Blogihaaste “KUMPI”

Blogihaaste KUMPI

Olen napannut tämän blogihaasteeseen Marjon matkassa -blogista. Se näytti ensisilmäyksellä helpolta, mutta vasta kun aloin kirjoittaa, iski paniikki. Minulle olisi helpompaa olla eri mieltä asioista, mutta kun en ole.


Kevät vai kesä?

Ensin halusin kiljua: kesä! kesä!  – sitten jäin miettimään, onko se oikeasti näin. Olen Marjon kanssa samaa mieltä, että keväässä on uuden alun lumoa, jota harva vuodenaikaa pystyy voittamaan. Jokaisessa sesongissa on omat plussat ja miinukset. Olen kuitenkin päättänyt, että kesä on se oma juttuni, koska siinä on itselleni kaksi tärkeintä asiaa: värikäs, hereillä oleva luonto ja avoimena oleva meri.

Kesä on korkattu 

Järvi vai meri?

Ehdottomasti meri. Sen on sielunmaisemani. Meri ei ole säyseä eikä kiltti. Se on raivoisa voima, jota pitää kunnioittaa. Tunnen sen vaarat, mutta en osaa olla ilmankaan.

Meri – Päivän inspiraatiokuva 

Lenkkeily vai kuntosali?

Tämä oli kerrassakin helppo kysymys: tietysti lenkkeily. Inhoan kuntosaleja, vaikka olen käynyt siellä suht säännöllisesti koko Suomen aikana ja myös välillä Tallinnassakin. Minua ahdistaa ihmistungos, mutta joskus oli aivan pakko, kun piti saada kuntoiltua nopeasti ja tehokkaasti. En nyt etelässä asuessa ole kertaakaan kuntoillut sisätiloissa.

TV-sarjat vai elokuvat?

Tämä oli paha. Toki pidän enemmän elokuvista, mutta katson enemmän sarjoja. En tosin tykkää saippuasta, jota pitää katsoa orjallisesti jaksosta toiseen. Sellaisia draama ja rikossarjoja sekä komediaa, jota voi katsoa silloin tällöin. Yksi jakso on yksi tarina ja piste. Elokuvista kiehtoo se, että siellä maailmaa uudelleen rakennetaan aivan alusta. Rakastan hyvin tehtyjä scifi-leffoja. Tiedän, että ne ovat tietokoneella piirrettyjä, mutta jos piirtäjä on lahjakas, niitä on silti ilo katsoa.

Kotimaan vai ulkomaan matkailu?

Mmm… Sittenkin ulkomaille. Kotimaan matkailu on kivaa, mutta se on turhan tuttua ja turvallista makuuni. Jos pääsen matkustamaan vain lyhkäisiä lomajaksoja kerrallaan, niin tarvitsen irtiottoa arjesta ja ravistelua. Tarvitsen uusia näkökulmia, vierasta kieltä ja kulttuuria, outoa ruokaa ja uusia maisemia.  

Rikkaus vai rakkaus?

Tämä on tylsä kysymys, koska kaikki varmuudella valitsevat rakkauden. Minä haluaisin lukea, millä perusteella rikkaus olisi ajanut rakkauden yli. Ehkä sellaisiakin ihmisiä on olemassa. En lähtisi tuomitsemaan. Sen ymmärtää vain, jos itse on ollut köyhä. Siis, kunnon köyhää, ei sossun nöyryyttämä, vaan on asunut Intian slummeissa, nähnyt nälkää, myynyt itsensä ruoan edestä. 

Minulla on vain kokemusta sellaisesta nuoruuden köyhyydestä opiskeluaikana ja aloittelevan yrittäjän laihasta alkutaipaleesta (ei nyt korona-aikaa mainita 😉), jolloin edessä on toivoa ja valoa. Silloin tätä kysymystä ei osata edes pohtia vaan upotaan rakkauteen täysillä. En koskaan osannut ajatella toisin.

Kissat vai koirat?

No nyt sain helpon valinnan eteeni. Ehdottomasti kissat! Kissoissa minua kiehtoo itsenäisyys, vahva luonne ja itsepäisyys. Pystyn hyvinkin samaistumaan heihin.

Koira vaatii niin paljon enemmän huolenpitoa, aikaa ja vastuuta, ettei minusta ole siihen. Minulla on tarpeeksi lapsia, kiitos! 

Olen ihastellut kissojen yllättäviä piirteitä, joita tuli vastaan niiden 25 vuoden yhteisen elämän aikana. Kissa on uskollinen ystävä, joka voi olla hyvinkin kiintynyt omistajaansa, älykäs, nopeasti oppiva ja yhteisöllinen. He auttavat ja huolehtivat toisistaan, jos kemiat kohtaavat. Jos ei, niin he eivät tuhlaa aikansa, vaan näyttävät perävalot. On siinä meillekin oppimista.  

Hulavanne vai hyppynaru?

Hulavanne. Se tuo lapsuuden muistoja mieleen. Oli meillä toki myös hyppynaruleikkejä, mutta hulavanne liittyy jotenkin niin vahvasti kesään, että päädyin sen puoleen. 

Risotto vai pasta?

Oih, miksi kysyä niin vaikeata? Nyt jäin pohtimaan, kumman valitsisin: sienipastan vai äyriäisrisoton? Kuvassa on muuten itse kerättyjä simpukoita menossa risottoon. Toisessa Markuksen tekemä nakkipasta.

Noh, nyt uunista tuli lasagne kuitenkin 😁. 

Instagram vai TikTok?

Insta In Via
IG @viaperasperaadastra

Ai kamalaa! Noh, otan Instagramin, vaikka jättäisin molemmat siihen paikkaan. Jos mun on pakko katsoa videoita netistä, niin käytän Youtubea.

Postaan laiskasti Instaan itsekin. Minulle on tärkeämpi tarina kuvan takana, joten tykkään seurata sellaisia tilejä, joilla on myös jokin muu kanava, kuin IG, kuten blogi tai nettisivu, johon voi jatkaa. 

Blogihaaste KUMPI


Onko sinun helppoa valita yksi, kun on vain kaksi vaihtoehtoa tarjolla? Vai puretko jo kynsiä? 😉

Haaste on avoin. 


Blogihaaste KUMPI

4 vastausta artikkeliin “Blogihaaste “KUMPI”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.