Ihan väärin käsitelty

Sunnuntai-kevennys (Ihan väärin käsitelty)

Ihan väärin käsitelty
Tämän kuvan ainoa tehtävä on kaunistaa teidän näyttöä lukemisen aikana.

Ihan väärin käsitelty

Hauskaa, miten eri tavalla käsittelemme maailmaa. Olen tänään chattaillut parin muun bloggaajan kanssa, ja chatin hedelmiksi on tulossa useita eri postauksia eri blogeissa. Jokainen meistä ammensi siitä ihan eri idean. 

Keskustelua käytiin kirjoittamisesta, kieliopista, lukijamäärästä, kuvankäsittelystä… Tavallisia juttuja, mistä jaksamme vääntää loputtomiin. 

Lopputulos

Mahdollisimman suuren lukijajoukon saavuttamiseksi kieliopin sääntöjen noudattaminen on kielletty ainakin omalla äidinkielellään bloggaavilta. Kuvien käsittely on pakollinen.

Kuvien käsittely

Itse olen takertunut kuvien käsittelyyn. Tiedän hyvin, etteivät rumat kuvat myy. Silloin, kun avaamme minkä tahansa blogin, odotamme, että kuvamateriaali on laadukas. Rumat kuvat ovat loukkaus lukijaa kohtaan. Älkää käsittäkö väärin: arkiset kuvat voivat olla varsin söpöjä, kivoja, hauskoja. Arkisuus ei ole rumaa. Rumaksi kutsun vinon pinon harmaita, tuhruisia kuvia, joissa pikselit näkyy tai horisontti karkasi. Niitä vahinkolaukauksia sattuu jokaiselle kuvaajalle, mutta ei niitä tarvitse julkaista vakavalla naamalla. 

Olen myös törmännyt Facessa ketjuun, jossa puitiin kovin sanoin selfien parantamista filttereillä. Oikein vai väärin? En tiedä. Onhan siinä suuri houkutus silottaa pari ryppyjä koneella. Tai sitten tehdä kunnon Madonnat. Mulla on kaikista filttereistä käytössä punaisten silmien korjaus ja finnien poisto. Kumpaakin joudun välillä käyttämään. 

Miksi kuvia ylipäänsä käsitellään? 

Syitä on monia. Korjaukset, siloitukset ja kaunistukset eivät ole syistä ainoat. Joskus kuvista tehdään ihan tahallaan täydellisiä kuvituksen mainostajaa varten. Välillä ihan omaksi iloksi.

On monia bloggaajia, joiden kuvamaailma yhtenäistetään jonkun konseptin raameissa.   

Itselläni tarve käsitellä kuvia tulee aina silloin tällöin. Joskus kuva on epäonnistunut, kun kuvauslaite on ollut sopimaton. Eri laitteista tulee myös aivan erilaista jälkiä samasta kohteesta. Silloin käsittelen kuvat yhtenäisiksi, jos käytän ne samassa postauksessa. 

Joskus haluan saavuttaa kuvilla jonkin tietyn tunnelman. Joskus vaalennan tai tummennan, valoitan tai sumennan. Välillä sävytän. Välillä jätän käsittelemättä.

  Vakavia on mietitty täksi päiväksi. Nyt aamukahville!

Via Per Aspera Ad Astra
FinInTirol

Ihan väärin käsitelty

Visits: 209

6 vastausta artikkeliin “Ihan väärin käsitelty

  1. Yleensä mun käsitely on kuvakoon pienentäminen, kuvan jonkun osan leikkaaminen, tai kevyt käsittely, eu muuta. Nykyään otan lähes kaikki kuvat kännykällä, etenkun sen jälkeen kun hyvä kamerani unohtui bussipysäkille, ja joku sen sieltä otti, eikä sen jälkeen ostamani kameralla enään saanut yhtä hyviä kuvia. Tykkään kun blogeissa on kuvia.

    1. Niin se onkin, kuvamateriaalia pitää olla runsaasti, että blogi näyttää blogilta. Mulle tuli mieleen, että oletko harkinnut joskus WordPressille siirtymistä. Kuitenkin blogisi on kuvapainotteinen, niin WP huomattavasti enemmän liikkumavaraa siihen. Koko saa olla aika reilu ilmaisessakin versiossa.

  2. Mä käsittelen nykyään melkein kaikki blogin kuvat kevyesti. Yritän saada ne vastaamaan sitä, mitä näen. Jos vaikka linssin valovoima ei riitä, niin korjaan asiaa käsittelyllä. Filttereitä en käytä ja ne häiritsee mua varsinkin sisustuskuvissa. Mä otan tosi vähän selfieitä, mutta jos blogiin ottaisin, niin todennäköisesti käsittelisin niitäkin vähän, valaistusta jne.

    1. Blogisi kuvat ovat kuin mestariteoksia, joista pitää ottaa oppia, miten kuvataan ja käsitellään.

  3. Itse kuulun heihin, joita kuvat blogeissa lähinnä häiritsee, silloin jos tekstisisältö on muutoin mukaansatempaavaa. Kuitenkin jos kuvia blogiinsa laittaa niin ehdottomasti panostaakin niihin sitten mielellään aiheen mukaan ja laadukkaasti 🙂

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.