Kasvispata vege-reseptinä

Kasvispata valmis

Kasvispata vege-reseptinä

Uusi vegaaninen ruokalaji, jonka olen soveltanut kaappiin jääneestä kuskus paketin sisällöstä. Se on tavallaan pataruoka, mutta ei ihan niin pliisun makuinen, mitä vehnäjauhoista voisi odottaa. Ja samalla joukossa on vitamiineja. Julkaisen sen varmaan huomenna.

  1. Kuskus ryynejä
  2. Paprikaa (mitä vaan väriä, tässä punaista ja keltaista)
  3. Porkkanaa
  4. Pakastemaissia
  5. Kasvislientä
  6. Oliiviöljyä (samaa kuin aina ennenkin)
  7. Paahdettu sipuli sopisi ehkä hyvin joukkoon, jos sitä pystyy syömään.

Olen paahtanut paprikan ja porkkanan pannussa etukäteen. Lisäsin maissit ja odotin, että ne lämpenevät kunnolla. Sitten lisäsin kasvislientä ja kiehautin, että se sulaisi kunnolla. 

paprikaa pannussa
kuskus

Kaadoin esikypsytetyn kuskuksen joukkoon. Tämä oli pikalaji, jota piti keittää vain 5-8 min, ettei siitä tulisi liian löllöä. Kuskusia on erilaisia markkinoilla. Se kypsyy 2-20 min, riippuen esikypsytysasteesta. Joten katsokaa pakkauksen ohjeita.

Kasvispata
öljyt

Lisäsin oliiviöljyä vielä sen jälkeen, kun koko homma oli valmis, koska se kestää huonosti paistamista ja menettää monityydyttymättömiä rasvahappoja kuumennettaessa. Kun se lisätään valmiiseen ruokaan, öljystä pääsee hyötymään enemmän. Samaten maku ei kärsi niin paljon kuin paistamisen jälkeen. Öljyä meni sinne paljon, noin 50ml. Valmista ruokaa tuli n 1.5 kg.

Oikea öljymäärä on aika yksilöllistä: lisää pikkuhiljaa ja maistele, milloin lopputulos on juuri sellainen, mistä tykkäät. Sitä voi lisätä myös omalle lautaselle, jos toiset eivät tykkää.

Tämä ruoka oli hyvää sellaisenaankin ja mielestäni sopii vegaaneille (pitää varmistaa Nooralta tosin). Sen voi käyttää myös vitamiinipitoisena lisukkeena, jos perheessä on myös sekasyöjiä. 

Tällä tavalla lasten ruokaan voi upottaa kasviksia, eikä ne maistu liian oudolta. Maku oli varsin mietoa ja helposti yhdistettävissä kana- tai muuhun liharuokaan. Meillä lisukkeena oli mm. keitettyjä munia 😁.

Kasvispata vege-reseptinä

Wonderworld of Noora | Ammattina elämänilo – Henkistä hyvinvointia, vegaaniruokaa, ulkosuomalaisen unelmointia

Pelottavat ruokakokeilut / Scary Cooking Archives

Kasvispata vege-reseptinä