Kesä+loma

Kesälomasuunnitelmia 2021

Koulu loppui!

Nyt vihdoin ja viimein koulu on loppunut myös täällä Maltalla. Oli jo aikakin.

Ala-asteen loppukokeet olivat jo toukokuun lopussa. Päätösjuhla oli jo myös pidetty edellisellä viikolla. Sitä joutui seuraamaan netissä eikä se erottunut tavallisesta nettipalaverista lainkaan. Tällä viikolla oli vielä Science-koe ja maltan kielen tasokokeita ulkomaalaisille. 

Urheilulaji on valittu seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Koulu, johon voi pyrkiä, on Gozolla ainoa keskikoulu, joten siinä ei ollut suorituspaineita.

High 5 kilpailu on jo suoritettu ja palkintosijoitukset julkaistu. Markus sijoittui finalistien joukkoon, mutta tärkeimpiä tuloksia meille ei ole ilmoitettu vieläkään. Voittaja on tiedossa, mutta ei juuri paljoa muuta. Olisi toki kiva tietää pistemäärä, mitä hän finaalitehtävistä sai. Tarkkoja tuloksia ei näköjään julkaista, ei ole edellisiltä vuosiltakaan mistään löydettävissä. Kilpailuun valmistautumisen sivutuotteena tuli matematiikan taidot, joilla seuraavat kolme-neljä vuotta tulevat olemaan matematiikan osalta pelkkää vanhan kertaamista.

Oli se pitkä, kiemurainen ja väsyttävä kouluvuosi, joten on kiva, että se loppujen lopuksi tuli päätökseen. 

Kehun lastani sitten täällä julkisestikin, koska muuten joku voisi luulla, ettemme kehu tarpeeksi. Hän on pärjännyt koulussa todella loistavasti, kuten aina ennenkin. Kyllä me tämän asian hänelle ilmoitimme, ei epäilystäkään. Meillä vanhemmilla, molemmilla on hirveä pelko, ettemme kehu ja tue tarpeeksi. Varmaankin lapsuuden traumoja. 

Tänä lauantaina on finalisteille järjestetty lounastarjoilun kera koko päivän ohjelmaa Maltan akvaariossa, jonka jälkeen kaikki koulutehtävät ovat ohi.

Akvaario on Markuksen yksi lempipaikoista Maltalla, joten tätä ei voinut jättää väliin. On se kyllä hieno paikka. Se on yksi paikoista, jotka ovat Maltan perhelomalaisille must see. Lisää infoa akvaariosta täällä.

Malta National Aquarium 2020

Kesä vai loma?

On meillä ainakin kesä, lomasta en tiedä. Ei ollut nyt juuri sellainen vuosi, jolloin kevein mielin lähtisi tuhlaamaan ansaittuja euroja. 

Kesäloman suunnitelmia? Käydään uimassa pitkän kaavan mukaan, vietetään aikaa rannalla ja luonnossa. Täällä on se hauska puoli, että kesä tulee aina. Ei tarvitse ruveta päivystämään. Kesä saapuu aina paahtavan kuumana ja sateettomana. 

Ruokitaan kissoja aamuin illoin. Leikitään vesipyssyllä. Käydään museoissa, koska keskellä päivää siellä on usein viileämpää kuin ulkona.

Kesä Maltalla, niin kuin näillä leveyksillä yleensäkin, on enemmän sadonkorjuun aika. Arot kuivuu ja kellertyy. Kalliot ovat tulikuumia ja saunan voi järjestää helposti autoon: jätetään vain menopeli pariksi tunniksi auringonpaisteeseen.

Olisi toki kiva päästä käymässä Suomessa, mutta tällä hetkellä tilanne koronatestein ja rokotuksin on niin epävarmaa, että mitään tärkeämpiä suunnitelmia ei voi tehdä.

Jos jotain jäin kaipaamaan Suomesta ja Virosta, niin sukulaisia ja ystäviä. En ole kronkeli ruoissa, minulle kelpaa mikä vain syötävä, ei tarvitse olla saaristoleipää eikä Fazerin suklaata. Osaan jo löytää mieluisaa ruokaa sekä itselleni että perheelleni missä päin maailmaa tahansa (olkoonkin, että Kiinassa se oli aika haasteellista).

En ole vieläkään antanut periksi: ilmastointia emme käytä, vaikka sisällä lämpöä on pahimmillaan ehkä 33 astetta. On se kyllä kuumaa, mutta ei vielä mitenkään mahdotonta. Kun talvella palelee, ei kai kukaan kesällä jäähdytä, paitsi autossa.

Päivän pulma

Tähän mennessä suurin mysteeri oli tämä: ulkona on jotain +32-35 C, samaten sisällä. Alakerran naapurilla pyörii pyykinkuivaaja. Miksi ihmeessä? Pelkääkö hän, että pyykit ylikuumenevat, jos hän laittaa ne ulos kuivumaan?

Ihanaa juhannusta teille Suomeen!

Lapsiperheen arki Archives
In Via Archives

Malta kulissien takaaAviokoulu 

Kesälomasuunnitelmia 2021

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.