Hyvää (hius)päivää!

Hyvä hiuspäivä - z.one concept simply zen, milk shake ja no inhibition tuotteita

Hyvä hiuspäivä.

Minimalismin jatkokurssin puitteissa yksi tehtäväni on valikoida hiustuotteista juuri tähän hetkeen sopivia ja päästä eroon muista.

Hyvä hiuspäivä - z.one concept simply zen, milk shake ja no inhibition tuotteita

Hiuksilleni kävi vanhanaikaisesti: ne eivät kestäneet marketin tuotteita, joten äsken kävin leikkauttamassa tukkani 20 cm lyhyemmäksi. Nyt, vaikka mulla on kaikki tarvittava, mitään ei ollut enää tehtävissä. Näin parin vuoden kaltoin kohtelemisen jälkeen. 

Karvani oli välillä niin epätoivoisen näköinen vyyhti, että olen selaillut kaverini Jowin upeaa takkukirjaa ja poiminut sieltä muutaman kampausvinkin. Oman tukkani saan kyllä takuille ihan vaan nukkumalla yön yli. 

Tällä viikolla päätin tehdä niin, että annan vielä yhden mahdollisuuden niille tavaroille, jotka olivat tavalla tai toisella virheostoksia. Huteja sattuu minulle eniten juuri kosmetiikkaosastolla. On paljon tuotteita, joita en pysty käyttämään: kutittavia suihkusaippuoita, sopimattomia kasvovoiteita, ärsyttäviä ripsivärejä. 

Suurin osa hävikkiä syntyy juuri hiustuotteista. Markkinoilla ei ole kovin montaa tököttiä, jotka sopivat juuri minun tukalle. Eikä sitä pysty tietämään kuin kokeilemalla ne muutamaan otteeseen. 

Nyt minulla on taas kerran paljon hiustuotteita, joilla ei oikeasti tee mitään. Osittain se johtuu siitä, että tukkani hoitotarve on muuttunut. Värjään hiuksiani nyt itse (kampaamon kevyellä värillä) eikä pituutta ole enää kuin hädin tuskin olkapäihin. Yritän kuitenkin kasvattaa hiukseni normaaliin mittoihin takaisin.

Hyvä hiuspäivä - z.one concept simply zen, milk shake ja no inhibition tuotteita

Luonnonkihara tukkani, joka on myös ohut ja kuiva, on suorastaan painajainen hiustuotteiden valmistajille. Tuotteen pitää olla yhtä aikaa (1) hyvin hoitava, että rutikuiva hius elävöityisi, (2) tosi kevyt, ettei se liimaannu päähän, (3) sen pitää silottaa hiusta, mutta myös tuoda kiharan esille. Huhhuh…

Olen joskus löytänyt varsin hyviä ja kaikin puolin toimivia tuotteita. Osa lakkasi toimimasta jostain syystä (ikä?), toisia ei saa nyt mistään, kuten yleensä. Ollaan alkupisteessä.

Hyvä hiuspäivä - z.one concept simply zen, milk shake ja no inhibition tuotteita

Minun pitää päättää: (1) yritänkö pärjätä sillä, mitä minulla jo on, vaikka sitä tietä varjostaa mahdollisuus menettää vielä enemmän tukkaa, vai (2) yritänkö löytää jotain tilalle, mikä sotii sekä minimalismi- että eko-opin kanssa. Tavaran määrää pitää vähentää eikä lisätä, mutta hävikkiä minulle tulee syntymään missä vain kokeiluissa. 

Pitkän harkinnan jälkeen päätin varovasti kokeilla jotain uutta, koska toisena vaihtoehtona olisi pääni kaljuksi ajaminen. 

Oman luottokampaajani suosituksella päätin kokeilla hänellekin uutta Simply Zen restructure in -sarjaa. 

Hyvä hiuspäivä - z.one concept simply zen, milk shake ja no inhibition tuotteita

Sarjan tuotteista ostin shampoon, tehohoidon sekä öljyn. Muut kuvissa esiintyvät tuotteet ovat saman, italialaisen z.one concept -valmistajan eri sarjojen (milk_shake ja NO INHIBITION) tuotteita. 

Minulla kesti hetken päästä jyvälle, missä suhteissa ja kuinka paljon kutakin tuotetta kannattaa käyttää. Veikkaan, että jokaiselle tukalle se on yksilöllistä. 

Tässä kokoonpanossa on shampoota ja hoitoainetta käytän joka pesussa, mutta hiuksiin jätettävä tuote muuttuu tarpeen mukaan. NO INHIBITION 12wonders on hieman hoitavampaa kuin milk_shake incredible milk. Näitä vuorottelen age benefit & moisturizing cuticule redefiner -hoidon ja restructure in sublime oil -öljyn kanssa.  

Kyseinen öljy on muuten erittäin tehokas silottaja. Tippa riittää siihen, että hiuksistani tulee paksu, liukas ja melkein suora. Suosittelen lämpimästi suoristusraudan käyttäjille. Puolella vaivalla pääsette. 

Iso plussa luonnonmukaisuudesta ja eurooppalaisuudesta. Sekin on hyvää, että näitä saa suhteellisen helposti ympäri Eurooppaa sekä verkkokaupoista että kampaamoista. z.one concept -tuotteita myyvät Suomeen ainakin Loverte ja PRO Kosmeetika. Maltalla näitä tuotteita myy ainakin Cortex Ltd -nettikauppa.

Hyvä hiuspäivä.

Referenssit:

Takkunuttu | Jowisbooks 

Hyvä hiuspäivä.

Hyvää (hius)päivää!

Visits: 319

Yksi vastaus artikkeliiin “Hyvää (hius)päivää!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.