Minun Tallinnani – Intro

Minun Tallinnani

Minun Tallinnani.

Intro…

Joka ei suorastaan ole yhteydessä tämän postaussarjan teemaan.

Olen kerännyt aineistoa tähän postaukseen vuosia ja tarkoitukseni oli julkaista se jo aikoja sitten. Aina hetki tuntui väärältä. Nyt sitten päätin, että oli mitä oli, julkaisen sen nyt, pahenevasta koronatilanteesta ja matkarajoituksista huolimatta. 

Tallinnan vuosien varrelta on kertynyt paljon hiljaista tietoa kaupungista. Tietopaketteja on jonkin verran jo kirjoitettu, mutta tämän kaupungin kohdalla on se mainio juttu, ettei siitä koskaan tunnu tulevan valmista. Tallinna kasvaa pituutta ja leveyttä, eheytyy ja kaunistuu. 

Esimakua

Ensin meinasin mahduttaa kaikki asiat samaan postaukseen. Siitä tuli kuitenkin niin pitkä, että päätin jakaa osiin. Eihän tosin kaikkia ihmisiä kiinnosta samat jutut. 

Ensimmäiseksi tuli valmiiksi postaus Minun Tallinnani – Shoppailijan paratiisi.

Seuraavaksi tulee julki koruihin ja käsitöihin pureutuva postaus Minun Tallinnani – Korunkaunis. 

Lapsiperheille teen vielä erillisen postauksen, jossa listaan parhaat (omasta mielestäni) ulko- ja sisäleikkipaikat, nähtävyydet ja tekemiset sekä rannat – Minun Tallinnani – Lapsellista menoa.

Tallinnan kulttuurielämästä olen varsin tietämätön. Minun ei koskaan tarvinnut seurata sitä itse, vaan parhaat palat tulivat hopeisella tarjottimella Suomalais-Virolaisen Kauppakamarin kautta. Mieleenpainuvimmat tapahtumat olivat PÖFF:it sekä Maarjamäen käynnit, jonne aina kehotettiin ottamaan lapset mukaan. Tallinnassa museonäyttelyt aika usein rakennetaan siten, että ne voi myös näyttää lapsille hyvin vapaasti. 

Myös baari ja yöelämä jäi minulla suosiolla takaplaanille. Vuoden mittaan oli tarpeeksi tapahtumia omissa tiiviissä piireissä (kiitos kaunis FECC ja Suomettaret!), ettei muuta juuri kaivannutkaan. 

En tehnyt näitäkään postauksia perinteiseen tapaan, jossa listaisin vain paikat hintoineen. Joten tarinointi-osuuden jälkeen on aina pelkistetty lista kohteista, ihan vain helpottamaan valintojen tekemistä. 

Tervetuloa Minun Tallinnaani! 

Minun Tallinnani Archives

Minun Tallinnani.

4 vastausta artikkeliin “Minun Tallinnani – Intro

  1. Ehkä aika on nyt tällaiselle ihan hyvä, matkustaminen tuntuu olevan jälleen kuitenkin taas mahdollista varsin helposti. Ja säilyyhänn kaikki blogin puolella julkaistut artikkelit tulevaisuudessakin luettavana.

    1. Tiettyä varovaisuutta on tietysti edelleen noudettavaa matkustaessa, mutta olen kansassasi samaa mieltä: aika on nyt matkustamiselle oivallinen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.