenardi (Ulemiste, Rocca al Mare, Viru) on itse asiassa pieni ketju, joka on edustettuna kaikissa kolmessa Baltian maassa, aivan tusinatavaraa se ei myy. Lilly Spring, Shine, Moraglione, Georgio Visconti, Mayumi – Viron Grenardin toimitusjohtaja ja sisäänostaja Julia Shandra (kuvassa kanssani) kiertää ympäri maailmaa etsimässä kauppoihinsa tyylikkäitä uutuuksia.

Grenardin tyyli on hyvin klassinen, eikä näistä koruista kukaan koskaan tule arvaamaan, että olet käyttänyt niitä vuosikausia. 

Minulla on muutama sieltä ostamani korusetti, jotka säästän suurimpia menoja varten.  

Jokapäiväistä tyylikkyyttä: Given

Given by Grenardi
Given

Grenardin pikkusisko Given avasi ovensa muutama vuosi sitten suosioon nousseen casual trendin myötä. Given on Grenardia edullisempi ja jokapäiväsempi ilmestys, josta saa pukukoruja, tyylikästä hopeaa ja hillittyä kultaa. 

Mikä tässä on jujuna, edulliset hopeat ovat silti poikkeuksetta laadukkaita. Ne eivät mustu, kultaukset eivät lähde liukenemaan eikä kivet putoile. 

Tämän ketjun kaupoissa on myös erittäin korkea palvelukulttuuri. Asiakas on aina kuningas huolimatta siitä, mitä hän ostaa sillä hetkellä: monen tuhannen euron timantteja tai muutaman kympin hopeaa. Se oli yksi syy, miksi olen joskus Tallinnaan muuttaessani huomannut heidät. Onhan Tallinnassa pilvin pimein kultakauppoja. Olen näet sellainen mietiskelijä, joka ei koskaan osta ensi silmäyksellä 😁.

Myyjät soittelevat tarvittaessa kaikki kaupat läpi etsien asiakkaalle sopivaa kokoa aina ulkomaille asti. Heillä on toki myös keskusvarastojärjestelmä, josta pystyy näkemään, missä ja montako tiettyä tuotetta olemassa. Asiakkaan ei tarvitse edes itse lähteä hakemaan koruaan toisesta liikkeestä: se tilataan asiakkaalle sopivaan kauppaan joko samalle tai seuraavalle päivälle. Kaiken pystyy myös kustomoimaan.

Palvelualttius on peräisin johtoportaasta. Tämä ilmenee myös siinä, ettei firmassa ole suurta vaihtuvuutta. Uutta henkilöstöä tuli lisää uusien kauppojen myötä, mutta kukaan ei lähtenyt pois. Samat ihmiset ovat palvelleet minua viimeiset 10 vuotta.

Edullista, mutta persoonallista: Emeralda

korukaupat Tallinnassa
Persoonallista hopeaa Emeraldasta

Emeralda on entistäkin pienempi, yhden perheen omistuksessa oleva koru- ja taidekauppaketju, jonka Tallinnan putiikki sijaitsee Idakeskuksessa. 

Tavallisten kulta- ja hopeakorujen lisäksi kauppa myy taideteoksia ja puolijalokiviä sekä tarvikkeita korujen tekoon. Jos itse et jaksa tai et osaa työstää koruiksi mieluisaa kivinauhaa, Tallinnan putiikin pitäjä Evgenija taikoo siitä haluamasi korun. 

Hopea on muuten Tallinnassa huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa, vaikka laatu on tosi hyvää. Yleensä kannattaa kysellä, onko hopeaesine rodinoitu. Rodiumpäällysteiset hopea- ja valkokultakorut ovat paljon kestävämpiä kuin päällystämättömät. 

Käsityötä tilauksesta: Made by Karin

korukaupat Tallinnassa By Karin
Granaattia ja helmejä Karinin käsityönä

Karin tekee koruja suunnilleen vain tilauksesta, niinpä kaikki hänen tekemänsä korut ovat uniikkeja. 

Aikaisempina vuosina hänen työnjälkeään pääsi ihailemaan säännöllisesti Tallinnan käsityömessuilla, mutta nyt messuja ei pidetä, joten koruihin voi parhaiten tutustua joko nettikaupassa tai blogini kuvituksissa

Expressions

Nuorison keskuudessa suuren suosion saanut Expressions on periaatteessa krääsäkauppa. Niiden korut ovat jokseenkin kertakäyttöisiä tai hyvä, että saat ne päälle edes kerran. Mutta harakan luonne on osa jokaisen sielua. En itse enää osta sieltä, mutta silmät silti kääntyvät katsomaan taidokkaasti somistettuja näyteikkunoita. Harmi vain, etteivät ne kestä hetkeä pidempään.

Toki Tallinnassakin myydään roppakaupalla muovikrääsää sekä mitäänsanomattomia tusinakultakoruja. Laatu vaihtelee, mutta normaalinäköisessä kulta- ja korukaupassa tavara on yleensä sertifioitu ja leimattu. Myyjiltä voi vapaasti tivata kullan ja kivien alkuperää: se tieto on lain mukaan oltava esillä tuotteen sertifikaatissa. 

Jokainen käsityöläinen ja korukauppias Tallinnassa tietää tasan tarkkaan, mistä raaka-aineet ovat kotoisin. Ehkä ainoat paikat, joissa se tieto uupuu, ovat panttilainaamot. Gallerioissa ja taidekaupoissa kaikkien teosten alkuperät ovat tiedossa, joten hinta on suoraan riippuvainen taiteilijan nimen suuruudesta. 

Antiikkikauppiaat ovat myös varsin hyvin perillä siitä, mistä mikäkin esine on tullut myyntiin. Viime vuosien varrella kaikki pimeä kauppa on siivottu nurkista, joten arvoesineiden ostaminen Virossa on saatu turvalliseksi. 

kosmetiikan suosikkilistani

Korunkaunis – korukaupat Tallinnassa.

Referenssit:

Korunkaunis – korukaupat Tallinnassa.

3 vastausta artikkeliin “Minun Tallinnani – Korunkaunis

 1. Oi, mielenkiintoinen postaus, ja upeita koruja!
  Tuo on just hienoa että saa hyvää palvelua vaikka ei olisikaan ostamassa timantteja, SILLÄ kertaa.

  Hyvän palvelun muistaa, ja sitten kun timantille tulee tarve, tietää mihin mennä.
  Samaa menetelmää käytän ihan vaatekaupassa työskennellessä; jos meiltä ei jotain löydy, ehdotan asiakkaalle paikkoja mistä löytyy, katson jopa netistä esim kilpailijoiden kaupoista.

  Se kiitos mitä siitä saa… Ollaan saatu suklaita, viestejä… Ja kanta-asiakkaita. He palaavat sitten toisella asialla meille kun muistavat että autoimme heitä. ☺️

  1. Se on totta, nykyään kaupan on tosi vaikea erottua valikoimalla, mutta ainakin palvelun laadulla pystyy erottumaan. Sellainen putiikki aina jää mieleen, jossa myyjällä on hetki aikaa perehtyä asiakkaan tarpeisiin. Niin sinne aina tekee mieli tulla takaisin.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.