Maltalle vai Gozolle?

Malta vai Gozo? Tai oikein Comino? Mikä saareista on paras lomapaikka? Malta Vs Gozo

Malta Vs Gozo, Mgarr Marina

Maltan saaret ovat aina houkutelleet ihmisiä. Niissä on asuttu ajalta noin 5900 eKr asti. Oli se sitten Maltan saariston leuto ilmasto tai keskeinen sijainti, mutta se ei ole koskaan ollut pitkään autiona.

Nykyään Malta on kuuluisa matkailukohde sen monipuolisten aktiviteettien ja nähtävyyksien vuoksi: rikas historiallinen ja kulttuuriperintö, suotuisa ilmasto, kristallinkirkkaita sukellusvesiä, houkuttelevia rantoja, herkullista ruokaa ja kuohuvaa yöelämää.

Majoitusmahdollisuuksia on Maltan saarilla paljon: suurista hotellikomplekseista yksityisiin huoneistoihin. Kumman valitsee, se on makuasia. Se täysin riippuu siitä, missä haluaa olla: lähellä kaupunkielämää vai tietyn rannan läheisyydessä. Rantojakin Maltalla ja Gozolla on joka lähtöön.

Maltan saarilla vietetyn loman hintataso on Euroopan keskitasoa, niin myös majapaikkoja löytyy joka lompakolle. 

Kummallakin saarella on omat etunsa, sekä Maltalla että Gozolla.

Molemmat saaret tarjoavat runsaasti majoitusvaihtoehtoja, sekä lyhyille että pitkille lomille.  Niillä on molemmilla tarjolla upeita historiallisia nähtävyyksiä, kulttuuritapahtumia, vapaa-ajan aktiviteetteja sekä erilaisia ​​ravintoloita ja baareja. Kummallakin saarilla on kuitenkin omat erikoisuutensa.

Malta

Malta Vs Gozo, Valletta
Valletta, Malta
Malta Vs Gozo, Sliema
Sliema, Malta
Malta Vs Gozo, Sliema
Sliema, Malta
Malta Vs Gozo, Fort St Elmo
Fort St Elmo, Valletta, Malta
 1. Pääsaarella on laajempi tarjonta majoituksia.
 2. Nähtävyyksiä ja tekemistä on toki enemmän.
 3. Runsaasti ostosmahdollisuuksia.
 4. Runsaampaa yöelämää.
 5. Saari on paikoitellen varsin tiukasti rakennettu, joten liikenneruuhkat ovat megaluokkaa, niinpä siirtymiseen paikasta toiseen pitää varata runsaasti aikaa.
 6. Pienten lasten kanssa pitää olla tarkkana, että sopiva ranta sijaitsee kävelyetäisyydellä, joten majoitusmahdollisuuksia on rajoitetummin.
 7. Suurin osa turisteista jää pääsaarelle, joten tungos voi olla aikamoinen sekä kaduilla että rannoilla.

Gozo

Malta Vs Gozo, Qala
Qala, Gozo
Malta Vs Gozo, Ta' Cenc Cliffs
Ta’ Ċenċ Cliffs, Gozo
 1. Pienemmällä saarella on paljon vähemmän asutusta, se myös näyttää vihreämmältä ja tarjoaa paljon luontoa ja virkistysalueita.
 2. Majoitusten hintataso on matalampi, mutta ei välttämättä niin loistokasta, mitä Maltalla on tarjolla, jos viiden tähden hotelli on ainoa vaihtoehto.
 3. Runsaasti erilaisia ​​rantoja, joissa on vähemmän tungosta kuin Maltan puolella.
 4. Ympäristö on paljon rauhallisempaa, maaseudun twistillä.
 5. Runsaasti patikkareittejä.
 6. Kaikki on pientä. Sekä välimatkat että kaupat ja nähtävyydet.
 7. Ruokakauppojen, ostosmahdollisuuksien, ravintoloiden ja palvelujen valikoima on yllättävän laaja tällaiselle pienelle saarelle.
 8. Kaikki merkittävimmät nähtävyydet lapsille ovat Maltan puolella, johon on sitten tunnin-puolentoista matka, joten se on aina päiväretki.

Entäs Comino?

Malta Vs Gozo Comino
 1. Miltei autiolla saarella on pari hotellia uima-altaineen, josta valita.
 2. Tarjolla sukelluskouluja, muutama myyntikoju, mutta ei paljoa muuta elämää. 
 3. On myös pari kuuluisaa nähtävyyttä, joihin pääsee kävellen.
 4. Cominon parasta antia ovat upeat turkoosinväriset rannat ja sukelluspaikat. 
 5. Vietä aikaasi kuunnellen lintujen lauluja aamulla ja aaltojen kohinaa iltaisin. Muita aktiviteettejä on vesijetin kanssa ajelua, liitovarjoilua veneen perässä, uiminen, käveleminen ja sukeltaminen. Ja tietysti syöminen. 
 6. Logistiikka olisi melko monimutkaista, mutta ei mahdotonta. Tilausvesitaksilla tai tunnin välein vesibussilla.

Valinta on sinun

Jos nyt tiivistäisi kaiken yllämainitun, niin kaikki kolme asuttua saarta tarjoavat omanlaisensa kokemuksen. 

Pääsaari, Malta, on ehdoton valinta, jos kaipaat kaupungin sykettä, shoppailua ja high end kokemuksia. Malta tarjoaa keskeisimmän sijainnin ja helpomman pääsyn lentokentälle.  

Jos haluat mieluummin viettää rauhallisen loman, jossa palvelut toimitetaan kotiovellesi, – Gozo on etsimäsi piilotettu helmi. Hinta-laatusuhteeltaan Gozon majoitukset ovat Maltan omia parempia: samalla rahalla saa joko suuremman huoneen/asunnon tai paremman sijainnin. 

Pienin asuttu saari Comino on yhtä kuin retriitti ja upea turkoosi ranta. Se on oiva valinta, jos tarvitset vetäytymistä. Cominolta mihin vaan lähteminen on aina melko suuri operaatio, jos et omista omaa venettä, mutta sekään ei ole ylitsepääsemätöntä.

Eli jos osaat kartoittaa omat ja perheesi tarpeet unelmalomalle, niin Maltan saaret pystyvät tyydyttämään jokaisen lomalaisen vaatimukset. Kunhan valitset oikean saaren. Eikä mikään pakota asumaan koko lomaa samassa paikassa. Viikko Maltalla, muutama päivä Gozolla ja pisteenä ii:n päälle pari yötä Cominolla. 

Malta Vs Gozo

Malta Vs Gozo

Visits: 283

7 vastausta artikkeliin “Maltalle vai Gozolle?

  1. Malta on upea lomapaikka. Täällä on koronatilannekin aika rauhallinen, 5-6 uutta tapausta päivässä. Lentäminen on toki eri asia: sen aikana joutuu olemaan aika varovainen. Kai, rokotekin suojaa jonkin verran 😉

  1. Malta onkin aika monipuolinen ja elämysrikas paikka. Täällä hupenee pari-kolme viikkoakin helposti 🌞😁

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.