Road trip 3801 – Day 3. Italia – Itävalta – Tsekki

Road trip Italia Itävalta Tsekki

Road trip Italia – Itävalta – Tsekki

Day 3. Italia – Itävalta – Tsekki

Euroopan eri valtioissa korona-käytäntö eroaa toisistaan kun yö ja päivä. 

Maltalla ilman maskia ei pääse mihinkään sisätiloihin. Kuume mitataan jokaisen suuremman ostoskeskuksen ja kaupan sisäänkäynnillä. 

Italiassa maskeja käytetään ehkä 50% tapauksista. Kaupan kassatkin olivat ilman, vaikkakin pleksiseinien takana. Hotellien työntekijöillä maskit olivat naamoissa ainakin ensitapaamisella. Sitten ne valuivat pois pikkuhiljaa. Uloskirjautuessa harvalla oli enää mitään maskeja. Käsidesiä kuului kuitenkin runsaasti.  

Ravintoloiden ja apteekkien työntekijät olivat kyllä maskeissa ja sisään tulevilta asiakkailta vaadittiin samaa. 

Mitään kuumeen mittauksia en missään päin Italiaa ole bongannut. 

Ainakaan Maltalta tulleilta mitään testejä eikä rokotustodistusta tarkisteta. 

Itävallassa asiat olivat eri lailla. Rajalla on tarkastuspiste. Meitä ei pysäytetty, joten en tiedä, mitä siellä olisi pitänyt tapahtua. Seuraava auto oli ainakin jäänyt tarkastukseen. 

Iltavaltalaisilla huoltsareilla ei pääse syömään sisälle, jos ei pysty esittämään negatiivista testitulosta tai rokotustodistusta. Ilman maskia sisälle ei ole asiaa. 

Joten Itävallasta meidän piti huitaista läpi samalla hengenvedolla. Se oli sääli, koska olen lukenut tästä maasta paljon ja tiesin, että ajamme pysähtymättä todella kauniista paikoista. Kukaan meistä ei aikaisemmin käynytkään Itävallassa. Eli, heti koronan loputtua pitää ottaa uusiksi.

Road trip Italia - Itävalta - Tsekki
Wienistä ohi

Brno

Yöksi jäimme Tsekin Brnoon. 

Toisin kuin meillä on tapana, vuokrasimme kämpän kaupungin keskustasta. Kello oli paljon, joten jouduimme tyytymään paikallisen pikkukaupan tarjontaan. 

Maskeista tsekkiläiset ovat ilmeisesti vahvasti sitä mieltä, että se on jokin vapauden rajoittamisen väline. Kaupan myyjä olisi tullut vetämään meiltä maskit pois naamoista oikein käsin ja oli silminnähden pettynyt, ettemme suostuneet niitä poistamaan.

Puolet asiakkaista oli maskeissa, toinen puoli ilman.

Kun yritimme syödä kaupan muovieineksiä, tuli fiilis, että ainakin itse olen syömässä edellispäivän paikallisen lehden pääkirjoitusta. Sanomalehden makuisia ruokia oli kolme, emmekä päässeet sarjakuviin asti. Maku meni.

Vatsaamme emme saaneet täyteen, mutta hyvät naurut kyllä. Harvoin sitä tulee syötyä sanomalehden makuista ruokaa. Eikä visuaalinen puolikaan ollut aivan kohdallaan.

Itse kämpän karkit olivat kuitenkin syötäviä. Sillä sitten pärjäsimme aamuun asti.

Majoituspaikalla oli onneksi tarjota parkkipaikka, vaikka se oli toisella puolella katua. Muuten Brnon keskustassa ei pääse parkkeeraamaan edes yöksi, kuten ei muissakaan kaupunkien keskustoissa. 

Tsekistä ajoimme niin vaivihkaa pois, ettei siitä jäänyt kuviakaan. Meillä oli (1) nälkä ja (2) pakottava tarve päästä Puolaan, yhteen lempimaistamme Euroopassa. 

Road trip Italia – Itävalta – Tsekki

Majoitukset:
ROAD TRIPS ARCHIVES 

9 vastausta artikkeliin “Road trip 3801 – Day 3. Italia – Itävalta – Tsekki

  1. Tatra on ihana paikka! Sinne tekee mieli aina uudelleen. Tehdään treffit sielä sitten 😁🌄🗻

 1. Onpa aika kirjava tuo käytäntö noiden rokotusten ja todistusten suhteen. Tuntuu myös hassulta, että joku meikein tulee ottamaan maskia pois kasvoiltasi kun menet kauppaan. Ehkä tämä korona-ajan liikkuminen hakee vielä muotoaan. Toivottavasti sanomalehden makuista ruokaa ei joudu syömään toista kertaa. Makunautinnot reissullakin ovat tärkeitä. Hauskaa reissunjatkoa!

  1. Kiitos!
   Sanomalehtipihvi ei ollut mikään makuelämys, mutta nauratti kovasti.

   Koronakäytännöt ja maskien käyttö on todellakin kirjaava. Matkustaessa ei koskaan tiedä, miten päin pitää olla. Maltalla välillä joku tuli sanomaan, että maski naamaan. Siis, tyhjällä kadulla tai rannalla. Tsekissä joku tulee vetämään sen pois naamasta. Suomalaiselle se oli suorastaan loukkaus 🤣

  1. Suomessa ajeltiin joskus paljonkin työn takia. Erityisesti keski-Suomen järvimaisemat ovat kauniita katseltavia. Harmi, ettei silloin tulut otettu kuvia yhtä solkenaan kun nyt. Suomi on vain ajettavissa hyvin lyhyen kauden.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.