Sininen hetki

Meikillä silmien punoitus piiloon

Meikillä silmien punoitus piiloon - kynät

Oma sininen hetkeni koittaa silloin, kun herään aamulla aivan liian lyhyiden yöunien jälkeen ja katson peiliin. Sinisiä ovat vain pussit silmien alla, itse silmäni punottavat ärhäkkäästi. Ei, en minä bailaa enää pikkutunneille asti. Olen ihan vain työssäkäyvä perheenäiti.

Jos tuuri käy, niin niiden silmien voi vain antaa palautua rauhassa ja yrittää torkkua päiväsaikana. Harvoin se kuitenkaan onnistuu. Naama on saatava työkuntoon.

Olen kehittänyt tämän menetelmän, jonka nimeksi annoin “Sininen hetki”. Näin silmät saa oikein loistamaan pirteinä, vaikka yö jäisi kuinka lyhyeksi. Siihen ei tarvitse kuin pari värillistä kajalkynää, hyvä ripsiväri ja haluttaessa peiteväri.

Itse käytän näitä vuosia vanhoja kyniä, joista suurin osa on jo poistunut valikoimasta. Mutta ei hätää, mitään korvaamatonta tässä ei ole.

Pohjaksi itse käytän Clarinsin Instant Light kynää, koska se on kosteuttavampi kuin vaikkapa YSL Touche Éclat Radiant Touch. Myös DIORin FLASH LUMINIZER Radiance booster pen on hyvä vaihtoehto (Kuvankaunis – Oma suosikkilistani). Jos luomet rasvoittuvat helposti, kannattaa vaihtaa kokonaan vaalealle luomivärille. Minulla oli nuorempana käytössä Rimmelin shampanjanvärinen monoluomiväri.    

Taktiikkaa

 1. Pohjusta valokynällä tai luomivärillä.
 2. Lisää valkoista kynää sisäluomelle ja räpyttele vähän silmiäsi, että se tarttuu myös yläluomeen.
 3. Lisää turkoosin väristä kynää ylä- ja alaluomien ripsien tyveen ja väleihin, sekä hieman sisäluomeen, muttei niin, että se näkyisi selvästi.
 4. Tee rajaus yläluomelle siniharmaalla kynällä. Sen voi tehdä ihan miten yleensä teet, tai jos et yleensä käytä rajausta, niin ulkonurkkaan ylä- ja alaluomelle. 
 5. Lisää ripsiväriä. Mielellään sinistä tai siniharmaa. Jos sininen ripsari tuntuu liian oudolta tai vaalealta, niin ensin sinistä ripsien tyveen ja sitten vähän mustaa päälle, ripsien keskiosasta latvoihin. 
Sininen hetki meikkaa silmien punoitus piiloon
Kuvassa on kyllä GOSHin parikymppinen malli, en minä.

Tällainen siniseen taittuva meikki peittää punoitusta varsin tehokkaasti eikä se hypi silmille hillityn väriskaalan takia. Juuri tänään olen sellaisen tehnyt yhtä palaveria varten, niin tässä yritän epätoivoisesti saada sen kuvattua.

Aikaa siihen menee 3-5 minuuttia. Tarvikkeiden hinnoissa ei kannata pihistellä, koska niitä riittää vuosiksi. Paitsi ripsivärin joutuu uusimaan tiheämmin. 

Jos aamu on tosi kiireinen, niin pelkällä sinisellä ripsivärillä saa ihmeitä aikaiseksi. Sen takia metsästänkin sinisiä ripsareita. 

Paras ikinä omistamani oli Estee Lauderin Sumptuous Mascara sävyssä Marine. Oli aivan loistava väri ja koostumus. Sen valmistus loppui vuosia sitten. Nyt käytän vain DIORin Diorshow Iconic Overcurl Mascara, enimmäkseen sinisenä ja ruskeana. Sininen on aavistuksen liian vaalea, niin laitan sen päälle ruskeata välillä, jos haluan tuuheamman vaikutelman ripsiini.

Kuvassa esiintyvä YSL Shocking ripsiväri ei ollut mieleeni. Väri oli tosi hyvä, syvän siniharmaa, sen takia kulutinkin loppuun asti. Mutta en osta enempää. Harja oli aivan liian kömpelö, erikoisesti alaripsiin. Paakkuuntui helposti, niin lopputuloksesta tuli sotkuinen. Eikä pysyvyys ollut mitenkään huippuluokkaa. 

Meikillä silmien punoitus piiloon

Referenssit:

Meikillä silmien punoitus piiloon

Meikillä silmien punoitus piiloon

Visits: 175

10 vastausta artikkeliin “Sininen hetki

 1. Olipa erikoinen sininen hetki 🙂 Näitä sinisiä hetkiä minullakin välillä esiintyy.
  Ja hyvä muistutus sinisestä ripsiväristä, sen olen jotenkin unohtanut.
  Kauniita kesäpäiviä sinne!

 2. Kiitos vinkeistä! Mulla nyt varsinkin helteillä on tosi vaikea nukkua ja silmät näyttävät ihan joltain zombien silmämunilta päivästä toiseen 😀 Meikata en ole oikeen jaksanut kun kaikki valuvat heti poskia pitkin, mutta silmätippoja tulee käytettyä monta kertaa päivässä. Nekin auttavat hyvin väsyneisiin silmiin 🙂

  1. Joo, tipat toimivat hyvin, mutta niitä todellakin joutuu käyttämään pitkin päivää, ettei muutu takaisin zombiksi. Itse olen joskus laittanut tippojakin tämän meikin alle, jos tilanne oli todella surkea. Tämän meikin paras puoli on se, että se kestää koko päivä, eikä kukaan esitä kysymyksiä, miksi silmäni on niin punaisii 😁.

 3. Mulla meikkaaminen on jäänyt ihan minimiin koronan ja kotoilun myötä. Jaksan meikata vain , jos on jokin tärkeä meno ja niitä on ehkä kerran kuussa.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.