Dreams of Horses – Mistä hevonen unelmoi?

Ei-kaupallinen yhteistyö Dreams of Horses Farm tilan kanssa.

Dreams of Horses – Mistä hevonen unelmoi?

Mistä hevonen unelmoi? Mistä se näkee unta? Entäs jos se unelmoi vapaudesta eläessään neliömetrien kokoisessa kopissa koko elämänsä?

Gozolla, ihan Ramla Bay:n kupeessa sijaitsee maatila, jonka missiona on pelastaa kaltoin kohdeltuja hevosia. Joskus se on toden teolla kuin toinen syntymä: moni eläin on juuri ja juuri päässyt teurastamolta.

Itse olimme käymässä tilalla päivää ennen reissua Pohjolaan, joten tämä postauskin tule julki vasta nyt.

Hevosiin pelastusoperaatio ei rajoitu: ihmiset heittävät pihalle liian suuriksi kasvaneita lemmikkipossuja, jättävät lintuja ja muita lemmikkejä nälänhätään. 

Tilan jokaisella eläimellä on oma tarinansa. Toki uljaat hevoset ovat pääosassa. Emäntä kertoi meille suurella rakkaudella jokaisen pelastetun eläimen taustan.

Markukselle, umpikaupunkilaiselle lapselle, tämä oli ensimmäinen kosketus hevosiin. Ihme, että hän oikeasti uskalsi koskea eläimiin. Meillä oli tarkoitus käväistä tilalla, ottaa pari kuvaa ja lähteä eteenpäin rannalle. Aikaa hevosten parissa vierähti toista tuntia.

Tilan perimmäinen ajatus on tarjota lapsille ja aikuisille, myös niille, joilla on omia henkisiä ongelmia, terapiaistuntoja. Ihme, miten kovia kokeneet hevoset osaavat antaa ihmisille anteeksi. On vaikea uskoa, että lempeä jättimäinen eläin on päässyt pois karmeista olosuhteista, näin hyväntuulinen se on. Rakkaus tekee ihmeitä.

Saa siellä toki ihan vaan ratsastaa eri rotuisia hevosia, poneista päälle kaksimetriseen jättiläiseen. 

Tiesittekö, että valkoiset hevoset syntyvät mustina? Varsavuoden ne viettävät mustina, ja sitten pikkuhiljaa muuttuvat harmahtaviksi ja sen jälkeen valkoisiksi. 

Hevosia, possuja, vuohia, pukkeja, kanoja, kalkkunoita, koiria ja kissoja – kaikki eläimet elävät siellä sovussa ja onnellisina. Pienimmät pääsevät kulkemaan vapaasti. 

Tähän hätään on pakko mainita koronapandemia. Tila on tullut mukavasti toimeen järjestäen koulutuksia, ratsastusta ja terapiaa, – ennen koronaa. Sulkutilan iskiessä tilanne paheni silmin nähden. Olen kuullut, että pelastettuja kissoja ja koiria oli hankala ylläpitää pandemian aikana. Miten sitten hevosia? 

Yksi hevonen syö 5-10 kiloa rehua päivässä ja juo 25 litraa vettä. Jos hevosia on tilalla 26, plus muut siellä viihtyvät eläimet, niin hätä oli käsissä varsin nopeasti, kun Maltalle iski sulkutila. Täydellisiä lockdowneja oli Maltalla tähän mennessä kaksi, yhteensä 3.5 kk, mutta turistien puute pienellä Gozon saarella verottaa kävijämäärää edelleen. Silloin, kun kävimme paikan päällä, siellä oli meidän lisäksi yksi toinen turistiperhe. Sisäänpääsy maksaa 5€ per henkilö, joten parikymppiä kolahti kassaan sinä päivänä. Karulla saarella rehut ja vesi maksavat maltaita. 

Toinen tilan ongelma on tekevien käsien puute. Koko bisnestä pyöritetään yhden perheen ja vapaaehtoisten voimin. Nyt hevosrakkaat ihmiset eivät tuosta vain pääse oleilemaan saarella, jossa tekijoistä on pula. 

Tässä valossa päätin perustaa kampanjan Facebookissa Dreams of Horses tilan hyväksi (ja oman syntymäpäivän kunniaksi). Joka ikinen euro auttaa ylläpitämään tämän perheen jaloa aloitetta. Antakaa hevosille toinen mahdollisuus!

Tässä linkki tilan sivuille, jossa pääsee lahjoittamaan suoraan: Support the Farm (kuukausittaisella lahjoituksella, lahjana eläimille tai ihan mikä vain summa tilisiirtona). Huom! SEPA-maksuna lahjoitus on suurimmalle osalle suomalaisia ilman pankkikuluja.  

Olen yrittänyt laittaa kampanjan FB:iin, mutta sitä kautta pääsee keräämään varoja vain suurille, USA:ssa rekisteröidyille organisaatioille. Joten pienet kärsivät tappiota, kuten yleensäkin.

Referenssit:

Visits: 198

13 vastausta artikkeliin “Dreams of Horses – Mistä hevonen unelmoi?

  1. Hoenoa että löytyy tällainen paikka. Tuli mieleen että myös kaltoinkohdellut koirat usein jaksaa silti luottaa ihmiseen kaiken katmeuden jälkeen. Ehkä ihmiset jotka täällä käyvät, toimivat myös yerapeuttina niille hevosille… ♥️

  2. Hyvä kirjoitus! Ja tärkeä aihe. Ja mikä ihana paikka! Korona kurittaa hyväntekeväisyystoimintaa. Kaunis idea syntymäpäiväsi kunniaksi – lahja eläimille! Hienoa, kun levität blogissasi tärkeää asiaa.

  3. Ihanaa kun on tuollainen paikka, ja mahtavaa että haluat auttaa noita ihania eläimiä. Myös täällä Israelissa on tuollainen tila, missä kaltoin kohdelluille eläimille löytynyt hyvä koti, ja toimii täysin lahjoitusten turvin.

    1. Kiva, että teilläkin on huomattu, että suurimmilla eläimillä on aika pieni mahis päästä teurastamolta. Kukaan ei adoptoi hevosen tai possun kerrostalokämppään.

  4. Oi mikä paikka! Näiden paikkojen olemassaolo on ensiarvoisen tärkeää. Hienoa että puhut paikan puolesta ja levität sanaa!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.