Perjantai on täällä taas

Perjantai on täällä taas

Perjantaisin olen tapani mukaan niin laiska, ettei kirjoittamisesta tule mitään. Pääni on jo vapaalla, vaikka työtä on vielä jäljellä. Joten tästä tulee vain lyhyt kuulumisten päivitys ja muutama kuva perjantaipäivän kunniaksi.

Perjantai on täällä taas

Toisaalta minun pitää säästää lauantaiksi pikkuisen energiaa, että jaksan vetää pari Englannin tuntia lapsille. Hassuinta on se, ettei oma lapseni pysty oppimaan minulta englantia. Kun puhumme suomea kotona, hänelle tulee niin outo olo, jos yritän opettaa hänelle englannin kielioppia, että koko poika menee lukkoon. Hänen mielestään jokaiseen ihmiseen liittyy yksi tietty kieli, eikä sitä rajaa pysty rikkomaan. Vuorotellen eri kielisten ihmisten kanssa voi kyllä puhua.

Olen luvannut eräälle ystävälleni kirjoittaa artikkelin kaksikielisten lasten kielen kehityksestä (tai jopa monikielisten). Se projekti on vielä työn alla, mutta tulee jossakin vaiheessa julki.

Suuren suosion saanut minimalismihaasteen postaussarja ei sekään tule ulos huomenna, vaan vasta 2.6.2021. Päätin, että olisi hassua irrottaa kaksi viimeistä päivää omaksi postauksekseen. Sen jälkeen minimalismi aiheena jää hiljaiseloon hetkeksi aikaa, koska minun pitää saada prosessoida uutta tietoa kaikessa rauhassa.

Sen sijaan huomenna julkaisemme uuden yhteisprojektin, jonka teimme  kaveripiirissä nimeltä Meidän Blogit. Artikkelin teemana on some, mitäs muuta puheenaihetta voi vielä keksiä, jos koronasta ja kuntavaaleista ei nyt sitten puhuta 😉.

Kuvituksena on tietysti Gozon luontoa. Maltalle muuten pääsee lomailemaan, ja koronatilanne on täällä varsin hyvä, tällä hetkellä paras Euroopassa. Pakolliset koronatestit on käytössä, mutta muuten kukaan ei tule häiritsemään lomailua. Ei edes muut turistit. Aika väljää täällä on. 

Teen pikkuhiljaa sarjan Gozon rannoista. Niitä on paljon, toinen toistaan upeampia. Työ etenee hitaasti, koska jokaisesta on satoja kuvia, enkä osaa päättää, mitkä niistä laitetaan artikkeliin.

Tämä kouluvuosi oli aika merkillinen monessa merkityksessä. Maltalla on käytössä ala-asteen loppukokeet, joiden tulokset vaikuttavat siihen, mihin kouluun voi pyrkiä opiskelemaan jatkossa. Vaikka kouluvuosi alkoi kuukauden myöhässä, Benchmarkit pidettiin ihan normaalissa aikataulussa, eli tämän viikon aikana. Ja vaikka kokeet on ohi, koulu jatkuu vielä (epämääräisen ajan), koska pitää saada annettua tietty määrä oppitunteja per vuosi. Kirjat on kyllä käyty loppuun kaikissa aineissa, eli tavallaan tänään alkoi kesäleiri. 

Huomenna on liikuntakoe/liikuntatapahtuma – Sports Day. Meille jäi epäselväksi, miksi yläasteelle pitää valita liikuntatunneille jokin urheilulaji, jota sitten harrastat  monta vuotta. Valikoima oli aika suppea: jalkapallo (sinne piti pyrkiä ja ymmärtääkseni se on kaikkein himotuin laji), koripallo, yleisurheilu ja tanssi. Tämän lokeroimisen ymmärtäminen on vaikeaa suomalaisin aivoin, joten vain tarkkaillaan tilannetta. Koko korona-ajan kaikki koulun ulkopuoliset harrastukset olivat tauolla, joten Markus odottaa innolla päästä pelaamaan tennistä uudestaan. Katsotaan, miten käy. 

Perjantai on täällä taas

Hyvää viikonloppua kaikille!

Perjantai on täällä taas

Lisää luettava:

Perjantai on täällä taas

Visits: 242

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.