Maltan kansallinen akvaario

Maltan akvaario

Maltan kansallinen akvaario (Malta National Aquarium) on niitä saaren nähtävyyksiä, joista on turha puhua, ne pitää nähdä. Se on suosittu kohde sekä paikallisten että turistien kesken. 

Maltan akvaario on varsin uusi, vasta 2013 yleisölle avattu paikka, joten se on viimeisen päälle moderni rakennelma, ulkoa ja sisältä. Nykyään alue on kasvanut. Viereen on tullut paljon uusia rakennuksia, niin myös bussilinjoja, joilla pääsee paikalle, on useita. 

Itse akvaarion lisäksi paikka tarjoaa tasokkaan ravintolan, jossa on istumapaikkoja sisällä ilmastoidussa salissa sekä ulkona varjojen alla. Merinäköalalla tietysti. Hieno lasten leikkipaikka, jonka vieressä on hyvä välipalakioski. Välipalojen hinnat ovat nousseet sitten vuoden 2015, jollain olimme käyneet siellä ensimmäisen kerran, mutta laatu on yhtä hyvä. 

Rantabulevardi, ulkokuntoilulaitteita, uimapaikkoja – sekä kivisiä että pienen matkan päästä soraa/hiekkaranta. Toki läheisyydessä on nyt paljon erilaisia kauppoja, ravintoloita ja aktiviteetteja tarjolla.    

Maltan akvaario ei panosta pelkästään näyttävyyteen, mutta myös informatiivisyyteen. Kaloista ja muista meren asukkaista on paljon tietoa tarjolla. Paljon huomiota on annettu myös ekologisuudelle, meren puhtaanapidolle sekä merielämän vaalimiselle.

Eläinlajeja on akvaariossa tosi paljon, mm pieniä haikaloja, joita elää Maltan vesissä. Lasten suosikkijuttu, eli allas, jossa pääsi koskemaan (ohjatusti) rapuihin ja merivuokkoihin (Actiniaria), oli vielä pois käytöstä koronorajoitusten takia, mutta toivottavasti se avataan uudelleen piakkoin. Se oli aina paikan hauskin hetki.

Akvaario on mielestäni yksi pakollisia nähtävyyksiä Maltan (perhe)lomalle. Senkin lisäksi, että siellä voi viettää päivän kuumimmat hetket mukavasti sisätiloissa ja hyvällä omatunnolla. 

Maltan akvaario
Referenssit: